Fråga: Android Auto?

Diskussion i 'Oneplus 8 Pro' startad av Herrn, 31 okt 2020.

  1. Herrn

    Herrn Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 jan 2010
    Inlägg:
    2 455
    Mottagna gillanden:
    879
    Operatör:
    Telenor Telia
    Telefon:
    Note 10 Iphone Samsung s21 ultra

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telenor Telia
    Telefon:
    Note 10 Iphone Samsung s21 ultra
    Telefon 2:
    Iphone 12 pro max
    Telefon 3:
    OnePlus 7T pro
    Platta:
    iPad PRO 128GB
    Platta 2:
    Samsung galaxy S7+
    Efter senaste uppdateringen till 11an så säger grabben att det tar lång tid att starta upp Android Auto, förut startade Android Auto upp med en gång, men nu tar det ca 1 min innan det hoppar igång, någon mera som har det problemet?
     
  2. Jowee

    Jowee Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    16 apr 2012
    Inlägg:
    144
    Mottagna gillanden:
    63
    Telefon:
    Oneplus 8 Pro

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Oneplus 8 Pro
    Upplever samma problem här. Kör Android 11 och det tar åtminstone 30 sek längre att starta upp Android Auto jämfört med tidigare!
    Har dock inte hunnit lägga tid på att undersöka det hela... Finns säkert någon inställning/behörighet som man kan ställa in för att snabba på anslutningen?
     
  3. sys-case

    sys-case Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 dec 2009
    Inlägg:
    26
    Mottagna gillanden:
    20

    MINA ENHETER

    Upplevde samma problem i vw golf från 2017 men bytte precis till en Kia ceed och då startar den direkt.
     
  4. Herrn

    Herrn Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 jan 2010
    Inlägg:
    2 455
    Mottagna gillanden:
    879
    Operatör:
    Telenor Telia
    Telefon:
    Note 10 Iphone Samsung s21 ultra

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telenor Telia
    Telefon:
    Note 10 Iphone Samsung s21 ultra
    Telefon 2:
    Iphone 12 pro max
    Telefon 3:
    OnePlus 7T pro
    Platta:
    iPad PRO 128GB
    Platta 2:
    Samsung galaxy S7+
    Den bilen min son har är en passat 2016 r-line
     
  5. madcow

    madcow Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 mar 2011
    Inlägg:
    68
    Mottagna gillanden:
    13
    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro
    Telefon 2:
    Xiaomi Mi9
    Telefon 3:
    LG V30
    Platta:
    Samsung Galaxy Tab A
    Platta 2:
    Nexus 9
    Jag har samma fenomen efter uppdateringen. Jag har en VW Tiguan -2020.
    Tycker det tar ännu längre stund innan den kopplar upp sig. Skulle säga 2-3 minuter nästan.

    Den gemensamma nämnaren verkar vara VW.
     
  6. Jowee

    Jowee Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    16 apr 2012
    Inlägg:
    144
    Mottagna gillanden:
    63
    Telefon:
    Oneplus 8 Pro

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Oneplus 8 Pro
    Kör en SEAT -2019 själv, men de ingår ju i VW Group nu för tiden så vi kanske har något här.
    Min bil fick en FW-uppdatering så sent som i förra veckan, men det verkar uppenbarligen inte ha löst problemet med AA.
     
  7. Herrn

    Herrn Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 jan 2010
    Inlägg:
    2 455
    Mottagna gillanden:
    879
    Operatör:
    Telenor Telia
    Telefon:
    Note 10 Iphone Samsung s21 ultra

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telenor Telia
    Telefon:
    Note 10 Iphone Samsung s21 ultra
    Telefon 2:
    Iphone 12 pro max
    Telefon 3:
    OnePlus 7T pro
    Platta:
    iPad PRO 128GB
    Platta 2:
    Samsung galaxy S7+
    Tror inte att problemet ligger hos vw, efter som det fungerat bra innan 11an, så misstänker jag att det är något i 11an som spökar, jag har skrivit på Oneplus forumdel om detta och det är ju bra om flera gör det, så dom kan kolla vad som är fel, ju fler som skriver desto större chans att dom kollar på det.
     
    Jowee gillar detta.
  8. meSos

    meSos Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    14 sept 2009
    Inlägg:
    199
    Mottagna gillanden:
    24

    MINA ENHETER

    Tja,
    Hade samma problem som er.

    Detta funkade för mig; How to set the default USB behavior in Android 10

    Mao, sätt på developer options och sedan ändra default till det som funkar med Android Auto. Det enda "bökiga" nu är att jag måste låsa upp mobilen för att den ska connecta, men sedan är det lungt.
     
    Jowee gillar detta.
  9. Jowee

    Jowee Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    16 apr 2012
    Inlägg:
    144
    Mottagna gillanden:
    63
    Telefon:
    Oneplus 8 Pro

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Oneplus 8 Pro
    Fick en uppdatering för Android Auto idag via Google Play, får se om den slätar ut några av buggarna som introducerades i och med Android 11!
     
  10. madcow

    madcow Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 mar 2011
    Inlägg:
    68
    Mottagna gillanden:
    13
    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    OnePlus 8 Pro
    Telefon 2:
    Xiaomi Mi9
    Telefon 3:
    LG V30
    Platta:
    Samsung Galaxy Tab A
    Platta 2:
    Nexus 9
    Jag tror ändå att det är något hos VW som inte kommer överens med 11:an.
    Jag testade min telefon i sambons Clio -2020. Den kopplar upp direkt som den brukade göra i min Tiguan innan uppdateringen.

    Upptäckte även att VW app WE Connect INTE tillåter en att ha "Developer options" aktivt. Den har jag stor användning av i tjänsten för att lätt kunna se hur många mil jag kört på vilken dag. Samt använda mig av dieselvärmaren. Så för min del är det inte aktuellt att använda mig av How to set the default USB behavior in Android 10

    Bra tips dock :)

    Jag har precis också laddat hem uppdateringen på Android Auto och hoppas att det löst problemet. Ska försöka testa senare idag.