Testare av LG Optimus G - Mina intryck, svar på era frågor och liknande :)

Diskussion i 'Optimus G - Allmänt' startad av chrippe7, 1 feb 2013.

  1. LGTestpilot

    LGTestpilot Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 mar 2013
    Inlägg:
    15
    Mottagna gillanden:
    3

    MINA ENHETER

    Även jag kommer agera testpilot för Optimus G.

    Fick reda på idag att jag är en av vinnarna i tävlingen som avslutades igår, och har blivit uppringd av LG, så telefonen anländer väl hit inom de närmsta dagarna.

    Från och med då kommer testerna att börja, och jag tänkte att jag skulle lägga upp filmer, bilder och intryck här i tråden. Hoppas det är okej!
     
  2. wargreymon

    wargreymon Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 sept 2012
    Inlägg:
    1 878
    Mottagna gillanden:
    530

    MINA ENHETER

    Del två i tävlingen efter vi vunnit telefonen är att aktivt testa den och de mest aktiva får pris. Så de borde ju läsa allt vi skriver i alla fall och förhoppningsvis tar de åt sig all kritik, och tittar djupare på de problem vi stött på.
     
  3. mfm

    mfm Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    28 sept 2012
    Inlägg:
    2 293
    Mottagna gillanden:
    271
    Telefon:
    Samsung Galaxy S4

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Samsung Galaxy S4
    De har ju haft ganska många 'testpiloter' i USA, Japan och Sydkorea redan...
     
  4. Chabbe11

    Chabbe11 <img src="pilot.png"> Testpilot - LG Optimus G Medlem

    Blev medlem:
    14 okt 2010
    Inlägg:
    287
    Mottagna gillanden:
    9

    MINA ENHETER

    Enkla bilder tagna med Optimus G. Mediokra färger i min mening, men jag är ingen kameraspecialist precis ;)

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Last edited: 2 mar 2013
  5. ZteBladeManiac

    ZteBladeManiac Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    18 feb 2011
    Inlägg:
    56
    Mottagna gillanden:
    2

    MINA ENHETER

    Jag har också blivit testpilot och får min telefon nu i veckan. Har således reggat en hemsida som jag kommer krydda med mina tester. Kommer posta i den här tråden när jag gjort ett extra speciellt inlägg på sidan ( t ex hårdvarutest av grafikkortet, eller liknande.).

    Någon som vet hur man kan ändra "baby droid" --> "LG Testpilot" ?
     
    Last edited: 2 mar 2013
  6. Galax

    Galax Bannlyst Bannlyst

    Blev medlem:
    12 apr 2012
    Inlägg:
    2 510
    Mottagna gillanden:
    270

    MINA ENHETER

    Hund fixar det :)

    Skickat från min LG-E975
     
  7. calle81

    calle81 Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 mar 2013
    Inlägg:
    2
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Hej!

    Jag har även jag varit testpilot ett tag nu och måste säga att jag är mycket nöjd. Hade en Galaxy S2 innan och den var en riktig besvikelse.

    LG luren känns att den är en ny generation. Grymt snabbt med 4G och en fantastiskt bra skärm. Var orolig att den skulle vara för stor men den ryms bra i fickan och handen. Har t.o.m. börjat kollat på netflix på vägen till och från jobbet och det funkar utmärkt. Är även väldigt nöjd med kameran som är väldigt rapp och ger bra bilder.

    Har hittills inte upplevt några överhettningsproblem och batteriet håller för en hel dag med relativt intensivt användande.

    /Calle
     
  8. Perus

    Perus Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 okt 2010
    Inlägg:
    203
    Mottagna gillanden:
    73
    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    SGS23

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    SGS23
    Telefon 2:
    iP14
    Platta:
    Huawei mediapad M2 8"
    Hej!
    Detta känns lite fånigt att fråga men har någon av Er testpiloter haft problem med att öppna mail från Smartson i Er Gmail-klient? har ett supportcase mot LG angående detta nu men de har ingen telefon att testa med ännu. Har givetvis fabriksåterställt och testat men ingen skillnad. Det går att se mail från Smartson i listan men vid försök att öppna det stängs Gmail-klienten omedelbart - händer endast på LG:n och ingen av de andra telefonerna jag testat på ;(
    Gäller både nya som gamla mail från Smartson. Riktigt frustrerande.
    Har även problemet med Dropbox (annan tråd här: https://swedroid.se/forum/showthread.php?t=91837)

    Önskar lite att jag lagt manken till och blivit en "riktig" testpilot istället för att behöva betala för att beta-testa ;)

    /Per
     
  9. chrippe7

    chrippe7 Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 dec 2010
    Inlägg:
    2 988
    Mottagna gillanden:
    1 182
    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Pixel 4XL

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Pixel 4XL
    Telefon 2:
    OnePlus 7T Pro
    Detta stämmer, har tagit upp det problemet med LG och de ska kolla upp det!

    Skickat från min LG Optimus G via Tapatalk 2
     
  10. LGTestpilot

    LGTestpilot Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 mar 2013
    Inlägg:
    15
    Mottagna gillanden:
    3

    MINA ENHETER

    Första intryck

    När jag först packat upp telefonen var det första intrycket att det är en väldigt stor telefon. Det var något jag räknat med att jag skulle tycka, eftersom jag tidigare inte själv ägt någon särskilt stor telefon. Allra störst var min gamla LG Optimus 7. Storleken är dock inte något problem, det enda är att det till en början kan kännas väldigt ovant, men det får man ju godta om man vill ha en stor skärm. Skärmstorleken var för övrigt en av de saker som jag allra först tänkte att det var riktigt skönt att ha.
    I övrigt känns telefonen väldigt välbyggd och den är dessutom väldigt snygg. Stilren som få, men man får putsa den ofta eller leva med en väldig massa fingeravtryck. Baksidans effekt är snygg, och jag gillar att den inte är så tydlig så att den syns hela tiden. Att kameran sticker ut är inte alls något jobbigt, förutom att man kanske oroar sig lite extra för att den ska ta skada.

    [​IMG]
    [​IMG]

    När den sedan var igång så var ju som sagt en av de första sakerna jag lade märke till skärmen, som är stor och levererar en mycket klar och fin bild. Självklart var även prestandan något som jag la märke till, jag som tidigare inte haft några riktiga high-end telefoner. Det är för mig en riktigt snabb telefon och jag har än så länge inte upplevt några som helst problem med att den skulle sakta ner, hänga sig eller dylikt, jag kan dock inte jämföra med några andra telefoner som ligger i närheten av samma klass som Optimus G.

    Gränssnitt

    Överlag gillar jag gränssnittet i Optimus G, men jag som är van vid att använda Holo Launcher tröttnade snabbt på standardlaunchern och bytte till Holo. Något som jag gillar mycket med LG:s gränssnitt är att det finns förhållandevis många anpassningsmöjligheter i förhållande till flera andra telefoner från olika tillverkare som jag fått testa lite.

    Prestanda

    Jag har hittills inte hunnit göra något tyngre med min Optimus G, så det jag kan säga är att den är väldigt snabb och att jag inte har upplevt något som helst lagg eller fördröjningar. Har man flera saker igång samtidigt är det dock ganska stor risk att telefonen börjar bli varm. Som högst har jag fått upp batteriet i dryga 41°C, det efter bara några minuters spelande med ett fåtal program igång i bakgrunden. Det resulterade även i att ljusstyrkan inte gick att höja mer än till ca 65 %. Har kört Antutu Benchmark ett par gånger och här är det bästa resultatet:

    [​IMG]

    Batteri

    Batteriet är fullt dugligt, men kör man hårt och mycket med den bör man nog se till att ha tillgång till någon laddningsmöjlighet. De dagar jag använt telefonen som flitigast har det varit både surf, spel, navigation och en hel del SMS, och då har jag blivit tvungen att ladda den så fort jag kommit hem vid 16.30, efter att ha varit iväg sedan 07.30.

    Kamera

    Kameran är nog en av mina favoritsaker med denna telefon. Det går att ta riktigt fina bilder med den, med god skärpa och fina färger, om man bara har en någorlunda god ljussättning. I mörker blir det dock inte några höjdarbilder, och fotolampan hjälper inte mycket här. Den fungerar dock väldigt bra som ficklampa. Jag har däremot inte testat att filma med telefonen, så det tänker jag inte uttala mig om.

    Kameran på framsidan är inget jag använder särskilt mycket själv, men jag har testat den lite grann, och den är enligt mig mycket bra för att vara just en frontkamera.

    Ljud

    Vid samtal är ljudet i högtalaren klart och tydligt, absolut inget att klaga på. Givetvis är det höj och sänkbart så att man kan ställa volymen till en nivå som passar en själv. Att lyssna på musik genom högtalaren fungerar, men det är ju en mobilhögtalare, så man ska inte förvänta sig något toppljud, däremot är det ett steg uppåt från mina tidigare mobiltelefoner. Hörlurarna som medföljer är väldigt bekväma och sladden är alldeles lagom lång för mig, medan de får se sig slagna av mina Denon AH-C360 när det gäller ljudupplevelsen, eftersom de inte levererar ett lika ”djupt” ljud som mina Denon.

    4G och GPS

    4G är något jag verkligen gillar. Hemma brukar jag enligt Bredbandskollens app ha runt 25 Mbit/s ner och 5-6 Mbit/s upp, medan jag inne i staden brukar ha uppemot 35 Mbit/s ner och 7-8 Mbit/s upp. Detta är enligt mig mer än godkända siffror, och det kommer nog sluta med besvikelse när jag tvingas gå tillbaka till mitt gamla 3G-abonnemang.

    Telefonen har fått fungera som GPS fram och tillbaka till skolan om dagarna nu, då jag växlat mellan att använda den som navigator och hastighetsmätare, och det fungerar utmärkt. Det tar inte lång tid innan den hunnit finna min position och sen är det bara att sätta igång. Navigatorn flyter på hur bra som helst, pilen hackar inte framåt eller så utan följer vägen jämnt och bra. Appen jag använder som hastighetsmätare är Ulysse Speedometer, och det ger ganska trovärdiga resultat, där hastigheten hela tiden ligger strax under mätarhastigheten precis som den borde.

    QuickMemo

    QuickMemo kan vara användbart på flera olika sätt, jag har bara inte hamnat i en situation där jag verkligen haft nytta av det än, utan än så länge har det mest använts för testets skull, och det har fungerat mycket bra hittills.

    QSlide

    En funktion som kan vara mycket bra att ha, jag själv tycker det är hur bekvämt som helst att kunna dra fram kalkylatorn eller anteckningar utan att behöva avbryta vad jag håller på med. Jag ser fram emot att listan över kompatibla program utökas, då det kan göras så mycket med denna funktion, då det än så länge bara är anteckningar, kalender, miniräknare, videos och webbläsare (Standard) som fungerar.

    Sammanfattning

    LG Optimus G är en riktigt trevlig telefon, men man kanske vill hålla sig undan om man tänker spela mycket, eftersom det är lätt hänt att telefonens temperatur stiger, varpå skärmens ljusstyrka begränsas och spelupplevelsen eventuellt försämras. Kameran är inte den bästa i mörker, men tar fina bilder vid åtminstone hyffsad ljussättning. Batteriet bör hålla en dag ut om man inte håller på med telefonen alldeles för mycket, utan nöjer sig med någon timmes musiklyssning, ett par samtal, en bunt med SMS, lite surf och eventuellt lite andra småsaker.

    I övrigt bör man nog köpa någon slags skydd till sin Optimus G, då jag, som tidigare hållit mina telefoner i princip totalt repfria, redan lyckats få en liten, liten repa på min skärm. Jag har visserligen lyckats putsa till den så att den är i det närmsta osynlig, men det stör mig ändå och därför är en liten ”ficka” till den beställd nu, för att skydda den i framtiden.
     
    Last edited: 7 mar 2013
  11. robcar

    robcar Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 okt 2010
    Inlägg:
    1 293
    Mottagna gillanden:
    291
    Telefon:
    S24 Ultra

    MINA ENHETER

    Telefon:
    S24 Ultra

    Har du din Optimus 4X kvar?

    Tycker du också att 4X har bättre respons i skärmen än vad Optimus G har?

    Jag ser en direkt skillnad...
     
  12. johejdu

    johejdu Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 aug 2010
    Inlägg:
    63
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Hej!
    Hopp det är okej att fråga följande:

    Optimus G:s skärmtyp... drar den mer batteri om man använder
    vit bakgrund på tex hemskärmen?
    Har nu en Galaxy nexus vars Amoled drar mer batteri med vit bakgrund.
    ...tror jag :)

    Reflowar/anpassar sig texten i webläsaren om man pinch to zoomar?

    Tack!
     
  13. llama

    llama Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 jan 2012
    Inlägg:
    1 755
    Mottagna gillanden:
    309
    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    Nexus 6p

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2
    Telefon:
    Nexus 6p
    Platta:
    Nvidia Shield K1
    hej, du har fått färgerna om bakfoten! amoled skärmar, inte bara galaxy nexus utan även s3an och liknande drar i teorin mindre batteri med svarta bakgrunder! inte vita.
    optimus G har en ips display som inte drar mindre batteri med någon typ av bakgrund, den visar dock vita färger mycket bättre än amoled displayer!
    amoled har i sin tur bättre svärta än ips displayer.

    edit: generellt sett alltså.
     
  14. johejdu

    johejdu Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 aug 2010
    Inlägg:
    63
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Tack!
    Hittade till slut på webben info om att LG hävdar att deras skärm drar 70% mindre batteri
    än superamoled...vid vit bakgrund. nåt sånt.
    Alltså blir Optimus G min nästa mobil :) Sannolikt.
     
  15. calle81

    calle81 Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 mar 2013
    Inlägg:
    2
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Jupp, den drar mycket mindre ström än en amoled skärm med vit bakgrund. Riktigt skönt att slippa ha svart e-post klient som med Samung Galaxy.
     
  16. rickard81

    rickard81 Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 jun 2010
    Inlägg:
    476
    Mottagna gillanden:
    131

    MINA ENHETER

    Hur lång tid tar den att ladda?
     
  17. wargreymon

    wargreymon Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 sept 2012
    Inlägg:
    1 878
    Mottagna gillanden:
    530

    MINA ENHETER

  18. rickard81

    rickard81 Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 jun 2010
    Inlägg:
    476
    Mottagna gillanden:
    131

    MINA ENHETER

  19. wargreymon

    wargreymon Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 sept 2012
    Inlägg:
    1 878
    Mottagna gillanden:
    530

    MINA ENHETER

    De har ju lyckats uppgradera från 4.0.4 till 4.1.2 från start. Hoppas bara att de fortsätter med 4.2 och 5 i alla fall. Eller att de ger bättre stöd för utvecklare. I vilket fall som helst är den sjukt rapp så för de flesta så duger den perfekt som den är.
     
  20. joacim88

    joacim88 Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    18 feb 2013
    Inlägg:
    9
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER