Galaxy Tab 10.1 ansluten till TV, problem

Diskussion i 'Samsung Allmänt' startad av Heleg, 28 feb 2017.

  1. Heleg

    Heleg Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 feb 2016
    Inlägg:
    3 005
    Mottagna gillanden:
    2 113
    Vi har en Tab som vi med en HDMI-adapter (Samsung original) numera alltid är ansluten till TV och vi har några problem som vi vill hitta lösningar för.

    1. Nästan alltid när vi startar plattan (som vi kallar) den så står den och blinkar och visar ingen bild på TVn (så var det inte från början då den alltid fungerade perfekt), om vi då startar om plattan så fungerar den sen som den ska (tills nästa gång vi som vi ska använda den). Någon idé för lösning så vi slipper starta om den? Fabriksinställning kanske?

    2. I och med att plattan ligger framför TVn så är anslutningen vänd mot TVn och bilden hamnar alltid upp och ner efter omstart, vi har installerat appen Set Orientation för att bilden ska bli rättvänd (egentligen upp och ner), men den appen bibehåller inte inställningen efter omstart, behöver tips på en bättre app.

    3. Vi har idag en mediaspelare (Tizzbird N1) ansluten till en hårddisk via USB, tyvärr laggar den en hel del så jag funderar på om vi istället kan koppla hårddisken till plattan, pga strömförsörjningen till plattan kan vi knappast använda en OTG-kabel, eller kan vi det om OTG-kabeln anslut till en strömförsöjd USB-hub?