Fabrik som tillverkade batterier till Note 7 började brinna

Diskussion i 'Galaxy Note 7 - Allmänt' startad av Jörgen_1, 11 feb 2017.

  1. Jörgen_1

    Jörgen_1 Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 jul 2010
    Inlägg:
    143
    Mottagna gillanden:
    21

    MINA ENHETER

    kopierat från IDG.se/
    Sophia Nilsson
    Fabrik som tillverkade batterier till Note 7 började brinna
    2017-02-10 13:14

    En kinesisk fabrik som tillverkade batterier till Samsungs numera ökända Galaxy Note 7 började i går brinna.
    Business Insider. Inte heller var det själva tillverkningsanläggningen som började brinna utan den del där avfall förvaras säger en talesperson för företaget.

    Läs också: USA-myndighet kräver att telefoner och andra prylar slutar börja brinna

    Den lokala brandkåren kommer dock med andra uppgifter. På Kinas motsvarighet till Twitter, Weibo, skriver de att det var litiumbatterier inne på en produktionsavdelning som börjat brinna och ett antal halvfärdiga produkter. Totalt hade de 110 brandmän och 19 brandbilar på plats under släckningsarbetet.

    Det var för ett par veckor sedan som Samsung pekade ut två leverantörer som de som låg bakom de exploderande telefonerna. Något som kostat tillverkaren 5,3 miljarder dollar i utebliven vinst. I september 2016 valde bolaget att ta bort telefonen från marknaden och återkallade samtliga enheter på grund av explosionsrisken.

    Dotterbolaget Samsung SDI, vars fabrik började brinna, är tänkt att inom kort påbörja tillverkningen av batterier till nya flaggskeppstelefonen Galaxy S8. Tillverkningen kommer noga övervakas för skulle något liknande inträffa vore det en katastrof för den sydkoreanska elektronikjätten. Fabriken i Tijan är en av fem tillverkningsanläggningar SDI har i Kina och en av de största för just telefonbatterier.