Roota en XOOM 2

Diskussion i 'Motorola' startad av donaldduck, 18 sept 2012.

  1. donaldduck

    donaldduck Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 jul 2010
    Inlägg:
    384
    Mottagna gillanden:
    65

    MINA ENHETER

    För många är nedanstående bekant. För de som har någon nytta av det så har ni mina erfarenheter medan de är färska:

    LÅST BOOTLOADER

    Till skillnad mot XOOM så har XOOM 2 en låst bootloader. Man kan roota den men det går inte att ladda andra ROM. Det påstås vara en upplåsning av bootloadern på gång så detta kan ändras. Man kan heller inte göra en systembackup, typ Clockworkmod. Rättare sagt, man kan göra en back-up men kan inte ladda den. Det går dock att kopiera boot- och recovery-partitionen; och ladda dem igen, påstås det. Har kopierat dem och hoppas att jag aldrig skall behöva dem. Läste att ett säkert sätt att bricka en XOOM 2 är att flasha in en Clockworkmod recovery för XOOM.

    För att boota till fastboot, recovery menyn etc. så stäng av, tryck sedan in både volym upp- och ner och sedan tryck på power samtidigt.

    Jag använde http://vulnfactory.org/blog/2012/02/17/rooting-the-xyboardxoom-2/ för att roota. Körde Linuxvarianten utan några som helst problem. (Har Wi-Fi varianten, ingen telefon).

    UPPDATERINGEN TILL ICS

    Denna är ju på gång men jag har alltså inte kunnat prova nedanstående. Har dock läst om andra som provat nedanstående:

    Har man rootat och skall uppdatera så antingen går det inte eller root försvinner, minns inte vilket. Än så länge går det inte att roota ICS. Det finns dock en gratis app för att fixa detta:

    https://play.google.com/store/apps/details?id=org.projectvoodoo.otarootkeeper&hl=sv

    Med denna kan man tillfälligt un-roota innan man uppdaterar och sedan återställa root. Appen är framtagen just för att klara en uppdatering.

    Rootar man så lär väl garantin i vanlig ordning vara blåst.