Tuya Devices.

Diskussion i 'Smartprylar och det smarta hemmet' startad av geobjork, 27 jan 2020.

  1. Thade

    Thade Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 okt 2010
    Inlägg:
    515
    Mottagna gillanden:
    114

    MINA ENHETER

    Nu har jag beställt en lampa boys :) Skall bli skoj att prova! Tack för tips.
     
    geobjork gillar detta.
  2. geobjork

    geobjork Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jan 2013
    Inlägg:
    917
    Mottagna gillanden:
    302

    MINA ENHETER

    Roligt Thade :D! Jag vet inte om du har använt Google Assistant, men ett litet tips . När du anger ett namn på lampan, välj ett namn som är lätt att uttala exakt som det skrivs, och naturligt att säga. Min "GoogleTjej" är så petnoga att när jag kallade lampan "Taklampa" och sa "Hej Google, tänd taklampan", så förstog hon inte. Var tvungen att säga "taklampa". Ändrade namnet till "taklampan" då det är mer naturligt att säga. Då förstod hon... Good luck! Skall bli spännande att höra hur det går. :)
     
    Thade gillar detta.
  3. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    20 361
    Mottagna gillanden:
    9 363
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Du kan däremot namnge i Deltaco appen Taklampa och sedan när du länkat till Google Home appen, ändra namnet där till Taklampan
     
  4. Thade

    Thade Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 okt 2010
    Inlägg:
    515
    Mottagna gillanden:
    114

    MINA ENHETER

    Tjenare boys! Fått lampan och det fungerar prima, tack för inspo :)
     
    geobjork gillar detta.
  5. Thade

    Thade Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 okt 2010
    Inlägg:
    515
    Mottagna gillanden:
    114

    MINA ENHETER

    Apropå namnet så döpte jag den till "Werner" men den har svårt att förstå detta så använder bara "hej google släck lampan" så släcks den.
     
    geobjork gillar detta.
  6. geobjork

    geobjork Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jan 2013
    Inlägg:
    917
    Mottagna gillanden:
    302

    MINA ENHETER

    Ja det går bra så länge du har bara en lampa.

    Jag har nu körd två Deltacoprodukter ett par tre veckor, två styck E27 ledlampor och en dubbel smartplugg.Totalpris 400 kronor.
    Inget fancy med lamporna, typ milljoner av färger och "discoeffekter", och smartpluggen har av och på funktion, kan köras som separata uttag och upptar bara ett eluttag. Har också två enkla på beställning, 99 kronor per styck.

    Min konklusion är, om man är ute efter ett enkelt och prisgunstigt smart setup, så är dessa Deltaco produkterna 100% tillfredsställande (för mig vill säga).
    Kvalitén och hur länge de håller är självklart omöjligt att avgöra, det får tiden visa, men funktionen är helt utmärkt. Inga extra komponenter utöver WiFi behövs, och setup är rätt så enkelt. Har inte upplevd WiFi avbrott eller oljud från lamporna (än?). Helnöjd.
     
    Last edited: 9 feb 2020
    svenix, katho, bernard och 2 andra gillar detta.
  7. katho

    katho Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    5 jun 2009
    Inlägg:
    3 986
    Mottagna gillanden:
    2 462

    MINA ENHETER

    Brukar säga släck alla lampor i vardagsrummet, funkar fint. Så inte helt dum är "hon" GA.
    Har ingen Deltaco-lampa/uttag än, men några andra. Blir säkert Deltaco vid nästa inköp.
     
  8. b-george

    b-george Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    14 maj 2010
    Inlägg:
    265
    Mottagna gillanden:
    52

    MINA ENHETER

    Mina lampor är nu länkade till Google Home. I vissa rum har jag flera lampor. Som i vardagsrummet där jag har tak och golvlampa. I Google Home appen är dessa grupperade som "Lampor i vardagsrummet" Jag skulle vilja ha de som två olika enheter i vardagsrummet. Går det att ordna?

    Jag har nyligen delat ett större rum till två rum. Strömknappen till taklampan i det nya rummet är placerad i det gamla rummet.
    Går det att köpa till strömbrytarknapp, gärna med dimmerknapp? Likt Philips. https://store.storeimages.cdn-apple...t=jpeg&qlt=95&op_usm=0.5,0.5&.v=1578697487905

    Jag har inte hittad Deltacos egna med kanske finns tredjepartstillverkare som går att koppla?
     
    Last edited: 20 nov 2020
  9. geobjork

    geobjork Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jan 2013
    Inlägg:
    917
    Mottagna gillanden:
    302

    MINA ENHETER

    Jag är lite osäker på vad du menar, men om jag fattar rätt så kan du namnge lamporna "Taklampa" och "Golvlampa", och gruppera dom som "Lampor i vardagsrummet". Du kan då köra dom på tre olka kommandon, "Tänd/säck golvlampa", Tänd/släck taklampa" och "Tänd/släck Lampor i vardagsrummet", mao antingen köra dom separat eller tillsammans.

    Edit: Jag har samma, med tre lampor, "Golvlampa", "Taklampa" och "Läslampa". Dock tog jag dom ur grupperingen då det i mitt fall var mer praktiskt att bara köra dom separat.
     
    Last edited: 20 nov 2020
    b-george gillar detta.
  10. b-george

    b-george Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    14 maj 2010
    Inlägg:
    265
    Mottagna gillanden:
    52

    MINA ENHETER

    De är grupperade nu, se screenshot från sovrummet.
    Jag vill ta dem ur grupperingen och få de synliga som separata enheter. Ska tilläggas att jag kör iOS.

    [​IMG]
     
  11. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    20 361
    Mottagna gillanden:
    9 363
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Går ej, eller ja, du måste lägga dem i två olika rum. Går inte o ha dem separerade i samma rum
     
    b-george gillar detta.
  12. geobjork

    geobjork Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jan 2013
    Inlägg:
    917
    Mottagna gillanden:
    302

    MINA ENHETER

    Är det pga det är iOS?

    Jag kör Android, och har totalt fem lampor i vardagsrummet, tre Deltaco smartlampor och två "dumlampor" via Deltaco Smartplugs, definerad som enhetstyp "Lampa". Alla har olika namn. Symbolen i Google Home kartan är samma som @b-george@b-george sitt. När jag klickar på den kommer alla lamporna upp med sina olika namn, och ändringar kan göras för varje enkelt var för sig.

    Lamporna är fysiskt plasserade i olika rum, men jag har konfigurerat alla i vardagsrummet för att undvika GoogleBruttans tjat varje gång...
     
    b-george gillar detta.
  13. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    20 361
    Mottagna gillanden:
    9 363
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Nej, det är samma på Android. Alltså om de är smarta lampor, är de via väggkontakt så är det dock en annan sak. Så här ser det ur hos mig
    Screenshot_20201120-210406.jpg
    "Lamporna i Sovrummet" är 2 smarta lampor från Deltaco.Trycker jag först på "Lamporna i Svorummet" och sedan där det står "2 lampor" så får jag upp inställningarna för vardera lampa
    Screenshot_20201120-210418.jpg
     
    b-george gillar detta.
  14. geobjork

    geobjork Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jan 2013
    Inlägg:
    917
    Mottagna gillanden:
    302

    MINA ENHETER

    @jnsson@jnsson Om man trycker på "Uttag" och sen på kugghjulet så kan man ändra enhetstyp från "Uttag" till "Lampa". Den får då lampsymbol i GH kartan och hamnar tillsammans med de övriga lamporna i samma rum.
     
    b-george gillar detta.
  15. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    20 361
    Mottagna gillanden:
    9 363
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Jag vet om det där, men jag har inga fler lampor
     
    b-george gillar detta.
  16. geobjork

    geobjork Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jan 2013
    Inlägg:
    917
    Mottagna gillanden:
    302

    MINA ENHETER

    Men fortfarande förstår jag inte vad du menar med att det inte går att ha dem separerade i samma rum.
     
    b-george gillar detta.
  17. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    20 361
    Mottagna gillanden:
    9 363
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Jag skrev ju, o visade? Jag har inte lagt de två lamporna i "Lamporna i sovrummet" utan det är Google Home appen som gjort det och inget jag kan ändra på. Kan inte förklara på något annat sätt
     
    b-george gillar detta.
  18. geobjork

    geobjork Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 jan 2013
    Inlägg:
    917
    Mottagna gillanden:
    302

    MINA ENHETER

    Du snackar om lampsymbolen, jag snakkar om att styra varje lampa separat med röstkommando eller appen. Eller?
     
    b-george gillar detta.
  19. jnsson

    jnsson Operatörsnörd Moderator

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    20 361
    Mottagna gillanden:
    9 363
    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Tele2, Telia
    Telefon:
    Xiaomi Redmi Note 5
    ROM:
    Pixel Experience
    Platta:
    Huawei MediaPad T5 32GB 4G
    Platta 2:
    Chuwi Hi10 Plus
    Övrigt:
    Chromecast 2nd Gen, Mi Band 4, Google Nest Mini
    Jag pratar om hur den visas i appen. För att styra individuella lampor (om de visas som de gör på min bild, måste jag gå in, och sedan trycka där det står 2 lampor som på bilden. Vilket var det som personen jag citerade från hela början inte vill behöva göra, något som inte går o ändra på, varesej på Android eller iOS mig veterligen
     
    b-george gillar detta.
  20. b-george

    b-george Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    14 maj 2010
    Inlägg:
    265
    Mottagna gillanden:
    52

    MINA ENHETER

    Tack! Trist att det inte går. Nu är det två steg för många.
     

    Bifogade filer: