Fråga: Frågor kring Xiaomi och ZigBee-automation

Diskussion i 'Smartprylar och det smarta hemmet' startad av ajo.lill, 2 sept 2019.

  1. ajo.lill

    ajo.lill Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 okt 2018
    Inlägg:
    718
    Mottagna gillanden:
    595
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    Samsung Galaxy S23

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    Samsung Galaxy S23
    Tjenare!

    Har tittat runt lite nu och känner inte riktigt att jag har grepp på vad jag behöver veta, och tänker att det säkert finns folk här som har bra koll.

    Fråga 1;
    Jag tittar just nu på Xiaomi's smarta hem-prylar, med syfte att övervaka luftfuktighet/kvalitet och därefter återfukta/avfukta efter behov. Går detta att göra med Xiaomis prylar? Det finns en sensor för detta i Aqara-paketet, men ingen återfuktare vad jag kan hitta.

    Självklart skulle jag kunna göra detta med endast en återfuktare, men jag har ändå varit inne på att skaffa hemautomation så jag tänkte då att jag lika gärna kan skaffa en Aqara Hub och köra även det via den.

    Fråga 2;
    Jag vill också sätta en rörelsedeckare i källargaraget, eller eventuellt en vibrationsdeckare på garageporten i sig, och typ två lampor som tänds av denna deckaren. Behöver jag ha en hubb för detta eller kan jag koppla deckaren till lamporna och det räcker så? Priset sticker ju iväg rätt kraftigt om jag behöver en hubb till i källaren. Mycket tveksam till att Wifi når två våningar ner till garaget från lägenheten, men jag kan såklart prova. Når detta så kan jag såklart använda samma hub som i lägenheten.

    Edit: Kan lägga till i och för sig att jag inte är låst till Xioami och ZigBee nödvändigtvis. Men ZigBee kändes bra då Philips Hue och Ikea prylar kör via den. Xiaomi har mycket väldigt prisvärda prylar. Men finns det andra rekommendationer för att uppnå samma resultat är jag all ears. :)
     
    Last edited: 2 sept 2019
  2. DanielÖ

    DanielÖ Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 sept 2013
    Inlägg:
    970
    Mottagna gillanden:
    800
    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Google Pixel 7 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Google Pixel 7 Pro
    Jag har en massa Xiaomi-prylar hemma som jag styr med Home Assistant och bygger automatiseringar utifrån.
    Jag har temp-sensorer, rörelsesensorer, knappar och en vibrationssensor från Aqara. Utöver det går alla mina lampor (Trådfri och Hue/) genom denna också.

    Det som sätter stopp för min del är min egen fantasi och mängden pengar jag vill plöja ner :)
     
    Prillinator och bernard gillar detta.