Tips: Q&A med ASUS (2/2)

Diskussion i 'ASUS' startad av bernard, 1 feb 2012.

  1. bernard

    bernard Droidmin Moderator

    Blev medlem:
    14 maj 2009
    Inlägg:
    40 630
    Mottagna gillanden:
    44 566
    Operatör:
    Tre+Fello
    Telefon:
    Pixel 7 Pro+iPhone 13 mini

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre+Fello
    Telefon:
    Pixel 7 Pro+iPhone 13 mini
    ROM:
    Stock
    Platta:
    Watch Series 7
    Övrigt:
    Huawei Watch GT (2019)
    Ställ era frågor här inför Q&A-sessionen med ASUS på torsdag. Svaren kommer att klistras in i denna tråd så snart sessionen är över.

    Plats: Swedroids Facebook-kanal

    Tid: Torsdagen 2/2 klockan 13:00-15:00

    Swedroid-artikel: https://swedroid.se/qa-med-asus-pa-torsdag-notis/

    Frågor/svar

    Robin Wester
    Hörde någonstans att ni (ASUS) tillsammans med Nvidia ska släppa en surfplatta för runt 250 dollar, men som ska hålla samma klass som Prime. Stämmer detta och när kommer denna i så fall till butik? Prime verkar bra men för dyr för min smak. En platta för runt 2000 kr skulle jag med största sannolikhet köpa direkt. Har ett par ASUS- laptops som jag är väldigt nöjd med.

    ASUS Sverige Hej Robin - produkten du tänker kanske är ME370 som presenterades av vår och Nvidias VD på CES-mässan tidigare i år? Denna produkt är i utvecklingstadiet och priset är endast indikativt och inte fastställt. En lanseringsplan är i dagsläget inte heller klar men vi förväntar oss inte att denna produkt hamnar i de svenska butikerna innan sommaren.

    Yousif Saoor
    Hej Hur kan man lyssna på musik och öppna andra hemsideor utan att youtube stannar "Har Asus Prime med ICS"

    ASUS Sverige Hej Yousif, Det går inte då google har bestämt att detta inte ska gå i Android. MVH, ASUS Anders

    Djhg200 i forumet undrar:
    Kommer ni fortsätta släppa tillbehör till ursprungliga Transformern eller är det bara Prime som gäller framöver?

    ASUS Sverige Hej! Detta är en av våra målsättningar - mycket av de tillbehör som finns till Transformer fungerar även på Transformer Prime (och då tvärtom).

    Lobo i forumet frågar följande:
    Jag köpte tre meter USB-förlängning, men då tog inte plattan (ASUS Prime) laddning. Vad är maxlängden på USB-kabel och - om den är mer än kabeln som följer med - kommer ASUS att sälja en sådan?

    ASUS Sverige Hejsan, man måste köra en USB3.0 förlängningskabel. Förklaring hittar ni bla här http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1087321 MVH, ASUS Anders

    Dreas i forumet frågar:
    Har ASUS har planer på att släppa en Prime med 3G-funktionalitet?

    ASUS Sverige Hej! En Prime med 3G är i dagsläget inte i planerna. Däremot kommer vi ha flera modeller med 3G embedded som kommer släppas under året! Vi vet att 3G är en mycket eftersökt funktion och detta år kommer vi adressera detta.

    Jhedlof i forumet frågar:
    Kommer den nya plattan med högre upplösning (TF700T) passa med dockan som levereras till TF201?

    ASUS Sverige Hej! Ja, det är för närvarande vår ambition men vi kan inte lova något just nu då TF700 fortfarande är under utveckling.

    Fluppen i forumet frågar:
    Har märkt att systemet laggar vid inkoppling till TVn..både i tableten och på tvn.. Mina menyer och muspekare hackar - nån lösning?

    ASUS Sverige Hej! Vi dubbelkollar med våra enheter här och försöker bena ut ett svar!

    Claudio Rammsy
    Kommer prime släppas utan tangentbord ?

    ASUS Sverige Hej Claudio! Detta är möjligt men just nu fokuserar vi på den modell som släppts samt eventuellt att också lansera den andra färgen - Amethyst Grey.

    Mats McIvor
    Om man köper transformer prime idag, kommer man få GPS-felet åtgärdat på sin enhet om och när ni hittar felet? Finns det en vettig extern gps-antenn som är kompatibel med prime plattan?

    ASUS Sverige Hejsan, Vi kan tyvärr inte svara på detta då det är upp till huvudkontoret. Än till denna dag har ASUS officiellt gått ut med att inte nämna GPS-antennen i våra specifikationer och att det inte finns någon fix. MVH, ASUS Anders

    Joel Edberg
    När kommer ICS till transformer? (TF101)

    ASUS Sverige Hej! ICS till Transformer förväntas mot slutet av Februari för Nordiska enheter.

    Niklas Oldebäck
    När ska ni få tummen ur och släppa någon transformer med 3G?

    ASUS Sverige Hej Niklas! http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1089106

    Kg Gripson
    Asus.Kan man koppla en större skärm till Eee pad transformer prime TF 201 och vilken typ av HD har den?

    ASUS Sverige Hej! Du kan ansluta Eee Pad Transformer Prime TF201 till en TV/Skärm via HDMI. Kontakten vi använder på Primen är microHDMI så en micro-HDMI <-> HDMI-sladd kommer fungera.

    I menyerna kommer upplösningen vara HD720p - vid filmvisning kommer upplösningen vara antingen HD720p eller FHD1080p beroende på källmaterialet.

    Jonerik i forumet frågar:
    Jag har en fråga angående att man enligt många rapporter får kraftigt försämrad Wifi-prestanda om man har igång Bluetooth samtidigt. I vissa fall när man strömmar ljud till Bluetooth-headset så verkar plattan tappa anslutningen helt. Är det här ett överdrivet problem som bara finns på vissa plattor eller är det kanske en fix för det här problemet på väg?

    En liten försämring av prestanda är helt okej men kan jag t.ex. strömma ljud från spotify till mitt Bluetooth-headset(MW600) samtidigt som jag surfar utan att jag får problem?

    ASUS Sverige Hejsan, De allra första TF Prime som tillverkades där många skickades till media hade ett fel i hårdvaran som gjorde att överföringshastigheten på wifi blev riktigt dålig om man använder BT samtidigt. Så är inte fallet med de som säljs här i Norden.

    Eftersom det är ett combo-kort som används där både BT och wifi sitter på samma kort och använder samma antenn så kommer överföringshastigheten att sjunka när man använder båda samtidigt. Denna typ av kort är vanligt förekommande i både surfplattor och bärbara datorer från alla tillverkare de senaste året. MVH, ASUS Anders

    Philip Olsson
    Asus, kommer ni skicka ut en uppdatering som fixar touchen på prime? När man ritar något och drar ett sträck sakta på diagonalen så blir det väldigt vobbligt. De på xda har fixat en app som fixar touchen men den kräver root, och vill inte roota min bara för att få en fungerande touch. Är annars väldigt nöjd med den :D

    ASUS Sverige Hej Philip, Vi har anställda som följer XDA forum och rapporterar till våra programmerare. Vi eftersträvar självklart att fixa alla buggar som hittas så fort som möjligt. MVH, ASUS Anders

    Kvabbson i forumet frågar:
    Kan man använda penna på Prime? Jag vill kunna skriva/markera i pdf/word-dokument när jag läser och tycker att penna är överlägset då.

    ASUS Sverige Hej - då Prime använder sig av en kapacitiv panel bör kapacitiva pennor fuingera - däremot har vi inga rekommendationer eller ett originaltillbehör för just detta ändamål.

    Gustvianen i forumet undrar:
    När kommer den andra färgen "amethyst grey" att släppas i Sverige??

    ASUS Sverige Hej! Vi jobbar på att lansera denna färg. Estimerad tillgänglighet blir under Mars månad.

    Gnopps i forumet skriver:
    Vi är flera som köpt en Prime av Expert i både Sverige/Finland och inte får någon ICS-uppdatering automatiskt, trots att serienumret syns i tabletinfon. Vad beror detta på?

    ASUS Sverige Hej, Vi har tyvärr inte lyckats lokalisera problemet än men uppdateringen går att ladda ner ner manuellt från vår hemsida och förhoppningsvis ska den själv uppdatera sig vid nästa FOTA. MVH ASUS Anders

    Fredrik Andersson
    Om Transformer Prime. Vissa återförsäljare i UK har dragit tillbaka försäljningen av Prime pga för många rapporterade fel. Är detta ett faktum även hos svenska återförsäljare?

    ASUS Sverige Hej! Det är själklart tråkigt n är återförsäljare väljer att ta bort en produkt från försäljning och vi är övertygade att vårt team i UK jobbar hårt för att erbjuda den servicennivån som förväntas av oss.

    I dagsläget finns det inga planer från att sluta sälja Transformer Prime i Norden - vi har heller inte hört något om detta från våra säljpartners.

    Lenax i forumet skriver:
    När jag har dockan inkopplad (ASUS Transformer Prime) så blir ibland tecken i lösenordsfält fel. Det är åäö som blir de tecken som är på den internationella versionen av dockan skulle jag tro. Har försökt leta bland inställningar men inte hittat någon lösning. För information så har jag en av de plattor från Expert som inte fått några OTA (har däremot uppdaterat till senaste versionen som finns på Asus supportsida).

    ASUS Sverige Hej - du måste välja "ASUS Tangentbord" i inställningarna och inte "Android tangentbord". Jag ska tillägga att det måste stå "ASUS svenskt tangentbord"
     
  2. Swesnow

    Swesnow Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    23 mar 2011
    Inlägg:
    446
    Mottagna gillanden:
    24

    MINA ENHETER

    Hur länge tror ni att ni kommer att uppdatera transformer prime respektive orginal transformern? Sjukt nöjd hittils med era uppdateringar i alla fall :)
     
  3. Djhg2000

    Djhg2000 Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    23 jul 2009
    Inlägg:
    15
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Kommer ni fortsätta släppa tillbehör till ursprungliga Transformern eller är det bara Prime som gäller framöver?
     
  4. Jonerik

    Jonerik Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    18 jan 2010
    Inlägg:
    91
    Mottagna gillanden:
    14

    MINA ENHETER

    Jag har en fråga angående att man enligt många rapporter får kraftigt försämrad Wifi-prestanda om man har igång Bluetooth samtidigt. I vissa fall när man strömmar ljud till Bluetooth-headset så verkar plattan tappa anslutningen helt. Är det här ett överdrivet problem som bara finns på vissa plattor eller är det kanske en fix för det här problemet på väg?

    En liten försämring av prestanda är helt okej men kan jag t.ex. strömma ljud från spotify till mitt Bluetooth-headset(MW600) samtidigt som jag surfar utan att jag får problem?
     
  5. Gnopps

    Gnopps Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 jul 2010
    Inlägg:
    332
    Mottagna gillanden:
    33

    MINA ENHETER

    Varför kan de som köpt av Expert inte uppdatera till ICS?

    Vi är flera som köpt av Expert i både Sverige/Finland och inte får någon ICS-uppdatering automatiskt, trots att serienumret syns i tabletinfon. Vad beror detta på?

    https://swedroid.se/forum/showthread.php?t=64452
     
  6. Gnopps

    Gnopps Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 jul 2010
    Inlägg:
    332
    Mottagna gillanden:
    33

    MINA ENHETER

    Glappande kontakter

    Enligt flera användare beror GPS-problemen på att kontakten glappar och inte alls bara eftersom Primen har ett metallbakstycke. Håller Asus på att undersöka detta och hur kommer det åtgärdas i de fall felet bekräftas av Asus?

    Min egen enhet hittar besvikande noll satelliter efter en timme vid fönstret en molnfri dag. Efter att ha tryckt lite lätt på ovansidan fås kontakt med två satelliter.

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1464131
     
  7. Gnopps

    Gnopps Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 jul 2010
    Inlägg:
    332
    Mottagna gillanden:
    33

    MINA ENHETER

    Tack

    Stort tack också till Asus för att ni tar er tid att besvara frågor!
     
  8. Lobo

    Lobo Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 aug 2009
    Inlägg:
    646
    Mottagna gillanden:
    120
    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    Pixel 7 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    Pixel 7 Pro
    Jag köpte tre meter USB-förlängning, men då tog inte plattan laddning. Vad är maxlängden på USB-kabel och - om den är mer än kabeln som följer med - kommer ASUS att sälja en sådan?
     
  9. Dreas

    Dreas Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 jan 2010
    Inlägg:
    160
    Mottagna gillanden:
    3

    MINA ENHETER

    Min enda fråga är när det kommer att komma en Prime med 3G?

    Jag känner att det vore nedrans trevligt att ha t.ex. på bussen/tåget om man inte har tillgång till gratis wifi.
     
  10. castel

    castel Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    23 dec 2011
    Inlägg:
    104
    Mottagna gillanden:
    9

    MINA ENHETER

    Efter att jag installerade ICS så startar min Prime om sig titt som tätt (läs 2-3-4 gånger i timmen).

    Varför? När kommer en fix?
    Fick min Prime levererad den 30e.

    // Daniel
     
  11. Gustavianen

    Gustavianen Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    23 dec 2010
    Inlägg:
    3
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Kort och gott.

    När kommer den andra färgen "amethyst grey" att släppas i Sverige??
     
  12. Andreas527

    Andreas527 Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 jul 2011
    Inlägg:
    685
    Mottagna gillanden:
    170

    MINA ENHETER

    Inte så många frågor men lite synpunkter och tankar.

    - Är ni medvetna om att USB-adaptern man kan köpa sitter riktigt löst. Lossnar hela tiden går knappt att använda. Man är tvungen att ha den helt stilla på bordet. Har man tex kameran ansluten får man inte röra sladden/kameran/Prime för då lossnar kontakten.
    Kommer ni släppa fungerande adaptrar?

    - Har ni funderat på att skapa ett support forum där man som användare kan rapportera buggar/problem och få respons att ni är medvetna om problemen?

    - Backlight bleed, Hur mycket är inom toleranserna ?

    - Att skärmen flimrar till "screen glitch" "flicker" eller vad man ska kalla det. Beror det på ICS eller har inte nvidia fått till drivrutinerna för Tegra 3?

    - Under 1 timmes surf så hänger sig browser mellan 4-8 gånger, Får frågan om man ska avsluta eller vänta. Är detta en surfplatta eller inte? Och hur kommer det sig att browsern blev segare efter uppdateringen till ICS?

    - Har man bluetooth aktiverat så försämrar det wifi hastigheten rätt kraftigt. Ska det vara så? Kommer ni ta bort bluetooth från specifikations papperet och säga att det inte är en funktion som behövs likt det som ni gjorde med GPS?

    - Stressade ni fram ICS, och släppte det till allmänheten innan ni fått ordning på allt?

    Har ägt både XOOM och SGT 10.1. Med dessa plattor var jag medveten om att man blev "early adopter" så var beredd på dvs buggar och problem som kommer med en ny produkt och Honeycomb. Nu efter ca 1 år med Honeycomb tycker jag det hade börjat fungera rätt så bra.

    Hade rätt stora förhoppningar på Prime att den skulle vara surfplattornas surfplatta med bra hårdvara och ett OS som skulle vara anpassat för tablets och erbjuda en stabil upplevelse. Så man inte skulle behöva lägga in costum ROMs för att få en fungerande enhet.

    Men hade visst fel. Verkar bli samma visa igen. Att man har en produkt som mer är i Beta stadiet och att det kommer uppdateringar eftersom. Och att man som användare måste söka och hitta egna lösningar.

    Känns som det alltid är samma visa med Android. De släpper ett OS som är buggigt och att de sedan uppdaterar det eftersom. Och just när det börjar fungera så släpper de en ny version och allt börjar om från början igen.
    Börjar faktiskt bli lite less på att man alltid får känna sig som en försökskanin.

    Visst Prime snabbare och jag kommer att använda den med nöje.
    Men känner mig ändå less och arg över att man som konsument hostar fram 6000:- för något som inte presterar.

    Och ja, har gjort återställningar och grejat. Samma buggar dyker på båda mina exemplar.
     
    Last edited: 1 feb 2012
  13. Sparven

    Sparven Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 feb 2012
    Inlägg:
    10
    Mottagna gillanden:
    11
    Telefon:
    HTC One X

    MINA ENHETER

    Telefon:
    HTC One X
    Om man köper transformer prime idag, kommer man få GPS-felet åtgärdat på sin enhet om och när ni hittar felet?
    Finns det en vettig extern gps-antenn som är kompatibel med prime plattan?
     
    Boegas gillar detta.
  14. jhedlof

    jhedlof Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 jan 2011
    Inlägg:
    174
    Mottagna gillanden:
    72

    MINA ENHETER

    Kommer den nya plattan med högre upplösning (TF700T) passa med dockan som levereras till TF201?

    Stort tack till ASUS Sverige som tar sig tid att svara på våra frågor! :)
     
  15. sebbe1891

    sebbe1891 Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 okt 2011
    Inlägg:
    87
    Mottagna gillanden:
    6

    MINA ENHETER

    Hur ligger det till med root och garanti?

    Scenario 1: Root med custom ROM.
    Scenario 2: Endast root.
     
  16. jhedlof

    jhedlof Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 jan 2011
    Inlägg:
    174
    Mottagna gillanden:
    72

    MINA ENHETER

    Har laddat plattan och dockan under en natt, lamporna lyser gröna men i ASUS Battery widget så står det att plattan och dockan bara är laddade till 99%.

    Kan inte plattan och dockan laddas till 100% eller är det widgeten som visar fel?
     
  17. Ludvig

    Ludvig Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 maj 2011
    Inlägg:
    177
    Mottagna gillanden:
    9

    MINA ENHETER

    Varför släppte ni inte versionen med högupplöst (1920x1080) display först?
     
  18. jhedlof

    jhedlof Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 jan 2011
    Inlägg:
    174
    Mottagna gillanden:
    72

    MINA ENHETER

    MyLibary kraschar väldigt ofta för mig, ibland måste det startas om men ibland går det fint att låta den vänta ett tag. Händer främst vid sidbyte.

    Har ni koll på om det kommer någon uppdatering eller bör man satsa på en annan ebok-läsare?

    Tack på förhand! ;)
     
  19. Martin77

    Martin77 Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 mar 2010
    Inlägg:
    155
    Mottagna gillanden:
    9

    MINA ENHETER

    Kul att ni vill svara på lite frågor. Är förövrigt riktigt nöjd med min nya Transformer..

    Vad gör asus för att utvecklingen av appar till surfplattor går framåt ? Med tanke på utbudet "apple" kan erbjuda så tycker jag att ni tillverkare borde försöka "hitta" på något så att android market kan bli lika stort. Borde ju vara intresse för er, med tanke på alla skolor mm som nu börjar köpa in läsplattor, en transformer hade ju vart optimal i skolan!
     
  20. fluppen

    fluppen Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 dec 2011
    Inlägg:
    2 597
    Mottagna gillanden:
    424

    MINA ENHETER

    Har märkt att systemet laggar vid inkoppling till TVn..både i tableten och på tvn.. Mina menyer och muspekare hackar, nån lösning ?