Bäst upplösning för bakgrundsbilder??

Diskussion i 'Samsung' startad av Degauss, 26 jul 2011.

  1. Degauss

    Degauss Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    16 feb 2010
    Inlägg:
    301
    Mottagna gillanden:
    40
    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    iPhone 14 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    iPhone 14 Pro
    Undrar om någon kan hjälpa mig med upplösningen av hemskärmsbild. Jag har provat med 1280x800, men de passar inte. Vilken upplösning behöver man för att slippa beskära bilden för att passa in? Tack....
     
  2. Andreas527

    Andreas527 Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 jul 2011
    Inlägg:
    685
    Mottagna gillanden:
    170

    MINA ENHETER

    See vad man hittade med hjälp av sök funktionen

    https://swedroid.se/forum/47078-jatte-dum-bakgrundsbild-fraga.html

    Och citerar mig själv från Xoom tråden "Tips och Trick"
    "Sätta bakgrund. Då XOOM (android) gillar att zooma/dra ut bilderna man sätter som bakgrund tappar man oftast lite av bilden och det ser inte bra ut. Till telefonerna finns det några program som löser detta, men till XOOM har det inte dykt upp än. Jag använder mig av metoden nedan för få bilden att se bra ut.

    Med Wallpaper slideshow kan du sätta din bild som bakgrund utan att bilden dras ut och blir förstörd. Du får med hela bilden och passar skärmen perfekt.

    Det är ett live wallpaper som visar dina favorit bilder, du kan välja att bilden ska bytas efter en viss tid eller genom att du knackar 2gånger på skärmen. För att ange bakgrund: tryck på + i högra hörnet - bakgrundsbilder - levande bakgrundsbilder - wallpaper slideshow -inställningar - välj en mapp där du har bilden/bilderna du vill använda.

    Bocka INTE för SCROLL WALLPAPER, gör du det så kommer bilden att dras ut och tappa sin form, blir även forced close. Vill du bara använda 1 fast bild, placera då denna i en egen mapp.

    Använder mig av 1 fast bild alt knacka för att byta och har inte märkt av någon påverkan på flytet/prestandan, snarare det går lite snabbare att svepa mellan hem skärmarna då bilden inte rörs/följer med i rörelsen. Kan inte säga något om batteri tiden påverkas.

    Wallpaper slideshow https://market.android.com/details?i...=search_result

    Länk till HD wallpapers som är anpassade för XOOM, Fråga mig inte varför men verkar vara bilder i 1920*1408 /1920*1200 som de insatta använder. Wicked dropbox http://www.dropbox.com/gallery/17562...apers?h=2acf57 CZonin dropbox http://www.dropbox.com/gallery/17562...apers?h=2acf57
     
    Last edited: 26 jul 2011
  3. Degauss

    Degauss Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    16 feb 2010
    Inlägg:
    301
    Mottagna gillanden:
    40
    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    iPhone 14 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    iPhone 14 Pro
    Tack för svaret. Jag kan bekräfta att 1920x1408, fungerar i alla läge utan cropping. De är också scrollable med denna upplösning.
     
    Varazir gillar detta.