Tips: Plantronics Voyager 8200 UC

Diskussion i 'Hörlurar' startad av erik.rahm, 19 jan 2021.

  1. erik.rahm

    erik.rahm Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 apr 2010
    Inlägg:
    1 509
    Mottagna gillanden:
    1 207

    MINA ENHETER

    Dessa är ett par over ear headset utan extern mic. ANC och bluethooth/wired anslutning till enhet.

    Passar dig som sitter i en stökig miljö och håller möten - i mitt fall delar jag nu kontor (ca 5-6m mellan varandra) med min fru vilket sitter i möten hela dagarna och pratar - tyvärr sitter även jag i möten hela dagarna och mina Sony XM3or har grymt ljud men de tar upp alla ljud runt omkring mig. Får "mute" mig själv hela tiden eftersom alla hör min fru från andra sidan rummet.

    Så började söka efter bra headset som kan användas i stökiga (pratiga) miljöer - det landade i Jabra Elite 85h samt Plantronics Voyager 8200. Efter många timmar research :) valde jag Plantronics.

    Anledningen till det var att folk klagade på att Jabras mikrofon inte fungerade lika bra som Plantronics. Plantronics är även äldre dvs det är lättare att få tag på billigare :)

    Hade turen att få tag på ett par Plantronics på Facebook market för 1200kr.. billigast på Prisjakt är ca 2800kr.

    Pros:
    Mikrofonerna - omfg de är helt magiska. Min fru har möte, barnen röjer i bakgrunden men de jag har möten med hör ingenting av dem. Hörlurarna har två riktade mikrofoner som plockar upp min röst och några andra som blockar ljud från omgivningen.

    Framtidssäkra - de här är gjorda för företag, tror de kostade typ 6k när de släpptes vilket är helt sjukt. De uppdaterar programvaran rätt ofta samt man kan ladda ner plantronics app eller mjukvara för att styra sjukt mycket funktioner på hörlurarna

    Passthrough - När man har samtal så släpper de genom ljud dvs din egna röst även om du har anc på eftersom du då hör hur högt du pratar för att få en normal konversationsnivå - detta går att ställa in givetvis

    Andra funktioner - Kan anslutas till två enheter dvs jag har mobilen och datorn kopplad mot dem. Ringer mobilen kan jag svara där vs datorn. De mutar/pausar musiken när man tar av sig hörlurarna. Skönt att veta - detta går att ställa in också givetvis.

    Du kan till och med få en liten röst som säger "you are muted" om du har mute på och börjar prata..

    Cons:
    ANC - Har man använt Sony XM3 eller Bose så är de här rätt kassa - de fungerar absolut men inget i närheten av de andra..

    Batteritiden - Svårt att säga, jag sitter i möten hela dagen och jag tror jag måste ladda de varannan dag. Tycker att mina Sony höll längre men men.. Batteriet är även inbyggt så nr det är slut så vet jag inte vad jag gör - finns säkert någon utbytesprogram med tanke på att det är Plantronics, det går t.ex köpa alla delar av hörlurarna som reservdelar :)

    Bluetooth-anslutningen - Jag har en äldre mac på jobbet vi pratar magsafe och inte USB-C.. Min iphone 11 ansluter perfekt men på min laptop fick jag dålig anslutning med dåligt ljud lite då och då. Testade då att köra med deras inkluderade dongle - löste alla problem - ljudet blev magiskt bra och räckvidden är helt sjuk. Vi har 3 våningar och inga problem att gå i hela huset.

    Ljudupplevelsen - För musik så är de "ok" - eller egentligen är de nog rätt bra men jag har testat så sjukt många hörlurar och är rätt kräsen - kan absolut lyssna på musik men saknar mina Sony ibland - men de är tillräckligt bra för att jag INTE ska orka plocka fram mina Sony..

    Summering:
    De här är de bästa hörlurarna jag någonsin använt för samtal - de är helt sjukt bra - om du jobbar i en miljö där det är stökigt/fler människor och folk klagar på att de hör andra - köp dessa.

    De är gjorda för konferenser, du kan ställa in sjukt mycket på dessa hörlurar när det kommer till samtal - det är viktigt - du kommer inte få en fin EQ som på Jabra, vi pratar om "ska de lysa rött när du är i ett samtal", "ska de plinga när du har mute på och försöker prata" osv osv..

    Mvh Erik
     
    bernard gillar detta.
  2. AislaU

    AislaU Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 mar 2021
    Inlägg:
    2
    Mottagna gillanden:
    1
    Jag har skaffat dessa och är supernöjd. Men - mina möteskamrater är inte fullt så nöjda då de upplever min röst burkig. Nu har jag letat efter inställningar för att styra ljudupptagningen men förstår inte att jag kan ändra något. Tips??
     
  3. erik.rahm

    erik.rahm Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 apr 2010
    Inlägg:
    1 509
    Mottagna gillanden:
    1 207

    MINA ENHETER

    Kör du bluetooth eller dongle? Jag märkte att när jag bytte till dongle så blev ljudet sjukt mycket bättre - plus alla säger att det låter grymt bra.

    Edit: tror deras dongle också är bluetooth bara något eget protokoll - sak samma
     
  4. AislaU

    AislaU Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 mar 2021
    Inlägg:
    2
    Mottagna gillanden:
    1
    Nä jag har ju inte testat dongeln då jag inte har nåt ledigt uttag för den. Och jag tänkte bluetooth som bluetooth... :teeth:
    Men då kanske det är dags att testa det då!
     
    erik.rahm gillar detta.
  5. Dashio

    Dashio Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 jun 2018
    Inlägg:
    1 713
    Mottagna gillanden:
    609
    Operatör:
    Vimla

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Platta:
    Surface Pro 4
    TACK! Äntligen någon som förstår mig haha!

    Jag har haft de nu i snart 3 år och jag älskar de. Micen är gudomlig! Frugan höll på att laga mat idag och lyssnade musik från vår JBL Extreme och jag stod ca 1,5m från och hon hade "lagom" högt. Där jag frågade kollegan ifall han hörde någonting och han hörde ett litet ljud men kunde inte exakt höra musiken men hörde mig väldigt tydligt.

    Jag har Bose 700 privat och måste hålla med om att ANC är något svagare i förhållande till mina bose. Dock tycker jag att batteriet är väldigt snarlikt. Kör ALLTID dongeln till datorn och BT till mobilen. Med dongeln kan jag springa ut och slänga soporna och ha möte samtidigt(ca 28m bort). Fördelen är att jag kan lyssna på musik på datorn och ifall det ringer på mobilen så kopplas den direkt och jag kan svara direkt.
     
    erik.rahm gillar detta.