1. Dubbelsurf – äntligen tillbaka! Få 14 GB istället för 7 GB för bara 145kr/mån!. Inte i 3 mån, inte i 6 mån, utan exakt så länge du behåller ditt abonnemang. Se alla erbjudanden på fello.se
  Stäng notis
 2. Stäng notis
 3. Unpacked-nyheter: Fold 4 | Flip 4 | Watch 5 | Buds Pro 2
  Stäng notis
 4. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
  Stäng notis
 5. Stäng notis
 6. Stäng notis
 7. Stäng notis
 8. Stäng notis
 9. Stäng notis

Recension: Moto Mods (recension)

Diskussion i 'Moto Z / Moto Z Force / Moto Z Play' startad av Mobilnörden2000, 4 jan 2017.

 1. Mobilnörden2000

  Mobilnörden2000 Teen Droid Bannlyst

  Blev medlem:
  14 jul 2013
  Inlägg:
  388
  Mottagna gillanden:
  124
  Operatör:
  Tele2

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Tele2
  Info:
  Huawei P9 (EVA-L09)
  Platta:
  Samsung Galaxy Tab S2 9.7"
  Moto Z är en telefon som sticker ut från mängden då den har stöd för moduler. Dessa moduler kallar Moto för MotoMods. För att förtydliga handlar det om tillbehör till telefonen som man köpa separat för att använda med Moto Z eller Moto Z Play. Jag har fått möjligheten att testa modulerna Offgrid Power Pack och en projtorn Insta-Share. I detta test tänkte jag dela med mig av de intryck jag fått av dessa MotoMods!  [​IMG]
  [​IMG]
  Bild: Moto


  Om vi börjar med att ta en titt på Offgrid Power Pack, så är det ett "fodral" till Moto Z med ett inbyggt batteri på 2200 mAh. Moto Z har 16 stycken "pluggar" på baksidan, vilket är platsen där man fäster alla moduler. För att sätta på Power Pack:et lägger man bara "skalets" insida mot telefonens baksida. Det är verkligen busenkelt att sätta dit en modulen, och man behöver inte alls vara särskilt teknisk för att lyckas sätta på dem. När Power Packet är påsatt på telefonen så agerar "skalet" ett extrabatteri åt telefonen, likt en Power Bank. Skillnaden mot en Power Bank tycker jag är riktigt stor. Det då man måste ha plats för "en extra enhet" om man har med sig en Power Bank. "Skalet" till Moto Z fäster man enkelt på baksidan av telefonen, dessutom sitter den kvar riktigt stabilt, då det inte finns en chans att den flyger av av misstag.

  Många skal kan upplevas som störande, eftersom de kan göra att telefonerna känns klumpiga. Med Moto Power Pack är detta inte fallet, utan det att snarare tvärt emot, att "skalet" tillför passformen på telefonen. Eftersom Moto Z är riktigt tunn (5,2 mm) så kan det ibland upplevas som att telefonen är för tunn. Med Power Pack:et påsatt på telefonen blir telefonen tjocklek något djupare, vilket bland annat bidrar till att Moto Z ligger bättre i handen. Dessutom blir telefonens grepp mycket bättre med "skalet", då Power Pack:et har en matt yta som gör att telefonen ligger stabilt i handen. Men "skalet" tillför också att telefonen inte kan tappas lika lätt, då greppet blir riktigt bra.

  Med Battery Pack påsatt får Moto Z en perfekt tjocklek enligt mig, då den med denna MotoMod påsatt får en tjocklek som till exempel en LG G5. Dessutom får man ett extrabatteri på köpet.

  Med modulen påsatt står jag mig en hel dag på endast en laddning (över natten). Jag brukar börja mina dagar runt 08:00 på mornarna och komma hem vid cirka 16:00 på eftermiddagarna. Under denna tid så laddar MotoMod:en telefonens batteri, och när jag brukar komma hem så brukar batteriet precis ha tagit slut i "skalet". Vilket betyder att telefonen fortfarande står på 100%, vilket är väldigt skonsamt mot telefonens batteri. När jag lämnar ifrån mig Moto Z med modulen kommer det genast kännas omodernt att gå runt med en Power Bank i fickan.

  Till MotoMods:en medföljer det också en app i telefonen. Här kan jag ställa in "skalet" i två olika lägen. Antingen att "skalet" laddar telefonen konstant tills batteriet tar slut (i skalet), eller att telefonbatteriet hoppar ner till 80% och att "skalet" tar vid när telefonbatteriet hoppat ner till 80%. Man kan också i rullgardinen se batteristatus för modulen, vilket är smart. Dessutom kan programvaran uppdateras i framtiden om Moto skulle bestämma sig för att skicka ut någon ny uppdatering.

  Power Pack:et kostar från 700 kronor hos seriösa återförsäljare och är ett måste om du skaffar en Moto Z eller Z Play!


  [​IMG]
  MotoMod:en "Power Pack"

  Om vi istället tar en titt på Insta-Share projektorn så är det precis som namnet antyder en projektor som kan spegla upp bilden från Moto Z. Projektorn sätter man på likadant som man också gör med batteripacket, vilket innebär att man fäster baksidan av projektorn mot baksidan av mobilen. På projektorn hittar jag två stycken knappar. En av/på knapp och ett hjul för att ställa in skärpan.
  Jag har aldrig använt mig av någon smartphone med inbyggd projektor, och jag måste säga att det är en riktigt häftig upplevelse att kunna spegla upp telefonens innehåll på en vägg.
  Man kan spegla upp allt innehåll som visas på telefonens skärm, vilket är riktigt bra. Vissa tidigare telefoner med inbyggda projektorer har bara kunnat spegla upp ett begränsat innehåll, men detta gäller inte Insta-Share projektorn, som tur var!

  Projektorn har en styrka på 50 ANSI, vilket är ett ganska lågt ANSI-antal. Däremot tycker jag att projektorn har ett starkt ljus med tanke på dess storlek, det är ju ändå en modul som sitter på en mobiltelefon. Projektorn kan spegla upp Moto Z:as bild till 70 tum, vilket är otroligt häftigt! En funktion som projektorn har inbyggt är en fläkt, vilket är häftigt med tanke på projektorns storlek.

  Projektorn har ett stativ man kan fälla ut för att få mobilen i rätt vinkel när man ska spegla upp något material på en bildskärm, vilket är en väldigt trevlig bonus. Dessutom kan man ställa telefonen med hjälp av stativet i diverse olika vinklar.

  Projektorn fungerar riktigt bra, men ibland händer det att bilden blir väldigt oskarp. Det är då inget problem, då jag bara tar en litet hjul (som sitter precis bredvid linsen) och vrider om för att få den perfekta skärpan.

  Projektorn har ett eget batteri som är 1100 mAh stort. Projektorn har en bra batteritid, men den skulle säkert kunnat blivit ännu bättre om Moto hade satt in ett ännu större batteri. Batteriet har tagit slut i projektorn en gång för mig, och då trodde jag att den skulle lägga av och att jag skulle behöva ladda den på nytt. Så visade sig fallet inte vara, då den snor batteri från telefonen när dens egna batteri dör, vilket är en smart lösning.

  Med denna MotoMod medföljer också en förvaringspåse att förvara projektorn i. Jag förstår precis hur Moto tänker, då projektorn är en "klump" att ha på hela tiden, så vill man att den ska fraktas säkert så att linsen inte riskerar att repas.

  För att ladda modulen krävs det att man har en USB Type C-kontakt till hands. Jag tycker det är riktigt bra att Moto vågar satsa och vara en av de första tillverkarna att ge sina tillbehör laddning via den nya vändbara USB Type C-kontakten.

  Med en prislapp på 2790 svenska kronor rekommenderar jag inte att man köper modulen. Visst, det är en riktigt häftig pryl, men för detta pris tycker jag inte den är särskilt prisvärd.

  [​IMG]
  [​IMG]
  Uppseglingen av bilden via projektorn

  [​IMG]
  Moto Z Insta-Share projektorn

  Moto har med Moto Z och dess modulsystem verkligen visat vad man kan göra med en telefon. Jag fullkomligt älskar iden med MotoMods som Moto Z och Z Play har! Nu är det bara hoppas på att 3e partstillverkare gör fler moduler till telefonerna.
   
  Frisell och kissidor gillar detta.