Problem: Har haft problem par dagar

Diskussion i 'Galaxy S3 - Allmänt' startad av Brokenarrow, 3 sept 2017.

  1. Brokenarrow

    Brokenarrow Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 maj 2014
    Inlägg:
    148
    Mottagna gillanden:
    27

    MINA ENHETER

    Har inte helt lyckas lokalisera felet (bara misstänker viss hårdvara blivit sliten/defekt).

    Har haft problemet är att mobilen laddar ur batteriet fortare än den hinner ladda (märks om man belastar mobilen). Så gissat på defekt USB port eller batteri.


    Laddaren verkar okej (provat annan enhet och där laddas den som den ska vad jag märkt).

    Enligt viss app får den bara ut 100mA och strax under 4 volt (Gsam), testade fulkoppling genom tips på youtube (där man kopplar in sig på kontakten för trådlös laddning).

    Laddar ändå under 4volt och ligger på 460mA (mA är väl ok). Ska ta nästan lika långt tid som att ladda genom USB porten (3/4 timmar där normala är 1/2 timmar). Nu kanske kopplingen inte blir 100% perfekt när man använder två kablar i stället, hela mobilen har hängt med i 3/4 år (Samsung s3).

    Laddaren kan ladda 2A (5volt).

    Har ni någon ide eller är jag på rätt spår?
     
  2. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 806
    Mottagna gillanden:
    8 851
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Om inte belastar telefonen, laddar den snabbt då? Och det kan vara en god idé o säga vad för telefon det är vi pratar om
     
  3. Brokenarrow

    Brokenarrow Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 maj 2014
    Inlägg:
    148
    Mottagna gillanden:
    27

    MINA ENHETER

    Nä laddar inte så fort (har fått göra omstarter och dragit ur och i batteriet för den ska ladda, nu senast har det bara behövs göra en omstart eller låta mobilen vila), blir även rätt varm efter belastning. telefon skrev jag nästan längst ner.

    Har som man inte ska, låtit mobilen ligga över natten (morgonen hade den bara 85% från 15% eller så).

    är Samsung S3
     
  4. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 806
    Mottagna gillanden:
    8 851
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    I o med att det är en rätt gammal telefon. Kolla så att batteriet inte svält. Har batteriet svält, så SLUTA använda telefonen omedelbart
     
  5. Brokenarrow

    Brokenarrow Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 maj 2014
    Inlägg:
    148
    Mottagna gillanden:
    27

    MINA ENHETER


    Har inte sett någon svullnad på batteriet faktiskt, jag får belasta mobilen lite och se om min fullösning har fungerat (verkar ladda mobilen bättre än genom USB porten i alla fall).


    Låter som man får skaffa ny mobil tidigare än planerat (inte enkelt att byta USB port precis).
     
  6. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 806
    Mottagna gillanden:
    8 851
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Ja, laddar du via USB port, så laddar den bata med 500 mAh, så då är det inte undra på att det går långsamt. Men jag skulle ta ut batteriet ur telefonen, o lägga batteriet på ett plant bord, o kolla så att det inte är svält, för säkerhetsskull
     
  7. Brokenarrow

    Brokenarrow Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 maj 2014
    Inlägg:
    148
    Mottagna gillanden:
    27

    MINA ENHETER

    La den på plant bord, kunde inte se någon svullnad (sitter en NFC krets i batteriet också på ena sidan och den gör batteriet lite ojämnt alltså under 0,5mm).


    Men inte ens fulösningen löste felet, laddade även under belastning. Men riktigt segt ovsett belastning eller inte.

    Plockade ur batteriet och monterade ihop mobilen och den tappa 10% direkt (var på 53% gick till 42).


    Dock står det att mobilen laddar med 3,96volt och 1000mA när jag kör från USB nu (4,14 volt ändra den till nu).


    Så ja kan vara värt och prova med nytt batteri (kostar inte många kr). Har ju laddad mobilen varje dag (sen jag börjat med custom), är i 2 år jag slitit hårt på batteriet.

    NU laddas batteriet mer normal takt helt plötsligt, är på 49% efter 2/3minuter (ska vara klart på 46min), något står inte helt rätt till i alla fall.
     
  8. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 806
    Mottagna gillanden:
    8 851
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Jag skulle dock inte ladda via USB, om du menar en dator när du säger USB. För en dators USB laddning är kraftigt begränsat. Testa via vägguttag
     
  9. Brokenarrow

    Brokenarrow Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 maj 2014
    Inlägg:
    148
    Mottagna gillanden:
    27

    MINA ENHETER

    Ja jag uttrycker mig lite klantigt, ja jag kör så klart med stickproppen :) Menade att jag kör från bara två kablar på två kontakter till micro USB igen.

    Laddar helt plötsligt helt normal fart med 1000mA i stället för 100mA på microUSB kontakten (appen verkar inte registrera under 100mA, visade inget mA värde bara volten när det strulade som värst).


    Hur som kan ha "rättat" till USB kontakten när jag monterade tillbaka plasten och satte fast skruvarna igen (fick ta bort plastkåpan över kretskorten på mobilen, för att komma åt dom två kontakterna) eller batteriet som fått "intern kontakt" igen (men kanske säkrast att bytta batteriet).
     
  10. Micke_A

    Micke_A Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 jul 2011
    Inlägg:
    199
    Mottagna gillanden:
    69
    Operatör:
    Vimla, Wifog
    Telefon:
    Sony Xperia 10 Plus

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla, Wifog
    Telefon:
    Sony Xperia 10 Plus
    Telefon 2:
    Sony Xperia XA2 Ultra
    Telefon 3:
    WileyFox Swift
    Off topic, men nyfiken eftersom du kör en gammal trotjänare. Jag har själv en i byrålådan, men den är rootad och numera tagen ur drift. Är din med original-ROM? Hur du testat vilket värde den får med Antutu?
     
  11. Brokenarrow

    Brokenarrow Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 maj 2014
    Inlägg:
    148
    Mottagna gillanden:
    27

    MINA ENHETER

    Nej, skulle inte stå ut idag med så slött os.

    Kan ju titta på detta annars :)
    http://samsunggeeks.com/wp-content/uploads/2012/06/AnTuTu-Benchmark.jpg

    Mitt egna på 7.1.2 Linageos
    Bli medlem eller för att visa innehållet!

    Fick samma fel igen med laddaren i vägguttaget. @jnsson
    Bli medlem eller för att visa innehållet!


    Fick det att fungera igen, så det är glapp antingen i USB på stickuttaget eller i mobilen. Inte USB kabeln, för det har jag provat par olika.
    Bli medlem eller för att visa innehållet!
     
    Last edited: 3 sept 2017
    Micke_A gillar detta.
  12. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 806
    Mottagna gillanden:
    8 851
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    När den laddar med bara 100 mAh, står det "Laddas långsamt" om du bara tänder skärmen, alltså på låsskärmen?
     
  13. Brokenarrow

    Brokenarrow Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 maj 2014
    Inlägg:
    148
    Mottagna gillanden:
    27

    MINA ENHETER

    Nej men står 4 timmar innan fulladdat (om jag inte har fel, är ju rätt lång text), använder jag mobilen när det är 100mA ser jag hur procenten går ner och tiden när det blir fulladdat ökar bortåt 5 timmar (även på låsskärmen) och batteriet töms helt tillslut.

    Vet vad du menar med "laddas långsamt" tidigare android versioner jag kört har det stått som varningsnotis i rullisten. Men inte med android 7 i alla fall.


    Normalt när det är 5% kvar brukar det inte stå mer än 2 timmar, ibland 1:56 timmar innan fulladdat på låsningsskärmen.
     
  14. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 806
    Mottagna gillanden:
    8 851
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    I rullisten? Från o med Android 5 så har det stått längs ner på låsskärmen "Laddas", "Laddas snabbt", "Laddas långsamt" beroende på. T.ex. när jag laddar via USB port på en dator, så står det "Laddas långsamt". Men okej hmm
     
  15. Brokenarrow

    Brokenarrow Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 maj 2014
    Inlägg:
    148
    Mottagna gillanden:
    27

    MINA ENHETER

    Nej det gör det inte för mig, ingen sådan text. Kan vara så dom som gjort romen inte prioriterat sådan sak. Står inget av alternativen ovan, bara hänt som sagt på äldre versioner (kan vara som du säger att 4.4 var den sista jag såg det på).
     
  16. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 806
    Mottagna gillanden:
    8 851
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Vad för rom är det du kör? Du tog upp LineageOS tidigare, om det är den du kör fortfarande, så ska det komma upp, jag kör med LineageOS på min Nexus 5 o där kommer det upp om den laddas långsamt. Här är en bild på ett exempel. På bilden i fråga så körde jag internetdelning från telefonen till datorn och laddade via datorns USB, vilket bara ger 500mAh. Rom:en jag körde då var CM 13 (nu är motsvarigheten Lineage OS
    Screenshot_20160911-163006.png
     
  17. Brokenarrow

    Brokenarrow Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 maj 2014
    Inlägg:
    148
    Mottagna gillanden:
    27

    MINA ENHETER


    Ser ut så här när jag kopplat det till USB i datorn. Ligger enligt appen på 360mA ca

    Bli medlem eller för att visa innehållet!
     
  18. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    19 806
    Mottagna gillanden:
    8 851
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Okej. Ibland tar det ett tag (typ 5 minuter) innan den kommer upp sakta efter laddar, men okej
     
  19. Brokenarrow

    Brokenarrow Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 maj 2014
    Inlägg:
    148
    Mottagna gillanden:
    27

    MINA ENHETER

    Har inte hänt något på 10 minuter nu så (13minuter var det vist) :)
     
  20. ingfre

    ingfre Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 mar 2016
    Inlägg:
    1 120
    Mottagna gillanden:
    93
    Själv så har jag kvar min SAMSUNG GALAXY SIII & luren laddar fortfarande normalt. Akkun kan ju bytas ut i så fall att utbytande är aktuellt.
     
    Micke_A gillar detta.