Recension: Iphone 6S+ *SLUTFÖRD 2017-09-15*

Diskussion i 'iPhone 6S-serien' startad av Psicosis, 19 jul 2017.

 1. MrNubcake

  MrNubcake Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  28 jun 2017
  Inlägg:
  49
  Mottagna gillanden:
  28
  Jag har använt iPhone i 8 år och gick nyligen över till Android för att testa något nytt.

  Något jag saknar enormt är att ofta kunna backa genom att svepa från vänster kant åt höger. Att behöva flytta fingret ner till navbar/upp till bakåtpil är ganska osmidigt, speciellt när skärmarna blir allt större.

  Sedan att varje app är i en stark sandbox (ex kan jag ha min personliga gmail och student-email i Gmail-appen, och ett annat konto i YouTube appen utan att de "ser" varandra) känns tryggare/bättre.

  Sedan följer iOS-apparna ofta liknande stilregler vad gäller layout, så det är mer intuitivt (och snyggare) att navigera appar.

  Att kunna välja specifikt om en app får använda min platsinfo endast när den körs eller hela tiden är ett val som jag saknar (om jag inte missat det i Android).

  Tycker även att notiser var mer konsekventa på iOS, missade aldrig något och kunde ändå ha "Background App Refresh" avstängt för att spara batteri.

  Konsekventa uppdateringar och många års support är också en stark fördel med iPhone, men kanske inte spelar roll för folk som gillar att byta telefon ofta.

  Gillar dock möjligheter som ex. message heads i Messenger och custom launchers, men personligen använder jag inte dessa i nuläget.

  Widgets är trevligt, men ingenting jag inte skulle klara mig utan.

  Vad gäller ljudet märker jag ingen större skillnad mellan min iPhone 6 och min Huawei P10, men iPhone har ändå gott rykte hos ljudspecialisterna har jag för mig. Den bästa telefonen ljudmässigt ska dock vara LG G5 om jag inte missminner mig.
   
  Last edited: 4 aug 2017
  Kristy och Trino gillar detta.
 2. Psicosis

  Psicosis Senior Droid Medlem

  Blev medlem:
  29 apr 2013
  Inlägg:
  1 831
  Mottagna gillanden:
  1 892
  Operatör:
  Telia
  Telefon:
  iPhone 11 Pro Max 64GB

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Telia
  Telefon:
  iPhone 11 Pro Max 64GB
  Platta:
  iPad Pro 12,9" (2017)
  Oj du, bra fråga. En fråga jag egentligen borde kunna besvara utan större problem då jag har musik i öronen närmast konstant. Men när det gäller just MP3-spelare har jag i princip bara Ipod som referens, och så länge filerna jag lyssnade på var av god kvalité så hade jag inga som helst problem med ljudet i lurarna, med det sagt så var detta gud vet hur många år sedan så jag vet inte om jag skulle säga detsamma om just IPod's idag.

  Men ljudet vid musikuppspelning i en Iphone? Det är varken bättre eller sämre än vad det varit på de senaste fem androidtelefonerna jag använt. Det beror ju säkerligen på en mängd olika faktorer. Inte minst att jag närmast exklusivt konsumerar musik via streaming idag. Jag sitter inte och lägger in spår efter spår i Itunes som jag gjorde för 13-14 år sedan.
  Sen har jag på senare tid börjat göra betydligt mer aktiva val när det gäller vad jag använder för att lyssna på musiken, hörlurar och högtalare etc. Dom gör också skillnad. Jag tål inte Apples egna hörlurar, har aldrig gjort. De passar inte i mina öron och ljudåtergivningen upplevdes som medioker även för mitt tonårsjag.. Men vad jag förstår finns det folk som tycker att de är helt okej. Så subjektiviteten gör det ytterst svårt att ge ett "korrekt" svar på din fråga, tyvärr [​IMG]
   
  Kristy och Qui vivra verra gillar detta.
 3. Qui vivra verra

  Qui vivra verra Youth Droid Medlem

  Blev medlem:
  30 jan 2015
  Inlägg:
  105
  Mottagna gillanden:
  67
  Operatör:
  Halebop
  Telefon:
  Sony Xperia XZ Premium

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Halebop
  Telefon:
  Sony Xperia XZ Premium
  ROM:
  Android 9.0 Pie
  Info:
  Smart Launcher 5.0
  Telefon 2:
  Doogee Y6 MAX, Nubia m2, Xperia X
  ROM:
  Marshmellow 6.0, Oreo 8.0
  Info:
  Smart Launcher 5.0
  Telefon 3:
  Windows Phone Lumia 635
  Info:
  Nödtelefon
  Platta:
  Motorola Zoom
  ROM:
  Android 4.0
  Platta 2:
  Archos 70B (katt-platta)
  Info:
  Lek-platta för mina katter!
  Övrigt:
  Lenovo Chromebook 11
  Tack.för ditt snabba svar på min fråga!

  Och visst gör andra hörlurar än Apples egna en betydande skillnad i musikupplevelsen, tycker jag, liksom vid vilken bitrate musiken kodats och lagts in.

  Men som du också mycket riktigt påpekar så är det ofta streamad musik som konsumeras nu för tiden, också från min sida.

  Och den ljudkvalitén duger gott åt mig, även om jag ibland tycker att det varierar lite väl mycket mellan olika "skivor" hos Spotify, som jag prenumererar på.

  Hoppas att också andra personer som är aktiva i tråden kan ge sin syn på iPhone och dess ljudegenskaper!

  /d:-)
   
  Psicosis gillar detta.
 4. Psicosis

  Psicosis Senior Droid Medlem

  Blev medlem:
  29 apr 2013
  Inlägg:
  1 831
  Mottagna gillanden:
  1 892
  Operatör:
  Telia
  Telefon:
  iPhone 11 Pro Max 64GB

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Telia
  Telefon:
  iPhone 11 Pro Max 64GB
  Platta:
  iPad Pro 12,9" (2017)
  En annan är inte så jäkla kräsen enkelt uttryckt. När jag var riktigt liten satt jag som många andra och lyssnade på kassettband i någon sketen bandspelare. Sen vart det P2P nedladdning som gällde och då visste man inte vad som kom ur högtalarna innan man tryckt på play... Så länge det inte låter som att det spelas ur en plastmugg från IKEA så är jag nöjd. Och i det avseendet duger Spotify eller annan valfri tjänst fint, och fungerar utan anmärkning oavsett plattform dessutom ;) Men ja, fler åsikter/upplevelser är alltid kul! Jag känner ett par människor som är riktiga audiofiler, å ena sidan beundrar jag deras engagemang. Å andra sidan är jag tacksam att jag är förskonad från att vara så "kinkig". Då kan jag lägga pengarna på andra leksaker[emoji23]
   
  Qui vivra verra gillar detta.
 5. Psicosis

  Psicosis Senior Droid Medlem

  Blev medlem:
  29 apr 2013
  Inlägg:
  1 831
  Mottagna gillanden:
  1 892
  Operatör:
  Telia
  Telefon:
  iPhone 11 Pro Max 64GB

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Telia
  Telefon:
  iPhone 11 Pro Max 64GB
  Platta:
  iPad Pro 12,9" (2017)
  Är resan slut nu? Nej, den har precis börjat.

  God förmiddag kamrater. Nu var det på tok för länge sedan jag skrev något i den här tråden, mycket har hänt sedan sist.
  Igår eftermiddag skickade jag iväg min 6S+ till ett nytt hem, detta var som bekant min plan från början. Men det gjordes betydligt senare än vad jag räknat med, det finns en uppsjö potentiella anledningar till detta givetvis: Jag kanske var för bekväm av mig, orkade inte packa ihop och skicka iväg den. Eller fanns det kanske inget alternativ som intresserade mig i något av de två "lägren"?

  Jag har varit nöjd, fruktansvärt nöjd. Faktum är att jag inte tog ett formellt beslut om jag skulle släppa den ifrån mig förrän på tisdag kväll. Varför tisdag kväll? Jo för det var då Apple presenterade årets nyheter. Tre nya Iphones bl.a. Jag har diskuterat eventet flitigt både innan och efter det ägde rum. Jag var initialt väldigt kluven. Skulle jag verkligen hosta upp mina surt förvärvade slantar och köpa ännu en telefon från Apple? Jag brottades till och från med tanken fram tills för ett par timmar sedan. Nu sitter jag här och väntar på en rymdgrå 8+ som enligt beställningen beräknas levereras om lite drygt två veckor. Det känns en smula olustigt givetvis, som ju sig bör när man gör en såpass stor investering. Samtidigt kan jag inte låta bli att vara spänd, ja det blir väl på det stora hela "more of the same" sett till min tidigare erfarenhet med 6S+. Men det är precis vad jag vill ha just nu, såpass mycket mersmak fick jag under mina drygt tre månader med IOS på heltid.

  Varför stannar jag kvar på "fel "sida staketet?

  Som jag nämnde i en tidigare uppdatering bottnade mitt intresse i att faktiskt prova en Iphone på allvar för första gången i att jag blivit "utbränd" på Android. Jag blev trött på femtioelva olika "skins", trött på att sitta och mecka med launchers och ikonpaket, och trött på att sitta och svära för mig själv när ytterligare en flashning gick åt helvete. Egentligen var det väldigt länge sedan jag hade "problem" med en av mina Androidenheter "out of the box", men möjligheten att sitta och pilla fanns ju i regel där. Så varför inte utnyttja den? IOS är raka motsatsen, vad du som användare bestämmer över gällande utseende och ordning är i princip lika med noll. Omställningen med att gå från en närmast gränslös plattform vad gäller öppenhet och möjligheter till en som är närmast klaustrofobisk stundtals var lite jobbig, i en dryg vecka. Det är märkligt hur fort man vänjer sig vid något om man er beredd att ge det en ärlig chans.

  Det var egentligen bara den där känslan av att vara "instängd" som retade mig, men den fanns inte där länge tack och lov. Under det dagliga användandet hade jag inga problem överhuvudtaget, allting flöt på som smör som stått i solen under en fin högsommardag. Alla appar jag behövde fanns där, alla av dom fungerade som bekant eller t.o.m bättre i vissa avseenden (Snapchat som exempel återigen). Det blev helt enkelt en fråga om det där beryktade "flytet", något jag som sagt trodde var en myt. Icke, det är faktiskt den främsta anledningen till att jag väljer att stanna kvar. Allting bara "funkar" på ett sådant sätt som passar mig alldeles utmärkt i dagsläget.

  Betyder detta att min tid med Android är över?

  Absolut inte. Faktum är att jag under minst en månads tid suttit och sneglat på diverse telefoner med Android, både flaggskepp och de lite billigare alternativen från fjärran östern. Flaggskeppen intresserar mig inte då de kostar i runda slängar lika mycket som en lur från Apple i dagsläget och just eftersom jag är såpass nöjd med IOS för stunden kände jag att pengarna för en "daily driver" lika gärna kunde få landa hos Apple den här gången.

  Jag har dock en "lektelefon" från Xiaomi (Mi A1) på ingång om ett par veckor som jag har för avsikt att använda parallellt med min nya "ögonsten". Det smids planer på att recensera den också då den kör helt ren Android, tänkte att det kunde vara roligt att verkligen studera båda OS:en i sina renaste former och se vad man verkligen tycker om respektive. Eventuellt kommer även en djupdykning i Iphone 8+ göras men det beror lite på hur mycket nytt jag kan tillföra vad gäller mina upplevelser/intryck.

  Stort tack till samtliga som visat intresse, följt och kommenterat mitt "experiment" under dessa tre månader. Det har varit både roligt och lärorikt och jag gör gärna om det om någon skulle tycka att det vore intressant.

  Allt gott och tack för nu.

  //Psicosis
   
  Last edited: 15 sept 2017
  Lias08, semlan, Kristy och 11 andra gillar detta.
 6. katho

  katho Android Apprentice Medlem

  Blev medlem:
  5 jun 2009
  Inlägg:
  3 985
  Mottagna gillanden:
  2 461

  MINA ENHETER

  Har alltid kört Android och iOS parallellt och gillar båda två.
  Det jag saknar hos iPhone är dubbla SIM som jag verkligen måste ha nuförtiden (vägrar släpa på två telefoner igen ;)), funderar på att prova GoldBox och se hur det fungerar. Har inte hittat så mycket information om det.
   
  Last edited: 15 sept 2017
  Droid55 och Psicosis gillar detta.
 7. Naetrogen

  Naetrogen Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  9 okt 2014
  Inlägg:
  35
  Mottagna gillanden:
  15

  MINA ENHETER


  Riktig intressant tråd och välskriven må jag säga ☺️ Jag själv har sneglat på iPhone i 2 års tid av ren nyfikenhet. Senaste iPhone luren jag hade var iPhone 4 men har klämt och använt i enstaka minuter kompisars/familjemedlems iphone precis som du. Jag har haft android lurar från nästan alla tillverkare (HTC, google/Motorola, Samsung och LG) och min nuvarande telefon är en galaxy S7 edge. Jag har inte haft några problem med den och är i överlag väldig nöjd med min S7 edge men har stört mig ganska länge på kantskärmen. Den har varit mer i vägen för användarvänligheten än användbar.

  Jag har provat några gånger roota Android telefoner och flash custom roms men har precis som du upplevt att i slutändan har det inte varit värt all huvudvärk och frustration över problem man har stött på under och/eller efter flashningen.
  På senare år har jag bara använt telefonerna som "out of the box" och har endast ändrat bakgrundsbilder varannan vecka. Har aldrig varit intresserad av att ändra ikoner eller widgets förutom Google keep widgeten.

  Jag har en iPad mini 2 och MacBook pro 2015 som jag verkligen älskar. Älskar hur väl dessa enheter flyter och är pålitliga trotts mer än 2 år på nacken. Och det är just en av anledningarna till varför jag har varit intresserad av att införskaffa en iPhone.

  Idag la jag en beställning på iPhone 8 64gb via tele2 och ser framemot att få hem den.
  Jag valde den mindre varianten för att jag har tröttnat på att ha en stor telefon som inte är så lätt att använda med en hand.
   
  Lias08, RuffyMan, Gurex och 1 annan gillar detta.
 8. Psicosis

  Psicosis Senior Droid Medlem

  Blev medlem:
  29 apr 2013
  Inlägg:
  1 831
  Mottagna gillanden:
  1 892
  Operatör:
  Telia
  Telefon:
  iPhone 11 Pro Max 64GB

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Telia
  Telefon:
  iPhone 11 Pro Max 64GB
  Platta:
  iPad Pro 12,9" (2017)
  Kul att du gillar vad jag skrivit!

  Och intressant att veta att jag inte är ensam i varken min nyfikenhet över "andra sidan" eller den där känslan av att ha "ledsnat" på Android. Hoppas du blir lika glatt överaskad av din 8:a som jag blev av 6S+! [emoji4]
   
  Naetrogen gillar detta.
 9. Gurex

  Gurex Senior Droid Medlem

  Blev medlem:
  27 maj 2011
  Inlägg:
  1 159
  Mottagna gillanden:
  222

  MINA ENHETER

  Själv skulle jag också kunna tänka mig en iPhone mrn prisskillnaden mot androidtelefonerna jag använder är för stor. Har nu en Huawei p10 som jag köpte nu för 2600kr som jag tror är rätt likvärdig en iPhone 7/8 på många sätt för mig.

  Kommer liksom trådstartaren eventuellt köpa en mi A1 då det verkar vara väldigt mycket lur för pengarna om ett tag.
   
 10. wmb

  wmb Android Hedersmedlem

  Blev medlem:
  19 okt 2009
  Inlägg:
  6 086
  Mottagna gillanden:
  1 173
  Operatör:
  Fello

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Fello
  Mycket intressant.

  Jag känner igen mig nästan till fullo med dig. Har haft en uppsjö av androider och även iPhones.

  Tror faktiskt, som du skrev, att jag flashade och moddade sönder min kärlek till android.
  Plus det faktum att jag alltid letade genvägar, ikonpaket, millisekunders förändring på hemskärmssvep osv osv

  Med iPhone så är jag helt enkelt nöjd. Och känner inte att jag saknar ett skit faktiskt.

  Men, android är fantastiskt. Och mobilerna. Så JÄKLA tragiskt att folk ska behöva slåss för att hävda vilken som är bäst. Lika tragiskt som inom sporten med fanboys
   
  Lias08, Kristy, katho och 1 annan gillar detta.
 11. Psicosis

  Psicosis Senior Droid Medlem

  Blev medlem:
  29 apr 2013
  Inlägg:
  1 831
  Mottagna gillanden:
  1 892
  Operatör:
  Telia
  Telefon:
  iPhone 11 Pro Max 64GB

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Telia
  Telefon:
  iPhone 11 Pro Max 64GB
  Platta:
  iPad Pro 12,9" (2017)
  Någonstans långt bak i skallen hade jag en förhoppning om att någon som tidigare kanske uttryckt sig lite väl kritiskt om det ena eller andra lägret skulle känna något i stil med: "Men hallå, varför måste man tjafsa om vad som är bäst eller sämst för?!" när de läst mina utläggningar...

  Båda erbjuder vitt skilda upplevelser och förutsättningar. Med Apple vet du precis vad du får (på gott och ont), säga vad man vill om estetik gällande både mjuk och hårdvara men dom fungerar ta mig fan! Om du hellre vill ha femtiotolv olika valmöjligheter och närmast ändlösa möjligheter till anpassning av utseende, prestanda etc.. Köp en Android då.

  Valmöjligheter är UNDERBART. Men det finns inget "fel" i att prova något nytt, oavsett vilka de bakomliggande orsakerna är. Jag blev både utbränd och uttråkad, men det går säkert över ;)
   
  Last edited: 25 sept 2017
  Lias08, semlan, Kristy och 3 andra gillar detta.
 12. Kristy

  Kristy Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  14 jul 2017
  Inlägg:
  86
  Mottagna gillanden:
  119
  Operatör:
  Fello
  Telefon:
  Samsung Galaxy S8+

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Fello
  Telefon:
  Samsung Galaxy S8+
  Platta:
  Samsung Galaxy Tab A7
  Stort tack för en fantastiskt trevlig, informativ och välskriven recension. :)
  Det är just den typen av fakta som "normalanvändaren" behöver för att kunna hitta den telefon som passar bäst för just honom eller henne. Vi människor är ju så olika och har olika behov och önskemål, så självklart kan inte en och samma lösning passa alla. Behoven varierar ju också över tid, precis som du säger, och då måste vi våga gå utanför ramarna och pröva någonting nytt. Om inte annat så blir man en erfarenhet rikare och utvecklas som människa. :)

  Jag önskar dig verkligen lycka till med din nya telefon och hoppas på en fortsättning på tråden... :)
   
  dannejanne, Lias08, Psicosis och 3 andra gillar detta.
 13. Lias08

  Lias08 Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  27 okt 2010
  Inlägg:
  893
  Mottagna gillanden:
  365
  Operatör:
  Fello
  Telefon:
  iPhone 12

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Fello
  Telefon:
  iPhone 12
  Telefon 2:
  iPhone SE
  Läste hela tråden och känner igen mig det @Psicosis@Psicosis skriver till punkt och pricka :)

  Jag har haft iPhone sen iPhone släppte första gen i USA och jag importerade en, den tiden ingen hade iPhone och många trodde jag ringde med iPod haha sen byte från modell till modell tills iPhone 5s kom då köpte jag min första androidlur en Samsung och glömde iPhone totalt, med android hade jag friheten att byta ikoner, launcher och mycket mer men var aldrig nöjd till 100% för alltid något som strulade eller inte fungerade som jag ville och flasha lur är inte min starkaste sida dessutom äger jag bara Mac och inga PC för det.

  Mina senaste android senaste 12-13 månaderna, P10, Samsung A3, Nexus 6P och Moto G5S plus som var nöjd med alla dessa telefoner.

  När iPhone 8+ kom gick jag till mediamarkt för att köpa iPhone 7+ som jag tänkte att nu är 7an billigare men det slutade med att jag kom hem med 8+ 256GB svarta modellen haha

  Nu efter många år har jag iPhone igen som jag älskar hur den flyttar bra, grym kamera och är låst med på ett sätt som jag inte saknar massa bling bling längre...en lur som funkar helt enkelt.
  Alla mina appar finns på AppStore och dom funkar hur bra som helst.

  Självklart saknar jag android och kommer garantera köpa android i framtiden men just nu är jag såpass nöjd med iPhone att jag tänker inte ens på android längre och iPhone uppfyller mina krav på alla sätt.

  Var saknar jag på android?
  -Google assistent
  -ladda ner appr utanför Play Store

  Va älskar jag med iPhone?
  -ingen lagg eller appar som kraschar
  -kameran
  -appar som enligt mig funkar bättre eller är bättre optimimerade på iPhone, enligt mig!
  -enkelhet, låst men clean, designen och funktioner som jag använder dagligen

  Hatar jag android? Absolut inte, tvärtom. Kommer som sagt garanterat köpa android igen och Xiaomi A1 flörtar med mig varje gång jag besöker AliExpress :)
   
  Qui vivra verra och Psicosis gillar detta.
 14. Gustav Karlsson

  Gustav Karlsson Senior Droid Medlem

  Blev medlem:
  27 sept 2016
  Inlägg:
  1 102
  Mottagna gillanden:
  798
  Operatör:
  Telenor
  Telefon:
  Google Pixel 4 XL

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Telenor
  Telefon:
  Google Pixel 4 XL
  Info:
  Magisk 20.3
  Telefon 2:
  iPhone 11 Pro Max
  ROM:
  iOS 13.5
  Info:
  Jailbreak - Unc0ver
  Telefon 3:
  iPhone X
  ROM:
  iOS 13.5.1
  Info:
  Jailbreak - Checkra1n
  Övrigt:
  Apple Watch 4 44mm
  Google Assistant finns till iOS men ännu inte i Sveriges App Store. Några länder som den finns är i; Tyskland, UK och Frankrike. Vi får dock hoppas den blir tillgänglig i "vår" app-butik inom snar framtid.
   
  Lias08 gillar detta.
 15. Lias08

  Lias08 Adult Droid Medlem

  Blev medlem:
  27 okt 2010
  Inlägg:
  893
  Mottagna gillanden:
  365
  Operatör:
  Fello
  Telefon:
  iPhone 12

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Fello
  Telefon:
  iPhone 12
  Telefon 2:
  iPhone SE
  Jo jag vet, min kusin från Frankrike hade den i sin iPhone och det funkade bättre än Siri på vissa saker :)