1. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
  Stäng notis

Fråga: Någon som köpt Razer Phone 2 och vad tycker ni?

Diskussion i 'Razer Phone 2' startad av ELFswe, 3 nov 2018.

 1. ELFswe

  ELFswe Infant Droid Medlem

  Blev medlem:
  25 aug 2013
  Inlägg:
  7
  Mottagna gillanden:
  2
  Operatör:
  Tele2
  Telefon:
  Razer Phone 2

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Tele2
  Telefon:
  Razer Phone 2
  Är inte bra på text, men nedan kommer min korta och halvretarderade recension av Razer Phone 2 ::)

  Har haft min nu i exakt en vecka och gillar den skarpt.

  Jag kör den i 60 hz och tycker det flyter på bra. Man kan ju dock inte komma undan det vanliga lagget som kan uppstå ibland vilket har hänt på alla telefoner.* Men det kändes verkligen exceptionellt bra i 90 och 120 hz. Kanske höjer till 90 när jag tröttnat på 60.
  Det var dessutom riktigt trevligt att gå upp till denna skärmstorlek 5,72" igen efter att ha kört Z5 ett bra tag. Men med en totalstorlek på ca 6,9" så kan den kännas väldigt stor, vilket den självklart är. Denna extra storlek beror ju delvis på de svarta kanterna, men mest på högtalarna om det inte redan är självklart.... Visst kan det se lite konstigt ut med svarta kanter runt skärmen 2018. Men jag kör hellre med svarta kanter än att det strular när man skrollar eller klickar pga att man kommer åt skärmytan någon annanstans.
  Ett stort plus enligt mitt tycke är att den kör Nova Launcher som standard. Skönt att slippa installera det som tredje part och det bör få fullt stöd från båda håll så länge telefonen lever.
  Ljudmässigt så låter det riktigt bra för att vara en mobiltelefon, men det är ju också en av säljpunkterna. Det är värt att nämna att det finns en Dolby inställning som kan aktiveras/inaktiveras vilket ger denna extra ljudåtergivning. Avstängd så låter det mer eller mindre som vilken annan telefon som helst, dock fortfarande med något bättre ljud. Men det är när man aktiverar Dolby som den riktigta kärleken kliver fram. Då går det faktiskt att lyssna på musik med bara telefonens högtalare. Det blir aldrig exakt med bara två högtalare, men testade några ASMR videor och det låter verkligen som att ljudet kommer från den punkt som det i videon kommer från.

  Har inte så mycket negativt att säga om den, men bakstycket känns ganska plastigt och billigt. Känns som att det kommer lossna med tiden vilket är riktigt illa med tanke på priset. Fast det kanske måste vara tunt pga den trådlösa laddnignen. Får väl hoppas de har använt någon supertejt som håller sig ända till big crunch.
  När det kommer till tyngden så vet jag inte vad jag ska tycka. Den känns gedigen pga vikten, men den väger ju sammtidigt som en tegelsten. Men med ett batteri på 4000mAh så går det ju inte att göra så mycket åt vikten. Ser inte fram emot att få den i nyllet om jag somnar när jag sängsurfar....


  * Man kan ju ha en superdator som till och från kan kännas laggig vilket beror på att OSet får sig en liten hickup av valfri anledning.


  Så, någon mer som köpt eller funderar på att köpa?
  Har du köpt. Vad tycker du i så fall?
   
  Last edited: 4 nov 2018
  bernard och kissidor gillar detta.
 2. kissidor

  kissidor Senior Droid Medlem

  Blev medlem:
  13 aug 2012
  Inlägg:
  1 486
  Mottagna gillanden:
  938
  Operatör:
  Telia
  Telefon:
  Galaxy Note 9 8/512

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Telia
  Telefon:
  Galaxy Note 9 8/512
  Telefon 2:
  iPhone XS Max 256
  Platta:
  iPad pro 12.9 2018
  Platta 2:
  Galaxy tab S4
  Övrigt:
  Chromecast 2 st gen 2, asus flip cb, Galaxy Watch 42mm
  jag ska börja med att säga att nej jag har inte razerphone 2, men jag har dock 1:an och de är ju helt eller nästan identiska på många av de punkter du tar upp :). jag använder den enbart som streamingtelefon - pga avsaknad av dual sim kan jag inte ha den som daily driver, men det skulle jag nog annars kunna tänka mig. när vi har eller går på fest kör vi spotify från den och alla som inte sett den förut skrattar och tycker den ser väldigt gammalmodig ut - men när de fått fingra på den ett tag brukar de vara väldigt förtjusta :D. och en sak jag verkligen älskar med den "gammalmodiga" designen är att skärmen är 100% platt <3:-*. inga som helst problem med skärmskydd alltså. och högtalarna är värda att få ta lite plats.

  en sak som skulle kunna få mig att byta upp mig till 2:an om jag inte tyckte att det kanske var lite väl kostsamt för nåt jag inte använder mer än så är att 2:an har IP67. då skulle jag tordas använda den när jag tittar på anime i badkaret. (men föralldel, min note 9 duger också till det :).)

  sen fick ju skärmen i 1:an kritik för att den var lite för ljussvag - det ska vara bättre i 2:an har jag förstått? och det som verkligen bashades i 1:an var ju kameran - jag använder ju inte alls den i min förstås, men har du testat den något och har några åsikter?
   
  bernard gillar detta.
 3. ELFswe

  ELFswe Infant Droid Medlem

  Blev medlem:
  25 aug 2013
  Inlägg:
  7
  Mottagna gillanden:
  2
  Operatör:
  Tele2
  Telefon:
  Razer Phone 2

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Tele2
  Telefon:
  Razer Phone 2
  Jo, har läst att skärmen har bumpats upp en del i ljusstyrka. Jag har ljusstyrkan på 50% och kör även med nattljus senare på kvällen. Så, inga problem med att det är för mörkt.

  Kameran glömde jag nämna. Har inte pillat med den något värst än, så kan inte säga så mycket om den. Tyckte den gav bra bild när jag testade den första gången. Självklart så blir det blurrigt och dant nu när det är lite skummare och jag dessutom inte direkt har några lampor tända. Får se till att testa den när det är ljust ute.

  Måste dock testa och ringa lite märkte jag nu. Just som jag satt och skrev detta så ringde morsan (första samtalet sedan bytet). Kunde knappt höra vad hon sa. Men hon är ju iPhone användare och vi vet ju hur snabbt sådana förstör sina telefoner ;p..... Nä, men ska klura lite mer på samtalskvaliten.

  Tror det bara var dålig mottagning. Lät bra idag.
   
  Last edited: 4 nov 2018
 4. Kubikmannen

  Kubikmannen Infant Droid Medlem

  Blev medlem:
  11 sept 2018
  Inlägg:
  12
  Mottagna gillanden:
  3
  Efter eran egen anvönding av telefonen vsd tycker ni om kameran?
   
 5. dannejanne

  dannejanne Android Medlem

  Blev medlem:
  23 mar 2011
  Inlägg:
  7 174
  Mottagna gillanden:
  3 352
  Telefon:
  S9+, 6s Plus, V10, Mi Max 3

  MINA ENHETER

  Telefon:
  S9+, 6s Plus, V10, Mi Max 3
  Det här är en sån telefon som man verkligen använder Gcam med stor fördel då Razers egen kamera är så väldigt dålig. Nu har jag inte en 2'a men den första Razer Phone och skillnaden i kvalité i kameran är stor. Visar ett enkelt exempel nedan. Fotat genom ett skitigt fönster med reflektioner i sig så skärpan blir ju inte max på något utav fotona.

  1. Razer Phone (Gcam)
  2. Oneplus 6T (Stock)
  3. Note 9 (Stock)

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]