1. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
    Stäng notis
  2. Black Friday-rean har börjat. Tipsa och ta del av de bästa fynden i tipstråden. Se även diskussionstråden.
    Stäng notis

Tele2/Comviq-tråden

Diskussion i 'Tele2, Comviq & Com Hem' startad av Cupcakes, 10 jun 2013.

  1. night77

    night77 Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    27 maj 2010
    Inlägg:
    4 263
    Mottagna gillanden:
    2 160
    Operatör:
    Fello (Prvt) Telia (Job)
    Telefon:
    Samsung Galaxy Note 10+

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello (Prvt) Telia (Job)
    Telefon:
    Samsung Galaxy Note 10+
    Info:
    256GB Storage/12GB RAM
    Uppdatering: Han körde med "3G" som vald nät .. har nu lagt in 4G och kan bekräfta att VoLTE fungerar i hans Xperia XZ1 Compact med Comviq. Dock får man ingen VoLTE ikon. Han ringde ett samtal och det fortsatt vara på 4G nätet.
     
  2. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    15 048
    Mottagna gillanden:
    5 831
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio
    Ah, inte undra på då :D

    Det får man inte med Tele2. Tele2 har valt att inte visa den vilket jag personligen tycker att det är rätt, VoLTE ikonen är typ onödig tycker jag
     
  3. night77

    night77 Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    27 maj 2010
    Inlägg:
    4 263
    Mottagna gillanden:
    2 160
    Operatör:
    Fello (Prvt) Telia (Job)
    Telefon:
    Samsung Galaxy Note 10+

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello (Prvt) Telia (Job)
    Telefon:
    Samsung Galaxy Note 10+
    Info:
    256GB Storage/12GB RAM
    VoLTE ikon kanske bäst o visas i samtalsinfo men inte där uppe i statusfältet. Trevligt med lite extra info. Dock ser jag endast "HD" samtal när han ringer från sin XZ1C .. jag ser också samma HD ikon på min Galaxy S10+ o då har jag inte VoLTE med Fello.
     
  4. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    15 048
    Mottagna gillanden:
    5 831
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio
    HD har dock inte med 4G o göra. HD finns på 3G nätet Nu kan du ringa med HD Voice! | Smartare Vardag
    Detta är dock en 5 år gammat inlägg, men poängen är att det finns i 3G nätet. Numera verkar det som om det går även mellan operatörer
     
  5. night77

    night77 Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    27 maj 2010
    Inlägg:
    4 263
    Mottagna gillanden:
    2 160
    Operatör:
    Fello (Prvt) Telia (Job)
    Telefon:
    Samsung Galaxy Note 10+

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello (Prvt) Telia (Job)
    Telefon:
    Samsung Galaxy Note 10+
    Info:
    256GB Storage/12GB RAM
  6. wmb

    wmb Android Hedersmedlem

    Blev medlem:
    19 okt 2009
    Inlägg:
    5 533
    Mottagna gillanden:
    792
    Operatör:
    Fello

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    [​IMG]

    Centrala Norrköping, Espresso House

    40ms...

    Deras wi-fi kändes som en Ferrari vs Lada

    Hemma, Linköping 2km max fågelvägen från centrum, får jag prata i fönstret och trots det klagar motparten

    På jobbet, 1.5km fågelvägen från centrum, Norrköping, så går det inte att skicka sms på toan trots flera våningar upp

    E4 mellan dessa städer, Spotify pallar inte söka nya låtar och går ner på 3G vilket i praktiken innebär inget internet, för det dör
     
    Moby gillar detta.
  7. night77

    night77 Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    27 maj 2010
    Inlägg:
    4 263
    Mottagna gillanden:
    2 160
    Operatör:
    Fello (Prvt) Telia (Job)
    Telefon:
    Samsung Galaxy Note 10+

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello (Prvt) Telia (Job)
    Telefon:
    Samsung Galaxy Note 10+
    Info:
    256GB Storage/12GB RAM


    Dags o byta operatör kanske?
     
    Moby, 6150 och jnsson gillar detta.
  8. Marjan

    Marjan Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 jul 2010
    Inlägg:
    324
    Mottagna gillanden:
    127

    MINA ENHETER

    Eftersatt nät..
     
    Moby gillar detta.
  9. wmb

    wmb Android Hedersmedlem

    Blev medlem:
    19 okt 2009
    Inlägg:
    5 533
    Mottagna gillanden:
    792
    Operatör:
    Fello

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    Det handlar om att jag har en jobbmobil, bara enkel-sim och att jag vägrar bära med mig två lurar

    Den dagen jag byter lur blir det en dual-sim och eget annat nät
     
    Moby gillar detta.
  10. Xerxes

    Xerxes Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 dec 2009
    Inlägg:
    110
    Mottagna gillanden:
    3

    MINA ENHETER

    Har för närvarande ett studentabonnemang på Comviq som jag gärna vill behålla. Kan jag förlänga detta själv? Vill gärna köpa en P30 pro men vill helst inte bli av med studentabonnemanget i farten...
     
  11. GunnarWik

    GunnarWik Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 dec 2018
    Inlägg:
    362
    Mottagna gillanden:
    202
    Operatör:
    Comviq, Fello, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Mi9

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq, Fello, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Mi9
    Telefon 2:
    Samsung A3
    Prata med supporten, det är mycket enkelt, de kan dessutom ibland fixa fördelaktigare grejor än man själv kan göra. Det hände mig när jag pratade med dem!
    Jag köpte en Samsung S8 och band den med ett abb på 24 mån när de hade den till ett bra pris. Då gick det inte att ta med student eller seniorabonnemang vilket ju innebär mer data för samma pris. När jag lite senara pratade med dem på telefon i ett annat ärende, frågade jag om det gick att göra om abonnemanget till plus55 abonnemang var det inga problem. Killen på supporten fixade det direkt!
     
  12. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    15 048
    Mottagna gillanden:
    5 831
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio
    Hmm.. Pratade med Comviq som säger att de nu har aktiverat VoLTE, dock så finns inte inställningen för på eller av, samt att telefonen inte håller sig kvar på 4G under samtal. Denna telefon är dock köpt på tyska Amazon, vet du om Comviq kräver att man har nordic version på mjukvaran för att VoLTE ska hoppa igång? I så fall blir det meckigt
     
  13. GunnarWik

    GunnarWik Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 dec 2018
    Inlägg:
    362
    Mottagna gillanden:
    202
    Operatör:
    Comviq, Fello, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Mi9

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq, Fello, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Mi9
    Telefon 2:
    Samsung A3
    Ja, det stämmer nog, åtminstone med Samsung måste man ha det firmware som är avsett för Nordic Countries, detsamma troligen Sony.
    Annars kan man ju prova om denna kod fungerar för att åsidosätta operatörens kontroll av VoLTE:
    *#*#86583#*#* sedan luren.
    Det fungerade på min Xiaomi Mi9, jag vet dock inte om det är universella koder eller om det är specifikt för Xiaomi.
     
  14. nexusS

    nexusS Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 mar 2011
    Inlägg:
    359
    Mottagna gillanden:
    60
    Operatör:
    Comviq

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Kör Comviq nån drive nu? Hade missat samtal från dem imorse, aldrig ringt förr & haft dem i 7 år!

    Någon som vet?
     
  15. chraist

    chraist Replicant Moderator

    Blev medlem:
    11 aug 2011
    Inlägg:
    6 279
    Mottagna gillanden:
    4 746
    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Halebop
    Telefon:
    Samsung Galaxy S10 Plus
    Info:
    Nova Prime
    Inte hört något, de kanske vill sälja på dig en P30 pro ;-)
     
    nexusS gillar detta.
  16. nexusS

    nexusS Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 mar 2011
    Inlägg:
    359
    Mottagna gillanden:
    60
    Operatör:
    Comviq

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Haha, ja kanske det ;-) får hoppas de ringer igen!
    Återkommer i ärendet ;-)
     
    chraist gillar detta.
  17. inact_0049

    inact_0049 Guest

    Alla operatörer drabbas av olika driftstörningar hela tiden, men jag upplever det som att Tele2 är värst drabbad av alla. Det händer kanske inte superofta att det är problem, men när det sker så är det stora problem som uppmärksammas i media.
     
    night77 gillar detta.
  18. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    15 048
    Mottagna gillanden:
    5 831
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio
    Tele2 har ju numera en hel del myndigheters telefonier också, så kanske därför de uppmärksammas mer. Men förutom problemet igår och idag (som jag iallafall inte märkte av igår) så var det länge sedan Tele2 hade problem vad jag minns
     
  19. inact_0049

    inact_0049 Guest

    Senast i januari hade man stora problem:

    Stora störningar hos Tele2 över hela landet

    Något halvår innan det så fungerade det inte utomlands:

    Jätteproblem för Tele 2 – inget funkar utomlands

    Men som sagt, jag utgår mest från problemen som uppmärksammas i media.
     
    Last edited by a moderator: 18 jun 2019
  20. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    15 048
    Mottagna gillanden:
    5 831
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Telefon 2:
    OnePlus 3
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Home, Chromecast Audio