1. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
    Stäng notis

Fråga: Curve Card - samla alla betalkort i ett kort

Diskussion i 'Betaltjänster och fintech' startad av dalton, 20 aug 2018.

  1. gneken

    gneken Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 jul 2010
    Inlägg:
    2 125
    Mottagna gillanden:
    706
    Operatör:
    Vimla, Telenor

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla, Telenor
    BLir lite rörigt här, men jag rpovar att dela upp det du gjort.

    Du köpte en burgare med ditt LF kort i SEK i Curve appen och debiterade i SEK.
    Du körde GBIT till ditt SAS MC och debiterade i GBP?

    Stämmer detta?

    Edit. läste igenom och verkar tvärtom, du köpte i GBP på ditt SAS MC men körde GBIT till ditt LF i SEK? Då ska GBIT funka.
     
  2. ac1976

    ac1976 Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    31 maj 2017
    Inlägg:
    37
    Mottagna gillanden:
    24
    Nej, köpte med Curve med SAS MC, betalade i SEK och debiterade i £. Gjorde en GBIT till LF, blev i SEK.

    Edit: Yes
     
  3. qnorsten

    qnorsten Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 okt 2011
    Inlägg:
    132
    Mottagna gillanden:
    35

    MINA ENHETER

    Jag fick faktiskt svar utav curve supporten angående mitt Preem kort. Där de tog bort det och bad mig försöka igen. Tyvärr ingen lycka där.

    Men nu har jag lyckats lista ut varför det inte fungerar att lägga till preemkort via Curve appen.

    Jag spelade in en liten video med en screen recorder för att skicka till Curve supporten. I den så kan jag pausa videon och faktiskt se felmeddelande som visas i en milisekund när det blinkar till.

    Felet är att Preem kortet/Ikano bank automatiskt försöker öppna bank id appen. Genom att skicka dig vidare till adressen bankid:///redirect= (ja det ska vara 3 stycken ///). Vilket curve appen/det inbyggda webläsare fönstret som öppnas inte kan hantera, varav Curve appen avbryter verifieringen.

    Jag har vidarebefordrat mina fynd till Curve supporten och frågat om deras utvecklare kan göra något åt det.

    Och också passat på att fråga varför man inte längre kan tvinga kort att verifiera genom mikrotransaktioner istället.

    Förhoppningsvis kan deras utvecklare fixa till problemet. Borde vara en enkel fix, nu när de vet vad problemet är. Är nog inte så lätt för dem att felsöka annars då de säkert inte är svenska och har BankID och det mesta faktiskt fungerar med BankID.
    Tål bara att ses hur högt de prioriterar detta.
     

    Bifogade filer:

    dagr, svenix, chraist och 3 andra gillar detta.
  4. gneken

    gneken Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 jul 2010
    Inlägg:
    2 125
    Mottagna gillanden:
    706
    Operatör:
    Vimla, Telenor

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla, Telenor
    Snyggt, hoppas de löser det.
     
  5. garpen0

    garpen0 Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 feb 2013
    Inlägg:
    52
    Mottagna gillanden:
    10

    MINA ENHETER

    Curve borde uppgradera deras monthly limit utan avgift på Curve Blue i icke lokal valuta. Varför ynka 500£ per 30 dagar? Borde vara lika generösa som Revolut med 5000£ istället.
     
  6. chraist

    chraist Replicant Moderator

    Blev medlem:
    11 aug 2011
    Inlägg:
    5 565
    Mottagna gillanden:
    3 937
    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Huawei P10

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Huawei P10
    Info:
    Niagara
    BankID borde inte vara några problem för de att lösa. Fick verifiera mitt bankkort (MasterCard) från Swedbank med just BankID så troligen något förhoppningsvis simpelt med just Preem.

    Håller tummarna för för er.
     
  7. qnorsten

    qnorsten Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 okt 2011
    Inlägg:
    132
    Mottagna gillanden:
    35

    MINA ENHETER

    Jo precis exakt samma för mig med både mitt Ica kort och mitt swedbank kort. Problemet verkar som sagt ligga i att Preem kortet/Ikano bank försöker vidarebefodra dig till bankid appen automatiskt (vilket Curve appen inte kan hantera). Så det borde de ju kunna fixa ganska snabbt om de vill.
     
  8. ac1976

    ac1976 Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    31 maj 2017
    Inlägg:
    37
    Mottagna gillanden:
    24
    Testa att ta bort BankID från mobilen och kör från en annan enhet tex iPad?
    Då finns det ju ingen att bli vidarbefodrad till och du borde vara kvar i Curve appen.
     
    utor gillar detta.
  9. utor

    utor Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 okt 2010
    Inlägg:
    225
    Mottagna gillanden:
    31

    MINA ENHETER

    Prövat ta bort bank-id app på android telefonen, ingen skillnad i felet.
     
    svenix gillar detta.
  10. chraist

    chraist Replicant Moderator

    Blev medlem:
    11 aug 2011
    Inlägg:
    5 565
    Mottagna gillanden:
    3 937
    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Huawei P10

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Huawei P10
    Info:
    Niagara
    Fick medges ej med mitt andra köp med Curve. Dock var det första köpet med revolut som underliggande kort. Pengarna är dock reserverade på mitt revolut men bör släppas inom sju dagar. Så Curve har fungerat till 50% än så länge ;-)


    Edit, när jag skulle lägga till mitt SAS MC så gick det ej med BankID utan fick välja engångskod via sms. Så det kan mycket väl vara något problem med BankID för ej med Preemkort.
     
  11. ganmo

    ganmo Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 nov 2018
    Inlägg:
    213
    Mottagna gillanden:
    150
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    iPhone 6S

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    iPhone 6S
    Har du slagit på "Location based security" på Revolut, eller vad var det för butik du handlade på?
    Jag har använt Revolut som underliggande tidigare utan några problem.
     
    chraist gillar detta.
  12. chraist

    chraist Replicant Moderator

    Blev medlem:
    11 aug 2011
    Inlägg:
    5 565
    Mottagna gillanden:
    3 937
    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Huawei P10

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Huawei P10
    Info:
    Niagara
    Nej det är avstängt sen tidigare, butiken är Jula och har handlat med revolut där tidigare utan problem. Så något med Curve misstänker jag.

    Kan tilläggas att summan var 49,90:- eller liknande låga belopp.
     
  13. gneken

    gneken Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 jul 2010
    Inlägg:
    2 125
    Mottagna gillanden:
    706
    Operatör:
    Vimla, Telenor

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla, Telenor
    Var det första köpet? Blipp?
     
  14. chraist

    chraist Replicant Moderator

    Blev medlem:
    11 aug 2011
    Inlägg:
    5 565
    Mottagna gillanden:
    3 937
    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Huawei P10

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Huawei P10
    Info:
    Niagara
    Andra köpet med Curve men första med revolut som underliggande. Använt revolut som huvudkort ett bra tag tidigare. Japp blipp.
     
  15. gneken

    gneken Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 jul 2010
    Inlägg:
    2 125
    Mottagna gillanden:
    706
    Operatör:
    Vimla, Telenor

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla, Telenor
    Skumt, men låter som att det kan vara något tillfälligt fel. Har revolut som underliggande och kan inte minnas att Curve misslyckats att dra pengar från Revolut. Däremot så tog betalningen längre tid i början när jag precis fått kortet.
     
  16. chraist

    chraist Replicant Moderator

    Blev medlem:
    11 aug 2011
    Inlägg:
    5 565
    Mottagna gillanden:
    3 937
    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Huawei P10

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Huawei P10
    Info:
    Niagara
    Ja jag får prova på nytt vid senare tillfälle :-) Tack för bollningen.
     
    gneken gillar detta.
  17. hansdj

    hansdj Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 sept 2012
    Inlägg:
    53
    Mottagna gillanden:
    17
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    LG G7

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    LG G7
    Använde mitt Curve idag som är kopplat till Preem Mastercard. Köpet blev "medges ej". Första gången det händer mig.
    Köptet gjordes på en lokal däckverkstad.
    När jag gick in i Curveappen fanns dock köpet där. 10 minuter senare var det borta från Curve.
     
  18. chraist

    chraist Replicant Moderator

    Blev medlem:
    11 aug 2011
    Inlägg:
    5 565
    Mottagna gillanden:
    3 937
    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Huawei P10

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Huawei P10
    Info:
    Niagara
    De verkar ha haft problem då jag fick mail precis angående mitt nekade köp häromdagen. Du har kanske fått samma?

    I vilket fall som helst, eloge då de ska ha fixat problemet som jag faktiskt inte rapporterat.
     
    gneken och svenix gillar detta.
  19. garpen0

    garpen0 Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 feb 2013
    Inlägg:
    52
    Mottagna gillanden:
    10

    MINA ENHETER

    Någon som har det här kortet Everydaycard? Deras sida är sämst, otydlig och skapad av någon 10 åring men kortet kan vara intressant. Köp genom Curve på typ mataffär, räknas dessa inom 1% eller övrig köp som ger 0,5%? Någon som har testat ladda upp revolut om det ger 0,5% återbäring? Upp till 20 000 kr därefter 1%.
     
  20. ganmo

    ganmo Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 nov 2018
    Inlägg:
    213
    Mottagna gillanden:
    150
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    iPhone 6S

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    iPhone 6S
    Kortet kostar 195kr/år.
    Men kanske är värt ifall kortet ger cashback på att ladda revolut. Annars är Komplett fortfarande bättre, om du inte handlar väldigt mycket.