Övrigt: Dator startar i ca en sekund och sen dör den

Diskussion i 'Off Topic' startad av Nihliuz, 30 dec 2020.

  1. Nihliuz

    Nihliuz Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 feb 2020
    Inlägg:
    159
    Mottagna gillanden:
    304
    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    iPhone 13 Pro Max 256gb

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    iPhone 13 Pro Max 256gb
    Tjenare håller på o få panik här.. Datorn fungerade felfritt fram till nyss då jag satte in ett nytt grafikkort, då vill den helt plötsligt inte starta längre, fläktarna går på i ca en sekund och sen slocknar den igen lika fort :/ Men om jag kopplar ur sladden 8-Pin till cpun från moderkortet så går alla fläktar igång iallafall och den dör inte


    Kan tillägga att det datorn inte startar med mitt gamla grafikkort heller och det nya grafikkortet är ett 3090 (rek watt 750) och innan hade jag ett 2080ti. Jag har ett 750w nätagg!!
     
  2. Buzz

    Buzz Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    14 maj 2010
    Inlägg:
    3 677
    Mottagna gillanden:
    1 125

    MINA ENHETER

    Kan du backa tillbaka till det gamla grafikkortet? Bara för att se om den uppsättningen fortfarande fungerar?
     
  3. Nihliuz

    Nihliuz Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 feb 2020
    Inlägg:
    159
    Mottagna gillanden:
    304
    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    iPhone 13 Pro Max 256gb

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    iPhone 13 Pro Max 256gb
    Skrev att det även inte fungerar med det heller ^^ Här är en video på hur det ser ut
     
  4. Zooklubba

    Zooklubba Android Medlem

    Blev medlem:
    10 jul 2010
    Inlägg:
    6 121
    Mottagna gillanden:
    1 627

    MINA ENHETER

    Sitter alla sladdar ordentligt? Modulärt PSU, om allt är inkopplat rätt och inte sitter löst?

    Några andra lösa komponenter?
     
  5. bernard

    bernard Droidmin Moderator

    Blev medlem:
    14 maj 2009
    Inlägg:
    35 162
    Mottagna gillanden:
    34 821
    Operatör:
    Tre+Fello
    Telefon:
    Pixel 4

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre+Fello
    Telefon:
    Pixel 4
    ROM:
    Stock
    Platta:
    IPad Pro 12.9
    ROM:
    IOS 14
    Övrigt:
    Huawei Watch GT (2019)
    Vanligaste brukar vara att du inte anslutit PCIE-kontakterna till grafikkortet. Brukar själv glömma det när man entusiatiskt trycker in ett nytt kort och vill boota så fort som möjligt.

    Men tag det lugnt först. Felsökning brukar gå bäst om man gör det långsamt och metodiskt.

    unnamed.jpg
     
    BrearedsDea och N6290 gillar detta.
  6. drzap

    drzap Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 jan 2010
    Inlägg:
    1 197
    Mottagna gillanden:
    776

    MINA ENHETER

    testa att starta den utan någon av grafikkorten i. fungerar detta så var noga när du sätter i det nya igen. har du otur har du böjt ett stift i kontakten på MB så du fått kortslutning
     
  7. Nihliuz

    Nihliuz Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 feb 2020
    Inlägg:
    159
    Mottagna gillanden:
    304
    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    iPhone 13 Pro Max 256gb

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    iPhone 13 Pro Max 256gb
    Ja allt sitter som det ska. Datorn fungerade galant innan jag bytte grafikkortet så det är bara dom kablarna jag har rört. Men som sagt det verkar vara ngt med cpu kontakten till moderkortet
     
  8. Nihliuz

    Nihliuz Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 feb 2020
    Inlägg:
    159
    Mottagna gillanden:
    304
    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    iPhone 13 Pro Max 256gb

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    iPhone 13 Pro Max 256gb
    Redan gjort :/
     
  9. bernard

    bernard Droidmin Moderator

    Blev medlem:
    14 maj 2009
    Inlägg:
    35 162
    Mottagna gillanden:
    34 821
    Operatör:
    Tre+Fello
    Telefon:
    Pixel 4

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre+Fello
    Telefon:
    Pixel 4
    ROM:
    Stock
    Platta:
    IPad Pro 12.9
    ROM:
    IOS 14
    Övrigt:
    Huawei Watch GT (2019)
    Vad har du för CPU/Mobo? Testat utan någon GPU i alls? Om du nu har integrerad GPU vill säga.
     
  10. drzap

    drzap Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 jan 2010
    Inlägg:
    1 197
    Mottagna gillanden:
    776

    MINA ENHETER

    fungerade den utan grafikkort men med cpustöm inkopplad?
    Behöver ingen inbyggd gpu, bara den inte slår av
     
  11. Nihliuz

    Nihliuz Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 feb 2020
    Inlägg:
    159
    Mottagna gillanden:
    304
    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    iPhone 13 Pro Max 256gb

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    iPhone 13 Pro Max 256gb
    Nej, den fungerar varken eller när cpu strömmen är inkopplad :(


    ryzen 3700x och ett ASUS TUF GAMING X570-PLUS moderkort. Och ja den startar inte heller utan GPU
     
  12. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    21 783
    Mottagna gillanden:
    10 853
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Den CPU:n har ingen inbyggd GPU iallafall. Har du möjlighet o testa med ett annat nätagg?
     
  13. drzap

    drzap Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 jan 2010
    Inlägg:
    1 197
    Mottagna gillanden:
    776

    MINA ENHETER

    ok, då har du problem.
    Börja med att kontrollera att den breda kabeln från psu till MB sitter samt cpuströmmen. ta bort allt annat som belastar powersupply och se om den startar upp (håller sig stabil).
    fungerar det sätt i en del åt gången och testa mellan varje. fungerar det inte, lys in i grafikkortssockeln och se om det är något böjt där eller nåt som inte skall sitta där. lys med stark lampa så ser du. Ser du inget där så ta ur minnen ett och ett och prova. om det inte hjälper så kan du antingen lossa coh sätta dit cpu eller låna en annan nätdel.
    återkom med resultat
     
  14. Nihliuz

    Nihliuz Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 feb 2020
    Inlägg:
    159
    Mottagna gillanden:
    304
    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    iPhone 13 Pro Max 256gb

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    iPhone 13 Pro Max 256gb
    Ok tack, jag har provat med en annan PSU och det fungerar inte då heller. Men ska jag koppla ur allt förutom CPUn då?
     
  15. Nihliuz

    Nihliuz Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 feb 2020
    Inlägg:
    159
    Mottagna gillanden:
    304
    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    iPhone 13 Pro Max 256gb

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    iPhone 13 Pro Max 256gb
    Jag hittade felet... Det var moderkortet som har gått sönder av någon anledning o_O Allt fungerade när jag flyttade grafikkortet och PSUn till en gammal dator som vi hade hemma, lär ju få världens bottleneck nu med 3090 och en i5 2500k :P
     
    Zooklubba gillar detta.
  16. Kent

    Kent Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 nov 2010
    Inlägg:
    627
    Mottagna gillanden:
    761
    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Oneplus 7 Pro 8/256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Oneplus 7 Pro 8/256GB
    ROM:
    Stock
    Telefon 2:
    HTC U11
    ROM:
    Leedroid Oreo
    Platta:
    Ipad 10.5 pro
    Platta 2:
    LG G pad V500
    ROM:
    AOSP Nougat 7.1.1
    Kan ju vara nätaggregatet som är boven i dramat, vilket agg har du och hur gammalt är det?

    "lär ju få världens bottleneck nu med 3090 och en i5 2500k" Meh, det är bara att klocka ju ;) 6283Mhz vid -55c.
     
    Nihliuz gillar detta.
  17. drzap

    drzap Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 jan 2010
    Inlägg:
    1 197
    Mottagna gillanden:
    776

    MINA ENHETER

    Skulle tro en av tre saker.
    1. att du böjt en kontakt i sockeln för grafikkortet så att det är kortis i sockeln.
    2. att du tappat kontakten på nån punkt mellan psu och moderkort, detta kan fixas igenom att ta lös cpu och montera den igen.
    3. du tryckte så hårt när du monterade att mb böjdes och nån lödning lossnade (inte troligt.)
    är det orsak 2 kan du ju fixa den igen.
     
    Nihliuz gillar detta.
  18. bernard

    bernard Droidmin Moderator

    Blev medlem:
    14 maj 2009
    Inlägg:
    35 162
    Mottagna gillanden:
    34 821
    Operatör:
    Tre+Fello
    Telefon:
    Pixel 4

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre+Fello
    Telefon:
    Pixel 4
    ROM:
    Stock
    Platta:
    IPad Pro 12.9
    ROM:
    IOS 14
    Övrigt:
    Huawei Watch GT (2019)
    Har du testat skruva loss moderkortet från chassit och sedan testat det helt fristående? Du kan ju alltid för skojs skull testa att cleara CMOS/BIOS också.
     
    Nihliuz gillar detta.
  19. Nihliuz

    Nihliuz Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 feb 2020
    Inlägg:
    159
    Mottagna gillanden:
    304
    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    iPhone 13 Pro Max 256gb

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    iPhone 13 Pro Max 256gb
    Såg inte detta förens nu.. Men det var detta som hände, jag glömde och koppla pci-e kablarna och det verkar som att moderkortet gick sönder pga det :/ Men jag ska även pröva och koppla bort moderkortet från chassit och även pröva och ta loss cpun och sätta in den igen :)

    Inget fel på nätagget för jag skrev ju att den fungerade när jag flyttade den till den andra datorn ;)