Tips: Franco Kernel?

Diskussion i 'Nexus 5 (2013) - ROM-filer och utveckling' startad av malajo, 16 nov 2013.

  1. byrackan

    byrackan Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    2 jun 2012
    Inlägg:
    51
    Mottagna gillanden:
    7

    MINA ENHETER

    Glömde visst säga att du även kan lägga in den som du kopierat i din text också såklart! Du behöver en filhanterare med root behörighet och sen mountar du system som rw (det finns i dom flesta filhanterare, jag använder solid explorer) och efter det kopierar du in filen och sätter rätt behörigheter för den, precis som i texten :-)

    Du kan lägga till det manuellt men det blir ganska bökigt, tycker jag. Jag använder en zip du flashar i recovery, smidigt och enkelt :-)
    Vill bara säga att du använder den på egen risk och det är inte jag som gjort den utan det är vomer själv vill jag minnas. Jag tar inget ansvar men den fungerar bra för mig iallafall :-)
    https://www.dropbox.com/s/y50lycd6kp58nle/vomertweaks_flashable.zip
     
    Last edited: 4 apr 2014
    himym gillar detta.
  2. himym

    himym Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 jun 2011
    Inlägg:
    103
    Mottagna gillanden:
    3

    MINA ENHETER

    Tack för länken. Jag flashade den via recovery. Hur vet jag att det funka?
     
  3. Leo83

    Leo83 Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 jan 2012
    Inlägg:
    3 025
    Mottagna gillanden:
    1 908

    MINA ENHETER

  4. byrackan

    byrackan Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    2 jun 2012
    Inlägg:
    51
    Mottagna gillanden:
    7

    MINA ENHETER

    Kolla i fku om inställningarna är annorlunda jämnfört med innan.
     
  5. 220volt

    220volt Master Of Puppets Hedersmedlem

    Blev medlem:
    26 maj 2012
    Inlägg:
    7 204
    Mottagna gillanden:
    5 683
    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    iPhone 11 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    iPhone 11 Pro
    Övrigt:
    Chromecast 1 & 2
    Jag kör med The_Gingerbread_man färgprofil. Det är troligtvis inte den som ger mest korrekt färgåtergivning osv men jag gillar skärmen bättre så här.

    Skickat från min Nexus 5 via Tapatalk
     
  6. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Moderator

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 609
    Mottagna gillanden:
    1 120
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Har ni fortfarande problem med Screen of death? Det ska tydligen vara fixat i r45 men den funkade inte för mig

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
     
  7. Talvathir

    Talvathir Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jan 2011
    Inlägg:
    2 019
    Mottagna gillanden:
    655
    Operatör:
    Tele2 (Företagsabb.)
    Telefon:
    OnePlus 7T

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2 (Företagsabb.)
    Telefon:
    OnePlus 7T
    ROM:
    Stock, så in i bänken stock.
    Telefon 2:
    OnePlus 5
    Inga problem med sleep of death här, aldrig haft iofs.

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
     
  8. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Moderator

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 609
    Mottagna gillanden:
    1 120
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Det ska tydligen ha börjat vid r35 eller där ikring. Sedan ska det ha fortsatt tills nu. Har du provat några releaser sedan dess?

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
     
  9. Talvathir

    Talvathir Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jan 2011
    Inlägg:
    2 019
    Mottagna gillanden:
    655
    Operatör:
    Tele2 (Företagsabb.)
    Telefon:
    OnePlus 7T

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2 (Företagsabb.)
    Telefon:
    OnePlus 7T
    ROM:
    Stock, så in i bänken stock.
    Telefon 2:
    OnePlus 5
    Jag kör allt han släpper, antar att jag är en av de där användarna som bara har dum flyt . Vet inte om detta påverkar men jag startar om min telefon mha Tasker varje natt. Kanske är nyckeln till framgång.

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
     
  10. Englund81

    Englund81 Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 okt 2010
    Inlägg:
    1 082
    Mottagna gillanden:
    157
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    iPhone 12 Mini

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    iPhone 12 Mini
    Jag har r33..
    Kan man hoppa direkt till senaste?

    Skickat från min Nexus 5 via Tapatalk
     
  11. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Moderator

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 609
    Mottagna gillanden:
    1 120
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Nja, min telefon startar fint direkt efter jag flashat och allt funkar bra tills efter några minuter. Då går skärmen inte längre att slå på och jag tvingas starta om genom att hålla ned power ett tag.

    Det kanske är Paranoid Android då, men jag vet att det finns folk som kör Franco på den romen så de är väl kanske bara några av användarna med flyt precis som du ;-)

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
     
  12. Talvathir

    Talvathir Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jan 2011
    Inlägg:
    2 019
    Mottagna gillanden:
    655
    Operatör:
    Tele2 (Företagsabb.)
    Telefon:
    OnePlus 7T

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2 (Företagsabb.)
    Telefon:
    OnePlus 7T
    ROM:
    Stock, så in i bänken stock.
    Telefon 2:
    OnePlus 5
    Japp!

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
     
  13. Tråget

    Tråget Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 jul 2010
    Inlägg:
    1 296
    Mottagna gillanden:
    219
    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Samsung Galaxy S7 edge

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Samsung Galaxy S7 edge
    Telefon 2:
    Nexus 5
    Platta:
    Samsung Galaxy Tab S 8.4
    Det har varit ett problem från 40 och uppåt i alla fall.
    Det finns en tillfällig lösning som funkar för en del i alla fall. (Mig bland annat)
    Sätt lägsta CPU-frekvens till 345 MHz (tror du måste ha 44 eller senare för att ställa in 345), borde gå att köra med samma spänning som 300, så då ska det inte vara någon större skillnad på batteriåtgång.
    Har inte fått en SOD på några dagar nu. :D
     
  14. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Moderator

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 609
    Mottagna gillanden:
    1 120
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Tackar, men jag avvaktar nog hellre och väntar på att Franco löser det :) Jag är för feg för att pyssla med frekvenser och spänning på min Nexus 5. Gamla Galaxy Nexus måste ju göra någon nytta också ;)
     
  15. Talvathir

    Talvathir Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jan 2011
    Inlägg:
    2 019
    Mottagna gillanden:
    655
    Operatör:
    Tele2 (Företagsabb.)
    Telefon:
    OnePlus 7T

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2 (Företagsabb.)
    Telefon:
    OnePlus 7T
    ROM:
    Stock, så in i bänken stock.
    Telefon 2:
    OnePlus 5
    Att ändra till 345 via fku är 100% säkert, testa du ☺.

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
     
  16. droidsmurf

    droidsmurf Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 sept 2012
    Inlägg:
    2 135
    Mottagna gillanden:
    1 105
    Operatör:
    Telenor / Telia
    Telefon:
    Oneplus 8 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telenor / Telia
    Telefon:
    Oneplus 8 Pro
    ROM:
    OOS
    jag backade tillbaka till r38 och väntar där tills problem efter 39-40 lagt sig.
    bra flyt och bra batteritid för mig iaf


    Edit: backade till 37, fick häng på r38 efter en dag
     
    Last edited: 16 apr 2014
  17. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Moderator

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 609
    Mottagna gillanden:
    1 120
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Sleep of death ska vara fixat sedan r45, men varken den, r46 eller r47 funkar för mig. Jag har provat att formatera /system, göra en factory reset och flasha Paranoid Android igen och har även flashat Carbon-rom. Jag har fortfarande problem... Jag provade även att flasha kerneln i fastboot i hopp om att det skulle lösa problemet, men icke! Folk på xda verkar inte ha problem med sleep of death längre så jag börjar misstänka att det är just min Nexus 5 som inte gillar kerneln av någon anledning...

    Flasha factory images och prova igen?

    Edit: factory image hjälpte inte heller. Jag orkade dock inte wipa hela telefonen (/sdcard osv) så jag ska prova det någon gång också...
     
    Last edited: 23 apr 2014
  18. maxperes

    maxperes Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 jul 2011
    Inlägg:
    1 207
    Mottagna gillanden:
    129
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    Nexus 5X

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    Nexus 5X
    Det är därför man inte använder Franco kör på faux eller trinity, sviiinbra!

    Skickat från min Nexus 5 via Tapatalk
     
  19. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Moderator

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 609
    Mottagna gillanden:
    1 120
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Tackar för tipsen. Jag hade tänkt att göra telefonen som ny: Flasha factory images och till och med låsa bootloadern :O Sedan får vi se om det funkar. Annars får jag prova dina tips :)
     
  20. maxperes

    maxperes Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 jul 2011
    Inlägg:
    1 207
    Mottagna gillanden:
    129
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    Nexus 5X

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    Nexus 5X
    ojojoj! Kör på det :)
    Sen är väl Franco inte ren skit. Jag är bara lite anti för att jag tycker han verkar bete sig på ett inte så schysst sätt mot "noobs". Typ. :)

    Skickat från min Nexus 5 via Tapatalk