Svensk tangentbordslayout för fysiska tangentbord (USB och Bluetooth)

Diskussion i 'Applikationsutveckling' startad av kallt_kaffe, 9 feb 2012.

  1. kallt_kaffe

    kallt_kaffe Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    2 aug 2010
    Inlägg:
    2 682
    Mottagna gillanden:
    1 685
    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Xiaomi Mi Note 10

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Xiaomi Mi Note 10
    EDIT 2012-04-29: Nedanstående är inaktuellt och jag rekommenderar numera min nya app som ej kräver root: http://www.apedroid.com/android-applications/external-keyboard-helper


    Jag inleder med att erkänna att färg och form inte är min starka sida och mina app:ar ser ut därefter.

    Hursomhelst, jag införskaffade nyligen ett blåtandstangebord (Targus iPad/iPad2 nordiskt tangentbord) och även om min Galaxy Tab 8.9 (svensk såld) fixar så att åäö mappas rätt genom något trix som Samsung har i sin input method så var resten av mappningarna lite si och så (bl.a. fungerar inte CTRL och ALT). Dessutom kör jag min egenportade CM9 på plattan så Samsungs försök att hjälpa har jag ingen nytta av.

    Så vad jag gjort är att jag gjort två egna tangentbordsmappningar, en för standard svensk/finskt tangentbord och en specialanpassad för Targus iPad tangentbord, den senare fungerar säkert också bra till andra Apple anpassade varianter.

    Knåpade sedan ihop en app för att lägga på dessa layouter. Appen kräver root och fungerar på Honeycomb (Android 3.x) och Ice Cream Sandwich (4.0.x).

    Det finns en demoversion och en skarp version. Det enda som skiljer dem åt är att demoversionen har "S" mappad till space. Det gör att man kan testa i lugn och ro att allt fungerar som det ska innan man bestämmer sig för om man vill köpa den skarpa.

    Demo: https://market.android.com/details?id=com.apedroid.keymapswefindemo

    Skarp: https://market.android.com/details?id=com.apedroid.keymapswefin

    Den är hittils testad med gott resultat på min Samsung Galaxy Tab 8.9 och andra har testat den på Motorola Xoom. Kör man Samsung med orginal Honeycomb så har den en ovana att automatiskt slå över på Samsungs inmatningsmetod när ett fysiskt tangentbord kopplas inte. Då måste man byta tillbaka till "Android Keyboard" för att det skall fungera korrekt.

    Om någon har en variant på tangentbord som inte funkar bra med någon av de två layouter som finns med i appen så hör gärna av er så kan jag förhoppningsvis snickra ihop en variant som fungerar.
     
    Last edited: 29 apr 2012