Problem: Tjänstestatus: Ur funktion

Diskussion i 'Galaxy S2 - Allmänt' startad av knaas, 19 apr 2012.

  1. knaas

    knaas Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 apr 2012
    Inlägg:
    12
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Hej
    Jag köpte ut en Samsung Galaxy S2 för inte så länge sedan (alltså inte abonnemang), den har funkat bra tills för några dagar sedan. Mitt "simkort" slutade att fungera. Jag kan inte gå ut på internet (utom WiFi), inte skicka eller ta emot SMS och inte ringa eller ta emot samtal. Men jag har full täckning och det är inte simkortet det är fel på, de funkar i andra mobiler fast inga simkort fungerar i min. Alltså är det något fel på mobilen.
    Jag har Comviq Smart Student

    Nätverk: Okänd
    Typ av mobilt nätverk: UMTS:3
    Tjänstestatus: Ur funktion
    Status för mobilt nätverk: Frånkopplad
    Mitt telefonnummer: Okänd

    Är det någon som vet vad detta beror på? och vet hur jag kan lösa det?
    Tack på förhand
     
  2. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 521
    Mottagna gillanden:
    5 770
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1
    Om du drar ner notifikationslisten, vad står det att du har för operatör där? Kör du ICS eller Gingerbread? Har du testat att söka nät manuellt? Har du flashat något i din telefon?

    Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
     
  3. knaas

    knaas Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 apr 2012
    Inlägg:
    12
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Jag kan ingenting om android och så ;o men jag har inte rootat eller nånting med telefonen förutom att uppdatera till 4.0.3 för att se om de skulle lösa problemet men det gjorde det inte.
    När jag drar ner notifikationslisten står de "Endast nödsamtal"
    När jag söker manuellt så hittar jag S COMVIQ men när jag ansluter står de bara "Kan inte ansluta. Försök senare" :(
     
  4. Talaz

    Talaz Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 jun 2011
    Inlägg:
    307
    Mottagna gillanden:
    19

    MINA ENHETER

    Testa och göra en återställning, kanske hjälper , :)
     
  5. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 521
    Mottagna gillanden:
    5 770
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1
    Låter konstigt. Ta ur batteri och simkort i ca 15minuter sätt sedan in det igen. Sök sedan nät manuellt och välj det som passar bäst. Funkar det då? Har du telefonen inställd på typ endast WCDMA eller endast GSM?

    Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
     
  6. knaas

    knaas Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 apr 2012
    Inlägg:
    12
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Jag har testat att Säkerhetskopiera och återställa den :/ de hände ingenting förutom att jag förlorade alla kontakter.
     
  7. knaas

    knaas Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 apr 2012
    Inlägg:
    12
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Jag har tagit ut grejerna nu och ska vänta. Jag hade den inställd på båda tror jag, de stod automatiskt eller nått. Är de möjligt att den är spärrad eller nått liknande? Eftersom det är inget simkort som funkar.. tack för svaren!
     
  8. knaas

    knaas Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 apr 2012
    Inlägg:
    12
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    hmm de hände ingenting efter att ha tagit ut batteriet och simkortet i en kvart, de går inte heller och välja nått nät. de säger fortfarande samma sak "Kan inte ansluta. Försök senare"
     
  9. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 521
    Mottagna gillanden:
    5 770
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1
    Och andra simkort funkar inte heller? Testat med flera operatörer?

    Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
     
  10. knaas

    knaas Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 apr 2012
    Inlägg:
    12
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Nej precis, jag har testat med Telia endast.
     
  11. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 521
    Mottagna gillanden:
    5 770
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1
    Vart har du köpt den? Är den låst till telia? Är den olåst skulle det vara bra om du kunde testa ett simkort från en annan operatör i den. Det är nog bra att göra innan du skickar in den på ev service.

    Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
     
  12. knaas

    knaas Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 apr 2012
    Inlägg:
    12
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Aa okej, den är köpt från Tele2 men jag köpte ut den direkt, sen så beställde jag ett abonnemang för studenter från comviq. Jag har testat med Comviq och Telia i den och ingen funkar :(
     
  13. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 521
    Mottagna gillanden:
    5 770
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1
    Låter som något är lite konstigt då, har du någon app utöver spel eller liknande som du kan tänka skulle påverka nätet?

    om du gör en fabriksåterställning utan att återställa något och inte lägga in något konto alls, inte ens ett Google Konto. Hoppa bara över alla steg, koppla inte till ett WiFi eller något sådant heller.

    Ta en säkerhetskopia först för att inte förlora något.

    Hjälper det?

    Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
     
  14. knaas

    knaas Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 apr 2012
    Inlägg:
    12
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Jag har fabrikåterställt en gång så jag har inga apps kvar eller nånting nu så de borde inte vara något sånt väl? Tror du den kan vara spärrad på något sätt? tack
     
  15. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 521
    Mottagna gillanden:
    5 770
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1
    Okej, men då verkar det var något konstigt. Köpte du den ny eller begagnad? Om en telefon är spärrad brukar det stå klart, men det kan vara annorlunda på Samsung.



    Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
     
  16. Darth59

    Darth59 Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    31 aug 2011
    Inlägg:
    84
    Mottagna gillanden:
    7

    MINA ENHETER

    Jag hade samma problem men jag gjorde från ett tips i en annan tråd att jag tog bort simkortlåset och vips så fick jag kontakt med nätet igen. Vet förstås inte om du har sim-låset på men det hjälpte mig iaf.
     
  17. knaas

    knaas Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 apr 2012
    Inlägg:
    12
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Aha okej, vadå för simlås ;o?

    Jaha koden man ska skriva in bara? jag tog bort den men ingenting hände :/
     
    Last edited: 20 apr 2012
  18. knaas

    knaas Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 apr 2012
    Inlägg:
    12
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Jag köpte den helt ny, i kartong och allt. Men fick den billigare eftersom att min kompis jobbade i affären.
     
  19. Cupcakes

    Cupcakes Mobilberoende Moderator

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    13 521
    Mottagna gillanden:
    5 770
    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tre, Fello
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max 256GB
    Övrigt:
    MacBook Air M1
    Då borde den ju inte var spärrad. Låter som något är fel med telefonen. Gå ön i butiken och se vad dom säger, är min rekommendation. Jag kommer tyvärr inte på något mer du kan göra för att försöka lösa problemet. Kom ihåg att spara kontakter och annat du vill ha kvar då dom säker kommer skicka in telefonen.

    Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
     
  20. knaas

    knaas Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 apr 2012
    Inlägg:
    12
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Ja jag får väl göra de ;p tack för hjälpen!