Det är ett sådant här set jag har.
Muurikka 78 cm SET – Stekhällar, gasolbrännare, paellapannor, sommarkök hos Muurikka.se
Finns säkert billigare, men det där är ju deras hemsida.
Köper du det setet ingår regulator, vilket är en sådan ni har till er grill, men då det är lite meckigt att byta så rekommenderar jag att man har en till varje grej man har, då slipper man också risken att slita på grejerna (med risk för läckage) i onödan.
Gasen är ju vanlig 5 eller 10kg gasol.
Hur mycket gas du gör av med beror ju såklart på hur mycket du använder den.
Jag gör av med ca 25-30 kg gas på ett år. Men då grillar jag i princip varje helg, och 2 av 3 dagar på semestern.
De lösa benen ingår också.
Och nej , man måste inte använda deras fett, fast det var bra i början när man skulle bränna in den och använda den de första gångerna.
Jag har också köpt det ett par gånger fler att jag gillar egenskaperna. Men efter att man bränt in den så går det att använda olja, men man ska tänka på att använda olja som tål hög värme.
Man ska helhet inte diska pannan på vanligt sätt. Jag var lite för noga i början, vilket fick till följd att jag fick fetta in den igen. Nu bränner jag ur den, skrapar loss det fastbrända, torkar ut den, vämer upp den och har i olja som jag breder ut. Låter den svalna och torkar ur överflödig olja.
Det låter meckigt men går fort när man håller på.
Jag tycker mycket om att använda den, och har gjort mycket olika rätter. När man kollar på recept är det mycket som känns prettigt och skitnödigt.
Jag brukar steka på strimlat kött och grönsaker och ha i det som finns för att göra det lite såsigt, och sedan ha i koktbris eller pasta.
Eller som igår, steka kött och grönsaker och några brödskivor som man har som toast, så har man på någon röra eller sås.
Pannkakor gillar ungarna , omelett, steka ägg/äggröra och bacon.
När man väl börjat och fattat att det är väldigt lätt om man vill så är den klockren att ha. Jag har den alltid med när vi är iväg med husvagnen.
Click to expand...