Android-utvecklare sökes

Diskussion i 'Jobb och tjänster' startad av mardah, 17 sept 2012.

  1. mardah

    mardah Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 sept 2009
    Inlägg:
    34
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Är du en duktig utvecklare? Brinner du för apputveckling? Har du gjort appar och publicerat på Google Play Store? Är du noggrann i ditt arbete och vägrar släppa ifrån dig saker som funkar "sådär"?

    Till vårt kontor i Malmö söker vi nu erfarna Android-utvecklare.

    Följande områden är högprioriterade:

    - Dokumenterad erfarenhet inom apputveckling
    - Kunnig i Java och objektorientering
    - Profilering / Optimering
    - Versionshantering och Continous Integration

    Följande områden är meriterande:

    - Duktig i utformning av användarupplevelse och användargränssnitt för Android
    - Kreativa färdigheter, med öga för detaljer
    - Kunnig i Adobe Photoshop och Illustrator

    Vi arbetar med Eclipse, GIT, Jenkins, JUnit, Checkstyle, EMMA, Findbugs etc. Bland våra utvecklare finns både Windows-, Mac- och Linuxanvändare.

    Minimumkrav:

    - Flerårig erfarenhet av systemutveckling
    - Universitets- eller högskoleexamen
    - Minst tre års erfarenhet som utvecklare

    Skicka ditt CV till Patrik Eriksson, [email protected], om du tror att du är den vi söker. Skicka gärna med länkar till dina appar på Google Play.
     
    Last edited: 26 sept 2012
  2. evening.beam

    evening.beam Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 jun 2012
    Inlägg:
    259
    Mottagna gillanden:
    61

    MINA ENHETER

    Mer info tack

    Hej,

    Fem snabba frågor:

    • Vilket område rör sig era produkter inom?
    • Vilket lönespann förväntar ni er att en sökande ska ligga inom? Var ligger er existerande personal?
      • Detta är viktigt för att få en väl fungerande grupp att den är någorlunda homogen, om det inte är så att man gör en speciell satsning för att lyfta gruppen
    • Varför vill ni ha en utvecklare som är duktig på Photoshop och Illustrator?
      • Detta låter mer som ni vill ha en grafisk designer..?
    • Vad för typ av utvecklare söker ni? Kodknackare, system designer, kunnig projektledare, solution expert eller annat?
    • Annonsen verkar väldigt verktygsfixerad, kan ni inte berätta vad ni söker för kompetens och vad era målsättningar är?


    Mvh,
    E.B.
     
  3. henca

    henca Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 dec 2009
    Inlägg:
    1 313
    Mottagna gillanden:
    188

    MINA ENHETER

    Jag jobbar inte på Sogeti, men kanske ändå kan bidra med ett snabbt svar:

    Sogeti är ett konsultföretag, tidigare hette de Cap Gemini. Vilka produkter de har beror nog mest på vad deras kunder vill ha.

    Enligt http://www.sogeti.se/sv/Vara-tjanster/Hogaktuella-tjanster/Mobilitet/ har Sogeti "Mobile App Center" i Stockholm, Umeå och Linköping. Denna platsannons tolkar jag som att de siktar på att bygga upp något liknande i Malmö.

    m v h Henrik
     
  4. mardah

    mardah Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 sept 2009
    Inlägg:
    34
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Sogeti är en del av Cap Gemini-koncernen och finns på flera orter i landet. I Malmö är vi idag 5 app-utvecklare och vi söker nu efter fler.

    Vi utvecklar appar till våra kunder och har ingen egen produktutveckling. Våra kunder finns i flera olika branscher.

    Frågor som gäller lön och anställningsvillkor kan besvaras av Patrik Eriksson, [email protected].

    Kunskaper i Photoshop/Illustrator är meriterande men inget krav. Eftersom många projekt sker i nära samarbete med designers är det ofta en fördel om utvecklaren har en viss förståelse för design.

    Vi söker främst duktiga android-utvecklare eller kodknackare som du kallar det. Självklart är det en fördel om man som utvecklare har insikt i system design.

    Gällande kompetens så vill vi att den som söker har dokumenterad erfarenhet inom apputveckling, är kunnig i Java och objektorientering, erfarenhet av profilering och optimering samt har vana att arbeta med versionshantering.

    Mvh
    Martin
     
    Last edited: 18 sept 2012
  5. evening.beam

    evening.beam Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 jun 2012
    Inlägg:
    259
    Mottagna gillanden:
    61

    MINA ENHETER

    Fast man har oftast en plan vilken typ av kompetens man vill locka till sig. Det är rejäl skillnad på att utveckla action spel och ekonomisystem för att ta ett exempel. Så om man vet vad man vill jobba med så är det lättare att rekrytera rätt folk.

    Det är väldigt lätt att ta systemutveckling som ETT koncept och säga att man vill anställa en utvecklare. Om man skulle anställa en random hantverkare så skulle folk reagera tydligare, och undra om man behöver en snickare, en takläggare, en inredningsarkitekt eller något annat. Det är ingen skillnad i datorbranschen, det finns massor med olika kompetenser.
     
    Last edited: 18 sept 2012
  6. evening.beam

    evening.beam Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 jun 2012
    Inlägg:
    259
    Mottagna gillanden:
    61

    MINA ENHETER

    Tack för ditt förtydligande, men två frågor känns lite svagt besvarade.

    Jag förstår att ni har varierande kunder med varierande behov, men om du ser mitt andra inlägg ovan till Henca så menar jag att det är en sak att kunna koda, en annan sak att ha verksamhetskompetens. Dessutom så behöver man något olika programmeringskunskap om man ska programmera t.ex. realtidssystem med krav på extrem säkerhet gentemot transaktionsbaserade system där huvudfokus ligger på dataanalys och grafisk presentation. Du skulle kanske kunna förtydliga vilken typ av kunder och system ni i huvudsak jobbar mot (eller vill jobba mot) för att tydliggöra vilken kompetens ni söker?

    Avseende lönenivå så vore det bra om du frågade Patrik om vad som gäller och posta svaret här. (Det är ju ni som annonserar och vill locka till er folk, det var ingen här som frågade efter om ni ville anställa.)

    Det är som sagt väldigt indikativt var ni vill lägga er på junior-senior skalan och som jag skrev tidigare relevant för att bygga en effektiv och sammanhållen grupp. En gröngöling passar t.ex. inte i en grupp med enbart högkvalitativa experter med 20+ år erfarenhet eller tvärtom. Och jag inbillar mig att lönenivå går hand i hand med kompetens i många fall. :cool:

    Jag är tacksam för era klarsynta svar, som även möjliggör för er att få relevanta sökande till era tjänster.


    Mvh,
    E.B.
     
  7. evening.beam

    evening.beam Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 jun 2012
    Inlägg:
    259
    Mottagna gillanden:
    61

    MINA ENHETER

    Jag passade på att gå in på er hemsida för att se om jag hittade några svar där, men detta ligger inte med bland era utannonserade jobb.

    Däremot tycks ni ha en search-and-replace mall för era annonser som alla ser exakt likadana ut, men med olika kontaktpersoner. Ovanligt inspirerande. :o Så kanske man skulle göra med sitt CV, kopiera polarnas CV och bara sätta sitt eget namn...

    Ärligt talat är många arbetsgivare väldigt snabba på att vilja ha personliga svar, överkvalificerade personer, gärna utan familj etc. Men man måste nog erbjuda något själva också.

    Jag tror nog att Sogeti mycket väl är en intressant arbetsgivare, ni skryter med att ha fått årets arbetsgivare utmärkelse flera gånger och det får man sannolikt inte utan viss substans. Men det vore kul om ni kunde visa på varför. Vilket är mervärdet med att jobba hos er?

    Jag tror att många som hänger här redan har kvalificerade jobb och då får man visa vad man har att locka med. :) Eller kanske ni är ute efter en väldigt junior person? I så fall får ni gärna säga det så slutar jag följa denna tråden.


    Mvh,
    E.B.
     
    e7andy gillar detta.
  8. mardah

    mardah Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 sept 2009
    Inlägg:
    34
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Sogeti tillämpar individuell lönesättning där erfarenhet och kompetens spelar roll. Den som är intresserad av tjänsten uppmanas att skicka sitt CV för vidare diskussion.

    Vi som jobbar med appar på Sogeti i Malmö har olika bakgrund med omkring 10 års erfarenhet av mjukvaruutveckling bakom oss. Det är intressant med sökande som har erfarenhet av olika typer av mjukvaruutveckling då vi har varierande kunder och uppdrag. Vi söker ingen junior utvecklare utan en senior utvecklare.

    Generellt kan man säga att den typ av appar som vi just nu jobbar med har mycket integration mot backendsystem. Några av apparna är konsumentappar medan andra är interna företagsappar. Ingen av apparna är spel.
     
  9. Andreas Palster

    Andreas Palster Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    18 sept 2012
    Inlägg:
    1
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Jag har jobbat och rekryterar folk på ett mindre (delvis eget) IT-bolag i 6 år nu, och jag kan säga en sak, Sogeti letar inte efter någon som evening-beam! :-)

    Hade jag haft en bygg-firma hade jag förvisso inte letat efter en generell hantverkare, men jag hade definitivt inte anställt en snickare som bara kunde använda en hammare och inte kunnat hjälpa till när kakelsättaren är borta.

    De flesta av våra konsulter som varit igång i runt 10 år och har erfarenhet både inom system-design och kod-knackade optimering. Och som konsult får man inte vara en person som måste jobba inom sin låda, som måste ha specat exakt vad man ska göra och i förväg vill ha preciserat precis hur hans eller hennes framtid och anställning ska bli. Sogeti skriver kanske med flit annonsen löst för att locka till sig rätt folk?

    Har man fått utmärkelser som årets arbetsgivare så räcker det nog för de människor som ett konsultbolag vill attrahera. Jag är imponerad av att Sogeti så tålmodigt har svarat på det här tråden, bara det visar kanske på varför de är en snäppet bättre arbetsgivare än mig, haha!

    Jag håller inte heller alls med om att man inte kan blanda gröngöling och de med 20 år i branschen i samma projekt eller team, de mest erfarna brukar vara de bästa coacherna. Hur ska nyutexaminerade annars bli erfarna? Och lönenivån sätts givetvis efter din erfarenhetnivå till att börja med, den kan man väl ändå inte skriva ut i en annons. Jag har i alla fall aldrig sett det.
     
  10. e7andy

    e7andy Professional Droid Hedersmedlem

    Blev medlem:
    14 okt 2009
    Inlägg:
    2 350
    Mottagna gillanden:
    831
    Telefon:
    Huawei P10 Plus

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Huawei P10 Plus
    Telefon 2:
    Nexus 5
    Telefon 3:
    ADP1
    Övrigt:
    LG G Watch R, ChromeCast
    Jag tycker dock att evening.beam har en mycket intressant frågeställning:
    Vad erbjuder Sogeti jämfört med alla andra konsultbolag? De flesta bolag är inte särskilt intresserade av att sälja sig själv utan tror att det är en ynnest att bli anställd av dem. Konsultbolagen har inte hängt med i tiden och anpassat sig till de krav som 80-talisterna och Generation Y har.

    Jag förutsätter att ni erbjuder intressanta uppdrag, arbeta med moderna tekniker, individuell och marknadsanpassad lön, personalbil, tjänstemobil med fria samtal/sms/data, tjänstedator om det behövs, bra tjänstepension, föräldraledighetstillägg, friskvårdsbidrag, kompetensutveckling m.m.
    Det erbjuder alla andra också. Vad är det som gör att man ska jobba hos just er? Vad är det som särskiljer Sogeti från alla andra? Eller är ni bara ytterligare ett konsultbolag i mängden som utvecklarna roterar runt mellan?

    Jag jobbar på ett stort konsultbolag i Sverige och jag ifrågasätter det företaget också. Vad gör de för att jag ska jobba kvar? De finns många bolag som är så lika att det egentligen kvittar var jag har min anställning. Visst, jag trivs bra och har trevliga kollegor, men det förutsätter jag att jag har på de andra konsultbolagen också.
     
    Last edited: 18 sept 2012
  11. evening.beam

    evening.beam Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 jun 2012
    Inlägg:
    259
    Mottagna gillanden:
    61

    MINA ENHETER

    Så här långt tycks du förstå vad jag menar, men sedan går det utför. :-)

    Här påstår du något som jag inte alls har sagt. En konsult är i många fall bredare och mer flexibel än många andra, ofta till priset av ett mindre djup. Detta är en självklarhet för de flesta, inklusive mig. Jag har själv jobbat professionellt 18 år i branschen, varav 10 som konsult så vart du vill komma är jag inte med på.

    Min poäng var dock att det finns alltid mängder med specialiseringar, så precis som vi är överens om att inte sätta en målare till att gjuta ett betongfundament, så sätter man inte en databasexpert till att göra prestandaoptimeringar i ett Webbgränssnitt. Och oavsett om man är bred eller inte, så är det sällan just dessa två saker går hand i hand (och detta är bara ett exempel). Så jag säger som Esaias Tegnér: "Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta". Överfört till detta fallet, en otydlig annons ger otydlig rekrytering.

    Grattis! Det är skönt att detta fungerar för dig. För många andra är det så att man varje dag kämpar för sina mål och inte slår sig till ro med tidigare bedrifter. Om man nu har uppnått något bra, är det då fel att lyfta fram detta och varför det blivit så? Och framförallt, ska man kanske inte fortsätta på inslagen bana? I vissa fall handlar det om så enkla saker som nyckelord eller värderingar i företaget som man lyfter och som man vill att anställda ska dela. Detta är bra att vara tydlig med och kan i vissa fall även locka folk.

    Sådär, nu läste du slarvigt igen. Jag säger ingenstans att man inte kan blanda olika personer, vad jag säger att det finns olika strategier. Som du säger är det ofta effektivt att lära upp juniorer om det får jobba med en mer senior person. Därmed inte sagt att en senior person är lämplig eller road av detta. Riktigt högpresterande team har ofta ett minimum av personer som måste tränas upp under resan. Man får alltså skilja på kort sikt och lång sikt, på personliga behov och företagets behov, osv. Till skillnad från dig la jag inga värderingar i vägvalet, men jag vill gärna veta hur man tänker.

    Du har förvisso rätt att det är ovanligt att man anger löneintervall, men det förekommer. Jag tror också att det för vissa typer av tjänster blir vanligare. Och som sagt, detta är en faktor som tydliggör hur man tänker och vilket folk man vill locka till sig.


    Mvh,
    E.B.