Internetdelning fungerar hopplöst dåligt på alla smartphones(?)

Diskussion i 'Allmänt' startad av Kate, 30 jul 2013.

  1. plun

    plun Android Medlem

    Blev medlem:
    18 okt 2009
    Inlägg:
    5 631
    Mottagna gillanden:
    520

    MINA ENHETER

    Yep har samma erfarenhet med Telenor men som flera skrivit så behövs det massvis med "juice" för att skyffla data och det är ju enkelt förklarat med att både det mobila nätet samt WiFi är igång samtidigt i luren.
     
  2. Gavin_Gadget

    Gavin_Gadget Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 aug 2010
    Inlägg:
    615
    Mottagna gillanden:
    68
    Telefon:
    S8

    MINA ENHETER

    Telefon:
    S8
    Platta:
    Tab S2
    Har surfat tre pers utan problem på min tidigare SII LTE och min S3 har funkat utmärkt även den. S3an har jag bara surfat själv på dock eftersom den inte har 4G... Har ej provat längre än en timme...
     
  3. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    20 415
    Mottagna gillanden:
    9 392
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Jag delade ut internetet idag då min kusin som jag behövde hjälpa inte hade något internet. Gick JÄVLIGT fort. Drog ner 810 MB på ca 30 min = ungefär 600-700 kb/s
     
  4. holck

    holck Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    2 aug 2010
    Inlägg:
    4 472
    Mottagna gillanden:
    485
    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Pixel 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Pixel 5
    ROM:
    Default
    En av de vanligare anledningarna till att internetdelningen fungerar skräp via wifi jämfört med en 3g sticka är strömbesparingsåtgärderna i telefonen.

    1) 3G stickan kopplar upp i maxfart (t.ex HSPA-DC) medan din mobil gör det efter en stund. Skulle din lur ligga på H hela dagarna skulle batteriet tömmas direkt.
    Detta ger betydligt högre latency till en början, framförallt sämre fart.

    2) Wifienheten i enheten har mång strömsparande åtgärder vilket gör att signalen går som en jojo. Inget du direkt ser men mäter du upp det kan du se det.

    En enkel sak du kan prova är att köra usbtethering för test. Redan där är det bättre.

    // A
     
    Kate och Zooklubba gillar detta.
  5. Kate

    Kate Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 okt 2011
    Inlägg:
    2 728
    Mottagna gillanden:
    766

    MINA ENHETER

    Ska hårdvaran verkligen spela någon roll i det sammanhanget? Nog för att android är tungrott som en finlandsfärja jämfört med IOS och WP, men ska inte 1 GHz och 512 MB ram räcka för att dela ut en internetuppkoppling?

    Aldrig hört att Iphone skulle vara omtalat dålig på internetdelning. Tvärtom är den ju känd för att vara stabil i de flesta avseenden.
     
  6. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    20 415
    Mottagna gillanden:
    9 392
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    iPhone har ju fantastisk dålig räckvidd på sin Wi-Fi punkt. Jag kan vara typ 1 meter ifrån den och ha 2/3 i Wi-Fi täckning. 1 rum och sedan är det dött. Med en liten Sony Experia Neo så kunde den dela ut internet upp till typ 20-30 meter.
     
  7. Kate

    Kate Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 okt 2011
    Inlägg:
    2 728
    Mottagna gillanden:
    766

    MINA ENHETER

    Min far har en Iphone 4 och jag har faktiskt inte märkt någon skillnad mellan den och min gamla Galaxy S eller för den delen min Lumia 920. Räckvidden är generellt rätt dålig på alla jämfört med en Wifi-router.

    Kanske Xperia neo är extremt bra på den punkten?
     
  8. Kate

    Kate Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 okt 2011
    Inlägg:
    2 728
    Mottagna gillanden:
    766

    MINA ENHETER

    Min Lumia 920 indikerar "H" hela tiden om den är 3GIS-nätet. I Tres egna nät indikerar den "3G". Innebär inte det att den ligger på HSPA konstant?
     
  9. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    20 415
    Mottagna gillanden:
    9 392
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Jag har använt både iPhone 4S och 5:an och båda är lika dåliga
     
  10. holck

    holck Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    2 aug 2010
    Inlägg:
    4 472
    Mottagna gillanden:
    485
    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Pixel 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre
    Telefon:
    Pixel 5
    ROM:
    Default
    Står det 3g och luren kan visa H så kör den UMTS medelst ett par kanaler vilket kam ge typ 3-5 Mbit. UMTS går i 384Kbit default.
    Men ja, står det 3g när den inte öser på så är den inte uppkopplad hspa.

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
     
  11. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 609
    Mottagna gillanden:
    5 911
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1
    Jag har också märkt av det - men jag tror att det handlar om lite olika inställningar. Tycker du att batteriet längre i 3s-nätet i jämförelse med 3GIS-nätet?


    Så snabbt är det egentligen inte, lite under 6Mbit/s. O det tog 30 minuter var det snarare typ 3/4Mbit/s, dvs 0,45MB/s och 27MB/minut ;)
     
    Last edited: 2 aug 2013
  12. Kate

    Kate Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 okt 2011
    Inlägg:
    2 728
    Mottagna gillanden:
    766

    MINA ENHETER

    Har inte märkt någon skillnad faktiskt. För övrigt måste även SUNAB ha ändrat någon inställning för ca ett halvår sedan för nu står det konstant "H" även hos dem. Tidigare stod det "3G" i vila.
     
  13. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    20 415
    Mottagna gillanden:
    9 392
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    SUNAB har inte ändrat något. För mig står det 3G när jag inte använder nätet. Jag tror det är Lumian som visar konstigt

    Jag kommer inte riktigt ihåg hur lång tid det tog men runt 30-40 min tror jag
     
    Last edited: 2 aug 2013
  14. mfm

    mfm Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    28 sept 2012
    Inlägg:
    2 293
    Mottagna gillanden:
    271
    Telefon:
    Samsung Galaxy S4

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Samsung Galaxy S4
    Det står H för mig (eller 4G när jag inte stängt av det) på Telia hela tiden med Optimus G också.

    Senast det stod 3G var då och då när jag körde med China Unicom som operatör.
     
  15. Kate

    Kate Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 okt 2011
    Inlägg:
    2 728
    Mottagna gillanden:
    766

    MINA ENHETER

    Min gamla Galaxy S visade också "H" i slutet. Kanske Telia och Tele2 har olika inställningar?
     
  16. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    20 415
    Mottagna gillanden:
    9 392
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Nu ser jag att det faktiskt står H för mig också, men jag kan svära på att det stod 3G för bara några dagar sedan
     
  17. Dockland

    Dockland Android Apprentice Hedersmedlem

    Blev medlem:
    1 jun 2010
    Inlägg:
    4 191
    Mottagna gillanden:
    640
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max
    Telefon 2:
    iPhone 11
    Telefon 3:
    Samsung Note 10+ & S9+
    Platta:
    iPad Pro 12,9" (2020)
    Köp en HTC One så löser du problemet.
     
  18. Kate

    Kate Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 okt 2011
    Inlägg:
    2 728
    Mottagna gillanden:
    766

    MINA ENHETER

    Tror inte det är så enkelt. Varken mjuk- eller hårdvara skiljer sig särskilt mycket i dagens mobiler eftersom det finns ett fåtal tillverkare av SoC:s och dessa tillhandahåller drivrutinerna. Det finns också ett fåtal leverantörer av OS. Om jag har testat en hel hög med andra mobiler så är det rätt osannolikt att HTC One skulle vara markant bättre.
     
  19. mfm

    mfm Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    28 sept 2012
    Inlägg:
    2 293
    Mottagna gillanden:
    271
    Telefon:
    Samsung Galaxy S4

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Samsung Galaxy S4
    Kollade på Galaxy Nexus och där bytte den till 3G och sen tillbaka till H när jag tittade. Den kör också Telia men det är inte samma sorts abonnemang så kan ju vara något med det.
     
  20. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    20 415
    Mottagna gillanden:
    9 392
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Kan det ha med att det är olika telefoner och därmed olika radiomottagare?