Casta endast ljud (musik) till Nvidia Shield 2019 - möjligt?

Diskussion i 'Android TV' startad av Volatyle, 20 nov 2020.

 1. Volatyle

  Volatyle Teen Droid Medlem

  Blev medlem:
  14 jan 2010
  Inlägg:
  373
  Mottagna gillanden:
  71

  MINA ENHETER

  Hej,

  Jag har idag en förstärkare (kopplad till TV) med HDMI CEC som i sin tur har inbyggd chromecast Audio (Onkyo). När jag castart till förstärkaren så sätts TV'n inte igång, då CC Audio som bekant endast castar ljud.

  En stor baksida med "inbyggd CC audio" i Onkyo's förstärkare är att det är väldigt buggigt, mest på grund av Onkyo's firmware most likely. Jag har också en vanlig Chromecast kopplad till förstärkaren och den såklart mkt bättre att casta ljud till. Men! Problemet då är att vanlig CC såklart drar igång en "bild" vilket startar TV'n så fort jag castar musik, och det vill jag ju såklart inte.

  Jag går i planerna att skaffa en Nvidia Shield 2019, av andra orsaker, och funderar på om ni andra här som redan har enheten har för erfarenheter till att casta endast ljud till den? Jag vill undvika att den drar igång TV'n såklart, men jag gissar att det är mycket stabilare att casta till den än min inbyggda CC audio-teknik som Onkyo tillhandahåller.

  Summa summarum undrar jag helt enkelt om det går att casta till den som om den vore "CC Audio" där ingen bild ska presenteras alls, utan endast en ljudström.

  Tack på förhand,
  Vol