Byte av digitizer och hölje på HTC Magic (bilder)

Diskussion i 'Magic' startad av malkus, 18 mar 2011.

  1. malkus

    malkus Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 jun 2009
    Inlägg:
    94
    Mottagna gillanden:
    16

    MINA ENHETER

    Det var en sen kväll i mitten av februari. Telefonägaren var en smula fumlig och ett klinkersgolv senare var min skärm en vacker mosaic. Eller rättare sagt, digitizern – lcd:n höll.

    Jag beställde hölje (housing) och digitizer från Hong-Kong via eBay.
    (http://goo.gl/pquev, http://goo.gl/bGbsH).

    Jag skriver det här utifall nån är inne på att göra nåt liknande. Det blev nämligen lite speciellt.

    Hade jag research:at ännu mer inför detta, så hade jag kanske insett att T-mobiles MyTouch skiljer sig lite sin tekniska lösning och att höljet därför är gjutet lite annorlunda. Mic-positionen är en annan och inpassningen av antenn-delen skiljer sig bl.a. Själva antenn delen följde dessutom inte med (även om det stod att den skulle det) så jag var tvungen att använda min gamla. Därav mecket.

    Jag tog hjälp av en HTC Magic Service Manual som är tydlig och bra. Man behöver ju heller inte plocka isär hela telefonen för att göra detta. Kikade också på en YouTube-film (http://goo.gl/gFyNe) som jag hade viss hjälp av.

    (Bild1-3) Först och främst var jag tvungen att anpassa antenndelen för att den skulle passa in i det nya höljet. Jag testade först med ett fingradigt sticksågblad men körde sen med vass upphettad kniv istället. Då blev det mer som att skära i plasten. Gick riktigt bra även om stearinsotet sölade ner lite. Tänk så trevligt det skulle vara att ha en Dremel ibland...

    (Bild 4-5) Nästa problem var att mikrofonen sitter på andra sidan usb-kontakten. Fram med kniven och skära igen. Jag gjorde mic-hålet med en het syl men hade hellre använt en smal borr. Jag återanvände sedan skumgummi-padden från gamla telefonen. Mitt hål hamnade en aning för långt ut men det har funkat ändå.

    För att kunna montera antenndelen måste man sedan "fräsa" ut i chassit på andra sidan där MyTouch:n tror att det ska sitta en mikrofon.

    På bild 4 ser man hur modellerna skiljer sig åt.

    Även blecken från moderkortet som ska ansluta mot antenndelen sitter tydligen på ett annat ställe på MyTouch. Därför måste det tas upp hål även för det. Jag borrade upp dem. Inte så snyggt men jag tror inte det är så många som ska glo inuti min lur...

    Sista bilden visar hur det blev till slut. Jag fick ihop luren men har vissa problem med högtalaren och minneskorts-läsaren. Men det tar jag i en annan tråd...
     

    Bifogade filer:

    Last edited: 20 mar 2011
    hardcoder och bernard gillar detta.