Testpilottråden - Samsung Galaxy S II LTE

Diskussion i 'Galaxy S2 LTE' startad av bernard, 5 mar 2012.

  1. Nagarebozhi

    Nagarebozhi Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    6 sept 2010
    Inlägg:
    4 380
    Mottagna gillanden:
    675
    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Samsung Galaxy S23 Ultra

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Samsung Galaxy S23 Ultra
    Jag kommer testa telefonen mycket som hotspot så om jag får telefonen imorgon så kommer jag berätta/testa så mycket jag kan.

    Kan testa detta på fredag då ska jag bila ner till småland. :) så kommer åka in och ur 4G områden.

    "You just got Samsunged from Tapatalk"
     
  2. behnaam

    behnaam Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 jul 2009
    Inlägg:
    655
    Mottagna gillanden:
    31

    MINA ENHETER

    Hakar på de andra testpiloterna och presenterar mig kort:
    Hej jag heter Behnam, 19 år och studerar för närvarande Interaktionsdesign på Stockholms Universitet. Andas teknik, med mersmak för Android (såklart). Vissa här på forumet känner igen mig från mitt ROM utvecklande, ända bak till tiden då HTC Hero:n var "the thing", och som tidigare medlem i CyanogenMod projektet. Mycket har förändrats och jag har på sistone bloggat om Android på min Android-blogg WeTalkAndroid.com.

    Mina observationer under de första timmarna med denna "monster" lur:
    Jag var väldigt skeptisk till huruvida 4G/LTE är ett marknadsföringsknep eller verkligen så grymt som alla aktörer får det att låta. Upplevde det som att SGS2 LTE + Tele2s 4G slog min uppkoppling hemma på "100Mbit/s". Har inte hunnit köra speedtest än, men är riktigt imponerad av hur snabbt sidor och streamad media laddas. Återkommer med mer specifika siffror när jag hunnit göra utförliga test. Jag tog med mig luren ut för att använda den som en WiFi hotspot, något som fungerade riktigt bra det med. Värt att notera dock är att batteriet rök väldigt fort vid denna typ av användning. Iofs så var 3 datorer uppkopplade mot hotspotten samtidigt med varierande surfning.

    Telefonen är överlag snabb och jag märkte inte av några större prestandafel. Något förväntat då jag antog att den inte skulle vara sämre än SGS2 (med Exynos) prestandamässigt.

    Jag har två negativa upplevelser dock. Telefonen är väldigt slät på baksidan och det känns inte som att handen får något riktigt grepp om enheten. Den är helt enkelt lite hal, vilket gjorde att den nästan gled ur handen några gången. Tycker att SGS2:an (svarta) med lite mönster på bakgrunden som skapade lite friktion är bättre. Utöver det så är upplösningen på denna 4.5" skärm allt annat än imponerande. Trots att jag skulle ta SAMOLED+ med Real Stripe över SAMOLEDs PenTile, så är upplösningen lite för låg enligt mig. Vi är inne i Q1 2012 och denna enhet ska ha en livslängd på minst 6 månader, och upplösningen är densamma som förra årets modeller. Jag har känslan av att Samsung kanske stressade lite med lanseringen av denna telefon för att fylla upp tomrummet fram tills att nästa Galaxy S släpps (den beryktade Galaxy S III).

    Battriet höll i ca. 6h och 41min med väldigt mycket surfande på 4G, wifi hotspot, 45 minuters Viasat play stream och mycket fotande. Dock utan att ha laddat battriet från att jag öppnade lådan. Ska låta den ladda över kvällen, och komma med mer exakta observationer kring batteritiden under veckan när batteriet har varmkörts lite.

    Har ni några frågor, funderingar eller tester ni vill att jag ska göra så är det bara att hojta till här i tråden. Ska göra mitt bästa i att besvara frågorna innan Samsung för det själva ;)

    Följ mig på twitter där jag ska försöka uppdatera mina upplevelser med telefonen så ofta jag kan (dock på engelska). Klicka på min signatur för att komma dit.
     
    Last edited: 15 mar 2012
  3. Gavin_Gadget

    Gavin_Gadget Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 aug 2010
    Inlägg:
    615
    Mottagna gillanden:
    68
    Telefon:
    S8

    MINA ENHETER

    Telefon:
    S8
    Platta:
    Tab S2
    Hej! Grattis till er som får en chans att prova denna grymma telefon :).

    Tänkte att jag kunde delge er mina tester så här långt.

    Hastighetstest 1
    Hastighetstest 1.jpg

    Hastighetstest 2
    Hatighetstest 2.jpg

    WiFi hotspot 1
    WiFi hotspot 1 (hemma).jpg

    Som en referens har jag en svarstid på 5ms på mitt fasta bredband.

    TIPS
    Slå *#2263# i telefonen för att ställa in GSM/WCDMA som preferens.

    Batteritest 1
    WCDMA och Juice Defender (free) på hela dagen. Nu 14h senare har jag 29% kvar. Juice Defender har haft allt aktiverat och synkning var 30e minut, denna har dock strulat vad gäller att hämta mail, klagar på att root saknas... Men det går att har gått ganska bra att synka manuellt.Detta ger 5.1% per timme.Inte speciellt i tennis användning, ca 20 min i telefon och ett 40-tal sms. Skärmen har varit aktiv under 3h (21% av 14h) och dragit 34% av batteriet. Internet kommer tvåa på 17% där det står CPU 24min, antar att det innebär att den har använt processorn under 24min.

    Resultat 5.1% per timme med JD och endast WCDMA
    Batteritid 19h och 40min.

    Batteritest 2
    Har idag kört med GSM/WCDMA/LTE, utan JD. Har kört testet sen 1050 idag, körde igång lite senare pga root.Nu 4h och 20 min senare har jag 62% kvar. Med ungefär lika mycket användning, skärmen har dragit 32%, och varit aktiv ca 1h (23% av 4.33h).Den har alltså gjort av med 8.8% per timme.Vilket ger en diff på 3.7%. JD och avstängd datatrafik sparar alltså ca 42% av batteriet!!! Avrapportering efter ytterligare några timmar, fortfarande 8.8% förbrukning per timme.

    Resultat 8.8% per timme med 4G
    Batteritid 11h och 20 min.

    Batteritest 3
    4G och Juice Defender aktiverat. Efter 10h har jag 35% batteri kvar. Skärmen är den som dragit mest batteri (36%) följt av internet på 21%. Skärmen varit aktiv ca 20% av tiden.

    Resultat 6.5% per timme med 4G och JD
    Batteritid 15h och 20min.

    Den största förändringen på 2.3 procentenheter fås alltså med Juice Defender.

    En inställning för att enbart stänga av 4G i notifikationslisten skulle vara toppen! :)
     
    Last edited: 15 mar 2012
  4. Mellon

    Mellon Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 aug 2009
    Inlägg:
    396
    Mottagna gillanden:
    36

    MINA ENHETER

    Hej Allihopa!

    Jag hakar på de andra testarna och kör en kort presentation av mig själv och hur jag hade tänkt testa denna telefon.

    Jag är en gråhårig student ifrån Göteborg vid namn Magnus. Jag har länge varit en teknik-geek speciellt inriktad mot datorer och mobila-platformar. Är i grunden mjukvaruutvecklare men har på senare tid specialiserat mig på det "flummiga" ämnet interaktionsdesign.

    Det som jag först och främst kommer lägga krut på att testa, ty detta är vad jag tycker gör att SGSII LTE står ut ifrån de flesta andra androidlurar, är NFC och 4G. Har ni speciellt frågor om dessa två features så skicka mig en ping så skall jag göra mitt bästa för att besvara era frågor.

    Jag är ingen stor bloggare så de medier jag tänkte använda för att nå ut till er andra är twitter, eventuellt Google+ samt här i tråden. Kortare spåntanposter om saker jag upplever bra/dåligt kommer finnas på twitter och här i tråden och G+ skriver jag lite längre utlägg av de test jag gör.

    Så fort telefonen damper ner i min brevlåda kör jag igång. Ser fram emot många frågor och jag skall så klart göra mitt bästa för att svara på dem :)
     
  5. Mellon

    Mellon Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 aug 2009
    Inlägg:
    396
    Mottagna gillanden:
    36

    MINA ENHETER

    Eftersom några av oss testare hänger på twitter och det verkar som att vi delvis kommer att använda det som kommunikationsmedie så besultade jag och @Nagarebozhi att vi skall använda hashtagen #sgs2lte i våra poster.

    Följande länk ger er alla poster som innehåller denna hashtag: #sgs2lte
     
  6. opazo

    opazo Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 apr 2011
    Inlägg:
    530
    Mottagna gillanden:
    37

    MINA ENHETER

    Calles: är det denna luren du rootade med tillvägagångssättet som står i en annan tråd?

    Sent from my Blade using Tapatalk
     
  7. Gavin_Gadget

    Gavin_Gadget Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 aug 2010
    Inlägg:
    615
    Mottagna gillanden:
    68
    Telefon:
    S8

    MINA ENHETER

    Telefon:
    S8
    Platta:
    Tab S2
    Jajjemän ;). Startade denna tråd för att få lite mer diskussion kring batteritiden i SII LTE forumdelen för att få lite mer diskussion kring det.
     
    Last edited: 15 mar 2012
  8. Gavin_Gadget

    Gavin_Gadget Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 aug 2010
    Inlägg:
    615
    Mottagna gillanden:
    68
    Telefon:
    S8

    MINA ENHETER

    Telefon:
    S8
    Platta:
    Tab S2
    Har upptäckt ett problem, då telefonen går in i det energisparläge som finns i inställningar så stänger den av automatisk sync m.m. Detta startas inte igen då den lämnar energisparläget. Har jag missat någon inställning för detta eller har ni några tips förutom att inte använda det?
     
  9. conny85

    conny85 Professional Droid Hedersmedlem

    Blev medlem:
    19 okt 2010
    Inlägg:
    3 478
    Mottagna gillanden:
    930
    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    OnePlus 6
    Telefon 2:
    Oneplus 3
    Jag har nu fått hem luren och första intrycket var att designen påminner om I9000 till utseendet. Känns en aning plastig. Dock anser jag att den ligger riktigt bra i min hand. Skärmen är inte för liten och inte heller för stor. Något som jag la märke till är att telefonen blir väldigt varm baktill vid batteriet vid spelande. Även under användning i systemet och i viloläge blir den en aning varm.

    Kommer som de andra "piloterna" testa lite mer utförligt under helgen och kommande vecka.
    "Till de andra 4 testarna" Vi kanske skulle kunna ta en liten diskussion på tex skype en gång i veckan där vi tillsammans redogör vad var och en har testat och kommit fram till och därmed kanske komma med lösningar/förbättringar där vi även kan redogör våra egna analyser. Som ett ordspråk lyder " Fler hjärnor tänker bättre än en" :) Istället för att två st ingår i en grupp och resterande är på egen hand. Men detta är ju bara givetvis bara en tanke..
     
  10. behnaam

    behnaam Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 jul 2009
    Inlägg:
    655
    Mottagna gillanden:
    31

    MINA ENHETER

    Här är lite resultat från Speedtest:

    4G
    [​IMG]

    WiFi (100mbit/s hos Bredband2 körandes via en routeruppkoppling i 802.11n läge)
    [​IMG]
     
    Last edited: 17 mar 2012
  11. ASR

    ASR Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    15 mar 2012
    Inlägg:
    3 674
    Mottagna gillanden:
    973
    Telefon:
    Galaxy S22

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Galaxy S22
    Att den blir varm är dock allmänt känd sedan tidigare på bl.a SGS2. Flera polare som har SGS2 upplever samma problem vid spelandet, att telefonen nästan brinner.
     
  12. Nagarebozhi

    Nagarebozhi Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    6 sept 2010
    Inlägg:
    4 380
    Mottagna gillanden:
    675
    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Samsung Galaxy S23 Ultra

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Samsung Galaxy S23 Ultra
    Skype eller varför inte Gtalk ?

    Skickat från min GT-I9100 via Tapatalk
     
  13. Nagarebozhi

    Nagarebozhi Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    6 sept 2010
    Inlägg:
    4 380
    Mottagna gillanden:
    675
    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Samsung Galaxy S23 Ultra

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Samsung Galaxy S23 Ultra
    Jag har en SGS2 och den blir inte nämnvärt varm när jag spelar förutom när jag har laddaren i, men det är juh förståeligt. Hoppas min test lur kommit idag så jag kan på börja testningen :)

    Edit: ingen telefon för mig idag, får hoppas på imorgon.

    Skickat från min GT-I9100 via Tapatalk
     
    Last edited: 15 mar 2012
  14. Mellon

    Mellon Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 aug 2009
    Inlägg:
    396
    Mottagna gillanden:
    36

    MINA ENHETER

    Jag trodde min skulle kommit idag men ack fick jag. Hoppas den kommer imon :-)
     
  15. Nagarebozhi

    Nagarebozhi Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    6 sept 2010
    Inlägg:
    4 380
    Mottagna gillanden:
    675
    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Samsung Galaxy S23 Ultra

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Samsung Galaxy S23 Ultra
    Då får vi nog våra imorgon :) Mattias på Axicom sa senast fredag så vi får lita på honom :)

    Skickat från min GT-I9100 via Tapatalk
     
  16. behnaam

    behnaam Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 jul 2009
    Inlägg:
    655
    Mottagna gillanden:
    31

    MINA ENHETER

    Vad sägs om en Hangout på G+ någon gång på slutet av veckan?
     
  17. Mellon

    Mellon Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 aug 2009
    Inlägg:
    396
    Mottagna gillanden:
    36

    MINA ENHETER


    Jag tror också på G+ Hangout. Vet dock inte om jag kan i helgen.
     
  18. conny85

    conny85 Professional Droid Hedersmedlem

    Blev medlem:
    19 okt 2010
    Inlägg:
    3 478
    Mottagna gillanden:
    930
    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    OnePlus 6
    Telefon 2:
    Oneplus 3
    Visst.
     
  19. Nagarebozhi

    Nagarebozhi Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    6 sept 2010
    Inlägg:
    4 380
    Mottagna gillanden:
    675
    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Samsung Galaxy S23 Ultra

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Samsung Galaxy S23 Ultra
    Fungerar bra för mig också. Ni kan juh lägga till mig p G+

    behnaambehnaam; vad har du för G+?

    Skickat från min GT-I9100 via Tapatalk
     
    Last edited: 15 mar 2012
  20. tigersaid

    tigersaid Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 jun 2010
    Inlägg:
    415
    Mottagna gillanden:
    21

    MINA ENHETER

    Jag beställde en SGS 2 LTE nu från tele2.s hemmsida!! :D såg riktigt grymt ut era speed tester.