Smart lägenhet med hjälp av smart klocka

Diskussion i 'Smartklockor - Övriga' startad av Kausti, 4 feb 2014.

  1. Kausti

    Kausti Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 feb 2010
    Inlägg:
    30
    Mottagna gillanden:
    16

    MINA ENHETER

    För drygt ett år sedan fick jag reda på att jag skulle kunna köpa mig min egen lägenhet, och i samma veva kom jag på att jag nog skulle ta och göra en liten fancy kontroller för min TV. Så jag köpte mig en IR-sändare och började sen kodknackandet. Slutresultatet av den idén spårade sen helt och blev tillslut vad jag kallar för W.A.N.D. (Wireless Automated apartmeNt Device, skapligt kasst namn...).
    Det är en samling mjukvaror som tillsammans gör det möjligt att styra mitt hem från en webbsida, på vilken device som helst (surfplatta, mobil, desktop m.m).

    Men så fick jag min Pebble för några veckor sedan och tänkte att "Hmm, det vore ju lite ballt att kunna kontrollera allt med klockan också". Sagt och gjort, jag gick ner mig helt i det där såpass hårt att jag nog återfick min oskuld men slutresultatet blev vad jag mycket påhittigt kallar för Pebble W.A.N.D.

    Resultatet ser ni nedan:
    <iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/qeYdQxpYrz8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

    Vet inte riktigt vad som ska diskuteras här, men jag tänkte att vi kanske kan se det här som en tråd där vi diskuterar specialgjorda lösningar involverande, och byter idéer kring vad man skulle kunna göra med en, smartklocka.
     
    6150 och robber gillar detta.
  2. hogart

    hogart Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    22 feb 2011
    Inlägg:
    363
    Mottagna gillanden:
    42

    MINA ENHETER

    Kollade precis videon och måste säga att jag är mäkta imponerad. Jag har precis beställt en Pebble Steel, så jag måste givetvis fråga: Hur får du det att fungera? Kan du skriva nån form av guide? :)
     
  3. ducken

    ducken Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 jun 2010
    Inlägg:
    2 428
    Mottagna gillanden:
    162

    MINA ENHETER

    Det här låter mycket intressant får jag säga. Du styr allt via htpc?

    Guide till hur man gör detta vore grymt!


    Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk
     
  4. Kausti

    Kausti Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 feb 2010
    Inlägg:
    30
    Mottagna gillanden:
    16

    MINA ENHETER

    Det här är mest en prototyp, även om den faktiskt fungerar förvånansvärt bra. Jag hade gärna släppt mjukvaran om det funnits något vettigt sätt att göra det på, men själva "arkitekturen" är såpass komplex att ingen kommer kunna få igång den även om jag släpper eländet som det är just nu. Det är nämligen byggt på följande sätt:

    - Det översta lagret är en HTML5-webbsida som gör att man har ett interface att styra allt från.
    - Det underliggande lagret är en omkonfigurerad WAMP-server som kör en PHP-backend som sen via PHPs funktion exec() exekverar diverse kommandon vid Windows kommandotolk.
    - Under det har vi sen en härva av diverse programvaror installerade på Windows-HTPCn:
    Eventghost för att styra TVn via en IR-sändare (en USB-UIRT)
    Nircmd för att exekvera musrörelser, tangentbordsklick med mera
    Tdtools används för att styra lamporna via en hårdvara som kallas Tellstick
    SNP.exe används för att tracka vilken låt som spelas just nu i Spotify
    Telnet-protokollet används för att kommunicera med receivern

    Sen har jag programmerat min min Pebble-app via httpebble så att den kommunicerar direkt med PHP-lagret på servern. På så vis har jag access till all funktionalitet som servern erbjuder direkt via http requests.

    Det låter kanske inte så krångligt att installera det själv men, tro mig, det är det. Man måste ha exakt rätt hårdvara (IR-sändare, Tellstick, Nexa-dosor till lamporna, en HTPC, en hyfsat ny Pioneer receiver) och det är så sjuuuukt många småinställningar som måste göras på alla programvaror för att det ska funka. Man måste starta WAMP på ett specialsätt så att man kan se alla actions (kör man igång det på vanlig sätt så händer ingenting alls när man exekverar kommandona), man måste sätta upp alla kommandon i Eventghost (TVon, TVoff, VolUp, VolDown m.fl.), man måste skapa alla lampor i TelldusCenter-programmet för lamporna, man måste välja korrekt kanal för lamporna att kommunicera på, man måste konfigurera diverse inställningar i VLC (ej dubbla instanser igång samtidigt m.m.), man måste konfigurera sökvägarna till alla program (är dom inte exakt korrekt så funkar inget) och säkert en massa fler saker jag glömt.

    Jag började faktiskt skriva på en installationsmanual för några veckor sedan men ledsnade på punkt 25... Och att sen supporta alla fel som kommer uppstå...
    Nej, det kommer inte gå tyvärr. Men att bygga någonting eget är inte speciellt svårt, det handlar mest om efterforskningar och att lägga ner tiden.
     
  5. ducken

    ducken Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 jun 2010
    Inlägg:
    2 428
    Mottagna gillanden:
    162

    MINA ENHETER

    Ja det där låter alldeles för invecklat för mig. Jag kör idag så jag kan styra all belysning och motorvärmare med Tellstick Net och Nexa strömbrytare och det funkar kanon! Sedan har jag en ny Onkyo förstärkare och en htpc. Där slutar tyvärr mina kunskaper.
    Är imponerad av att du fått ihop allt det där. Sjukt smidigt att kunna sköta allt via klockan dock måste jag säga.