IMEI-fel efter flashning, lyckas ej flasha stock rom

Diskussion i 'Galaxy S' startad av Kexber, 26 dec 2014.

  1. Kexber

    Kexber Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 dec 2014
    Inlägg:
    1
    Mottagna gillanden:
    0
    Hej,

    Jag flashade nyligen Cyanogenmod 10.2.1 till min Samsung Galaxy S för första gången genom att följa guiden på deras hemsida ( http://wiki.cyanogenmod.org/w/Install_CM_for_galaxysmtd ). Flashningen skedde i Clockworkmod recovery genom "install zip from sideload" Jag fick dock problem efter flashningen. Det första var att telefonen inte hittade något lagringsutrymme så jag inte kunde använda kameran m m. Detta löstes genom en vanlig systemåterställning från telefonens inställningsmenyer.

    Problemen som återstår är att telefonen inte får kontakt med mobilnätet och att den startar om sig själv då och då. IMEI-numret saknas (När jag slår *#06# står det bara "IMEI" utan några efterföljande siffror) och basbandsversionen är "okänd". Är tacksam för förslag på lösningar till detta problem.

    Det jag hittills provat är att flasha stock rom. Det verkar dock inte ha lyckats helt. Jag har försökt med dels GT_I9000_XWJVH_XXJVO_XEEJV3_Sbl.7z, dels GT_I9000_XWJVB_XXJVK_XEEJV3_Sbl.7z, båda Android version 2.3.3 (eftersom det var det jag hade från början) nedladdade från http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1102881&page=1 . Jag flashade dessa med Odin, med repartition med 512.pit. Enligt Odin ska allt ha gått bra, men problemen kvarstår. Dessutom har telefonen fortfarande Cyanogenmod (!?) och Android version 4.3.1, om än med något annorlunda utseende. Detta trots att jag innan varje flashning har gjort wipe data/factory reset, wipe cache partition samt wipe dalvik cache.

    Har någon förslag på hur jag ska lösa IMEI-problemet, eller hur jag ska flasha stock rom (gärna med länk till sådan rom)?

    Tack på förhand
     
    Last edited: 26 dec 2014