Fråga: Fotografering - att tänka på

Diskussion i 'iPhone Allmänt' startad av Droid_296, 22 jul 2022.

  1. Droid_296

    Droid_296 Guest

    Är det något speciellt man ska tänka på att ställa in i inställningar för att få ut så mycket som möjligt vid tag av bilder på en iPhone och dess kamera-app?

    ställer frågan från mig som mest är en point-and-shoot.
     
    Kristy gillar detta.
  2. inact_046

    inact_046 Professional Droid Inaktiverad

    Blev medlem:
    21 apr 2021
    Inlägg:
    2 217
    Mottagna gillanden:
    7 099

    MINA ENHETER

    iPhones har väldigt lite inställningsmöjligheter med standardkameran på gott och ont. Gott för att den faktiskt gör ett utmärkt jobb i de flesta scenarion för att ta den bästa bilden i den situationen. Ont för att det kan vara roligt att göra mer manuellt arbete när man fotograferar och om det är en prioritet kan man ladda ner någon av alla utmärkta kameraappar som finns i App Store med manuella justeringar, t.ex. ProCamera+, Filmic eller Halide.

    För att ta de bästa bilderna är det faktiskt inte appen/inställningar som är det viktigaste utan att arbeta som en fotograf: identifiera ett bra motiv och sen komponera det på bästa sätt (rak horisont och undvika att centrera subjektet (rule of thirds)). Om det är ett motiv där kameran kan få problem att automatiskt välja rätt fokuspunkt kan man trycka i sökaren för att välja var den ska fokusera och ljusmäta någonstans. Ibland kanske man vill fånga en nattbild utan att den ljusas upp av nattläget och då kan man manuellt deaktivera det i sökaren genom att trycka på ikonen som ser ut som en halvmåne uppe till vänster.

    En annan kul grej som du kan kolla upp är Photographic Styles där du kan välja hur du vill att kameran automatiskt ska efterbearbeta dina bilder, t.ex. om du vill ha lite mer färg eller kontrast.

    Som sagt, i standardappen är du ganska begränsad men det går fortfarande att ta fantastiska bilder.

    Lycka till!
     
    Nowly, Droid_296, Hatsune Miku och 2 andra gillar detta.
  3. Droid_296

    Droid_296 Guest

    Tack för ett riktigt bra inlägg :)