Problem: Kan ej återansluta till wifi, ibland.

Diskussion i 'Oneplus 8 Pro' startad av CJ954RR, 18 nov 2021.

  1. CJ954RR

    CJ954RR Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    23 aug 2010
    Inlägg:
    87
    Mottagna gillanden:
    35

    MINA ENHETER

    Bara jag som har strul med att wifi inte vill ansluta sporadiskt?

    När jag kommer hem efter jobbet så ansluter den alltid till mitt wifi. Om jag sedan går ut för att slänga soporna, promenera hunden etc och går tillräckligt långt bort för att tappa wifi, så kan den ej ansluta när jag kommer tillbaka.

    Enda lösningen är att sätta telefonen i flightmode, vänta en stund och sedan aktivera allt igen. Då ansluter den utan problem och håller sig ansluten hela natten.

    Skjukt störtande. Mitt wifi kommer från en Ubiquiti UniFi AC Lite och är både 2,4 och 5 GHz. Har en Telia fiber-router i källaren men den har ej wifi aktiverad. Upplever endast detta med min OP8 pro, ej med frugans iPhone eller någon av ungarnas telefoner och plattor (Huawei, Motorola och Samsung).

    Någon idé eller lösning? Är besviken på OP. Detta plus att Android Auto ej fungerar tillfredsställande gör att nästa mobil inte blir en OP i alla fall.
     
  2. dagr

    dagr Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 jul 2011
    Inlägg:
    689
    Mottagna gillanden:
    436
    Operatör:
    Telia, Tele2
    Telefon:
    OnePlus 9 Pro, 8 Pro, HTC M9

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia, Tele2
    Telefon:
    OnePlus 9 Pro, 8 Pro, HTC M9
    Har inte upplevt med våra OP 8 Pro. Vi har ASUS mesh-routrar hemma men jag kan inte komma på några andra wifi-nät där vi har haft sådana problem heller. Problem med wifi kan ju dyka upp men då är det oftast eländiga hotell-, färje- osv wifi-nät som då verkar strula för de flesta.

    Jag skulle misstänka att lösningen ligger i Ubiquitin trots att de andra enheterna fungerar bra. Har du testat om luren beter sig likadant mot andra wifi-nät?