1. Registrera ett konto och bli del av Sveriges förmodligen trevligaste och mest hjälpsamma community.
    Stäng notis

Fråga: Tja. Hur rootar jag min nya s6. Samma som med s4:an eller?

Diskussion i 'Galaxy S6 - ROM-filer och utveckling' startad av AFX3D, 5 feb 2016.

Taggar:
  1. AFX3D

    AFX3D Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 jul 2010
    Inlägg:
    165
    Mottagna gillanden:
    3

    MINA ENHETER

    Yesbox. Thnx.

    Men jag brukar köra philz touch recovery. Gillar den layouten mera tror jag.
    Fast tar det nog lugnt med saker, tills Cyanogenmod fixat en stabil version. Kommer köra på denna stock rom sålänge. Då det inte verkar finnas så mycket alternativ till s6 och cyanogenmod än.
    Tänkte mest ta bort onödigt bloatware sålänge, tills dess. ;) Så då är det bra med root, helt enkelt.

    mvh
     
  2. Honda

    Honda Ninja Moderator

    Blev medlem:
    19 aug 2014
    Inlägg:
    3 055
    Mottagna gillanden:
    1 989
    Operatör:
    NTT Docomo
    Telefon:
    iPhone XtraShitty Femhundratolv gig

    MINA ENHETER

    Operatör:
    NTT Docomo
    Telefon:
    iPhone XtraShitty Femhundratolv gig
    ROM:
    Kiwi
    Annars om du är intressserad att köra en slimmad väldigt bra stock rom based rom så är Arrow ROM bland det bästa som finns ute just nu. Sedan finns det också bloat remover: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=63024215&postcount=5

    Bara ett råd liksom :)
     
  3. AFX3D

    AFX3D Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 jul 2010
    Inlägg:
    165
    Mottagna gillanden:
    3

    MINA ENHETER

    Tjaba. Thnx.
    Den ser ok ut. Men jag tror jag kör på denna stock rom sålänge. Även om jag verkligen avskyr stock roms ;)
    Vill alltid såfort jag fixar ny tel byta till cyanogenmod så fort jag bara kan. Använt det i många många år nu så...

    Trodde verkligen att det fanns en stabil version innan jag fick denna tel.
    Antar att jag kommer använda min galaxy s4, tills cyanogenmod fixat en stabil version.

    Har ändå allt fixat i min s4:a...
    Men får se. Kanske byter tel och använder s6:an... Har bara svårt för stock roms. Men visst, Arrow kan säkert vara bra.

    Jag kanske gör lite efterforskningar nån dag om olika roms för s6:an...
    Lär ju ta nån månad innan cyanogenmod är stabil. Dom har inte ens en fungerande kamera, och osäker på om ljudet funkar om man ens ringer och en massa annat...

    Så stock rom är såklart bättre i nuläget än cyanogenmod. Men det kanske finns nån äldre version av cyanogenmod man kan lägga in som stöds av s6:an. Tror dock inte det.

    Nje. dags att crasha nu snart. Men tack för tipset iallafall. Tat lugnt
    pejs out
     
  4. Honda

    Honda Ninja Moderator

    Blev medlem:
    19 aug 2014
    Inlägg:
    3 055
    Mottagna gillanden:
    1 989
    Operatör:
    NTT Docomo
    Telefon:
    iPhone XtraShitty Femhundratolv gig

    MINA ENHETER

    Operatör:
    NTT Docomo
    Telefon:
    iPhone XtraShitty Femhundratolv gig
    ROM:
    Kiwi
    Yes ett par månader minst tyvärr, sedan kommer alla dessa cm och slimlp osv :)
    Så det bara vänta lite till tyvärr.. xD

    Detsamma, cya!

    Mvh Keisuke
     
  5. sydeu

    sydeu Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 feb 2011
    Inlägg:
    1 567
    Mottagna gillanden:
    410
    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    S10

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    S10
    Platta:
    iPad Pro 10.5
    ROM:
    iOS 12
    Edit: Flashade in twrp direkt, valde AP som är det man ska ha.
     
    Last edited: 21 mar 2016
  6. Honda

    Honda Ninja Moderator

    Blev medlem:
    19 aug 2014
    Inlägg:
    3 055
    Mottagna gillanden:
    1 989
    Operatör:
    NTT Docomo
    Telefon:
    iPhone XtraShitty Femhundratolv gig

    MINA ENHETER

    Operatör:
    NTT Docomo
    Telefon:
    iPhone XtraShitty Femhundratolv gig
    ROM:
    Kiwi
    Du har helt rätt, AP
    Förlåt för segt svarat, har annan tidzon och borde egentligen sova :P
     
    sydeu gillar detta.
  7. sydeu

    sydeu Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 feb 2011
    Inlägg:
    1 567
    Mottagna gillanden:
    410
    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    S10

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    S10
    Platta:
    iPad Pro 10.5
    ROM:
    iOS 12
    Hmm kan inte överföra filer i twrp av någon anledning, några idéer?

    Äsch bootloop också haha, va jobbigt det ska va med samsung -_-
     
  8. Honda

    Honda Ninja Moderator

    Blev medlem:
    19 aug 2014
    Inlägg:
    3 055
    Mottagna gillanden:
    1 989
    Operatör:
    NTT Docomo
    Telefon:
    iPhone XtraShitty Femhundratolv gig

    MINA ENHETER

    Operatör:
    NTT Docomo
    Telefon:
    iPhone XtraShitty Femhundratolv gig
    ROM:
    Kiwi
    Hur menar du med överföra? Om du beskriver lite vad du vill göra :)
     
    sydeu gillar detta.
  9. sydeu

    sydeu Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 feb 2011
    Inlägg:
    1 567
    Mottagna gillanden:
    410
    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    S10

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    S10
    Platta:
    iPad Pro 10.5
    ROM:
    iOS 12
    Vill lägga över rom och kernel på internminnet för att installera. Men när jag ska överföra filer från PC till telefonen i TWRP får jag upp en error.

    Och har råkat utför en bootloop så kan inte boota in i systemet för att överföra heller :/
     
  10. Honda

    Honda Ninja Moderator

    Blev medlem:
    19 aug 2014
    Inlägg:
    3 055
    Mottagna gillanden:
    1 989
    Operatör:
    NTT Docomo
    Telefon:
    iPhone XtraShitty Femhundratolv gig

    MINA ENHETER

    Operatör:
    NTT Docomo
    Telefon:
    iPhone XtraShitty Femhundratolv gig
    ROM:
    Kiwi
    Kan du gå tillbaka in i twrp och rensa cache och dalvik?

    Du lägger rom direkt i sd kortet och flashar därifrån istället. Alltså ROM i SD kort, in i twrp och byt flash storage location till sd kort (externel) och välj flash .zip rommen :)
     
    sydeu gillar detta.
  11. sydeu

    sydeu Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 feb 2011
    Inlägg:
    1 567
    Mottagna gillanden:
    410
    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    S10

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    S10
    Platta:
    iPad Pro 10.5
    ROM:
    iOS 12
    Är inne i twrp och testat factory reset men fortfarade bootloop. Och kan fortfarande inte föra över filer tyvärr.

    SD-kortet? s6 har ju ingen plats för sd-kort (och jag har inget)
     
  12. Honda

    Honda Ninja Moderator

    Blev medlem:
    19 aug 2014
    Inlägg:
    3 055
    Mottagna gillanden:
    1 989
    Operatör:
    NTT Docomo
    Telefon:
    iPhone XtraShitty Femhundratolv gig

    MINA ENHETER

    Operatör:
    NTT Docomo
    Telefon:
    iPhone XtraShitty Femhundratolv gig
    ROM:
    Kiwi
    Kör igen Odin flash och se om det funkar, om inte så får du flasha original firmware och börja om.

    Ja juste det var S6 som inte har, Samsungs alltså.. Har svårt hålla koll på vilken är vilken haha. :P
     
    sydeu gillar detta.
  13. sydeu

    sydeu Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 feb 2011
    Inlägg:
    1 567
    Mottagna gillanden:
    410
    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    S10

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    S10
    Platta:
    iPad Pro 10.5
    ROM:
    iOS 12
    Får flasha om original-skiten och sen lägga in filerna när jag är inne i systemet och sedan flasha twrp och installera helt enkelt :)

    Tack för hjälpen!
     
    Honda gillar detta.
  14. Honda

    Honda Ninja Moderator

    Blev medlem:
    19 aug 2014
    Inlägg:
    3 055
    Mottagna gillanden:
    1 989
    Operatör:
    NTT Docomo
    Telefon:
    iPhone XtraShitty Femhundratolv gig

    MINA ENHETER

    Operatör:
    NTT Docomo
    Telefon:
    iPhone XtraShitty Femhundratolv gig
    ROM:
    Kiwi
    Lycka till och hör av dig hur det går!
     
    sydeu gillar detta.
  15. sydeu

    sydeu Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 feb 2011
    Inlägg:
    1 567
    Mottagna gillanden:
    410
    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    S10

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    S10
    Platta:
    iPad Pro 10.5
    ROM:
    iOS 12
    Allt klart nu :) Testar XtreStoLite med arter97 kernel till att börja med, kanske ska testa carhd sen också :)
     
    Honda gillar detta.