Uppdateringstråden Note 4

Diskussion i 'Galaxy Note 4 - Allmänt' startad av wrnrsn, 28 nov 2014.

  1. Heleg

    Heleg Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 feb 2016
    Inlägg:
    1 002
    Mottagna gillanden:
    434
    Min piper till den med men ganska lågt, det verkar bero på vilken styrka ringsignalen är inställd på (jag har sällan telefonen på högt ljud), men jag har för mig att det var så även innan uppdateringen...
     
  2. Bamsefar

    Bamsefar Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 sept 2010
    Inlägg:
    271
    Mottagna gillanden:
    26
    Telefon:
    Sony Xperia XZ Premium

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Sony Xperia XZ Premium
    Platta:
    Sony Z4 LTE
    Platta 2:
    Nexus 7 2013
    Min verkar också pipa ibland, lite oklart varför den gör det dock, och inte speciellt högt....

    Har inte testat blåtanden än, men det blir lite bilköra vilken dag som helst...

    Edit: Men min tasker, Wifi Automatic, OpenVPN och lite annat - allt verkar fungera rakt av. Jag har såhär långt inget att anmärka på. Återstår att se vad pipet beror på... men det stör iofs inte mig.
     
  3. pis314

    pis314 Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 maj 2011
    Inlägg:
    9
    Mottagna gillanden:
    0
    Telefon:
    Galaxy Note 4 (SM-N910F)

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Galaxy Note 4 (SM-N910F)
    Telefon 2:
    Galaxy S4 Plus (GT-I9506)
    Pipet var där även i v5.11. Det är en bekräftelse på att du går från ljudlöst/vibration till ringsignal på.

    Bluetooth funkar inte som det skall ihop med min Volvo V70 2010. Den ansluter alltid till bilen och jag kan påbörja ett samtal. Men efter någon/några minuter blir det tyst och ibland säger bilen att den tappat kontakt med telefonen och vill återansluta. Kan funka att fånga upp samtalet, men så kommer det igen. Ibland får jag dock ej frågan utan måste lägga på och återansluta till bilen och ringa upp igen. Funkade klockrent med Lollipop...
     
  4. FarmerJoe

    FarmerJoe Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 maj 2011
    Inlägg:
    970
    Mottagna gillanden:
    442

    MINA ENHETER

    För egen del har jag inga problem med Bluetooth och kopplingen till bilen.
    Funkar klockrent, kör dock den Tyska 6.0.1.

    Bilen är en V60 2016 års modell.
     
  5. trifix

    trifix Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    21 sept 2011
    Inlägg:
    194
    Mottagna gillanden:
    40

    MINA ENHETER

    Är det verkligen ingen annan som märkt av att systemvolym för tangentbord/låsa upp/släcka skärm osv är väldigt väldigt låg oavsett ljudinställning?
     
  6. matthe

    matthe Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 jul 2013
    Inlägg:
    2
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Jag blir så trött!
    Har laddat ner 6.0.1 nu flera gånger...
    1. Laddar ner uppdateringen.
    2. Väljer uppdatera
    3. Får medelande om att telefonen kommer att starta om för att börja uppdatera.
    4. Telefonen startar.
    5. Det står recovery boot i vänstra hörnet
    6. Jag exploderar och böjar att uppdatera igen....och igen.
    Någon som har en idé varför min kära note 4 beter sig så här? Vad gör jag för fel?
     
    Last edited: 7 aug 2016
  7. Heleg

    Heleg Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 feb 2016
    Inlägg:
    1 002
    Mottagna gillanden:
    434
    Är nedladdningen från operatören eller från något annat ställe?

    Jag har ingen aning om vad du skulle kunna göra för fel... Min uppdatering gick klockrent, den kom från Telenor.
     
    matthe gillar detta.
  8. berglake

    berglake Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    2 okt 2012
    Inlägg:
    446
    Mottagna gillanden:
    130

    MINA ENHETER

    Hade samma fel,Jag kopplade luren med Kies 3 och körde in firmwaren den vägen istället och det funkade bra.
    Om inte det funkar kan du testa nödåterställning.
     
    matthe gillar detta.
  9. matthe

    matthe Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 jul 2013
    Inlägg:
    2
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Okej jag får prova det när jag kommer hem. Är på landet och telefonen agerar hotshot ☺ Men tack för tipset
     
  10. Snelhest

    Snelhest Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 maj 2012
    Inlägg:
    64
    Mottagna gillanden:
    19
    Telefon:
    Huawei P10

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Huawei P10
    Jag har inte haft systemljud påslagna sedan -99 eller nåt tyvärr. Det enda jag märker är det där pipet relaterat till ljudprofilbyte (som verkar följa ringsignalens volym) men det är ju tydligt att man till MM (eller till den första uppdateringen för vår telefon EFTER MM) har gjort någon sorts overhaul kring allt som har med ljud att göra. Förhoppningsvis får vi en uppdatering till som fixar de nya ljudproblemen snart.

    Om ett år eller två.
     
  11. Snelhest

    Snelhest Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 maj 2012
    Inlägg:
    64
    Mottagna gillanden:
    19
    Telefon:
    Huawei P10

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Huawei P10
    Sorry, missade ditt svar i sidbytet.

    Jag kan med definitiv säkerhet säga att pipet inte fanns innan MM. Dock är jag osäker på om det följde med den initiala uppdateringen eller om det kom med lill-patchen ett par dagar senare. Jag har 3 som operatör för övrigt.
     
  12. pis314

    pis314 Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 maj 2011
    Inlägg:
    9
    Mottagna gillanden:
    0
    Telefon:
    Galaxy Note 4 (SM-N910F)

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Galaxy Note 4 (SM-N910F)
    Telefon 2:
    Galaxy S4 Plus (GT-I9506)
    Jo, det är likadant på min efter uppgradering till v6.01.
     
  13. Bamsefar

    Bamsefar Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 sept 2010
    Inlägg:
    271
    Mottagna gillanden:
    26
    Telefon:
    Sony Xperia XZ Premium

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Sony Xperia XZ Premium
    Platta:
    Sony Z4 LTE
    Platta 2:
    Nexus 7 2013
    Okej, nu har jag hittat en grej:

    Jag använder Wifi Matic för att slå av/på Wifi när jag är borta/hemma. Programmet gör som det skall, det står i loggen att den slår på WiFi, men någon anslutning till WiFi punken sker Ej förrens jag väcker bildskärmen vill säga - då kopplar mobilen upp sig direkt och allt bara fungerar. Men från påslagen till uppkopplad, som fungerade tidigare, det fungerar inte längre.

    Pipet jag har är precis som skrivit när ljudet slås på - i mitt fall av appen Nights Keeper. Slår jag på/av så piper det när jag slår PÅ ljudet igen.
     
  14. Lasse58

    Lasse58 Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 apr 2010
    Inlägg:
    1 346
    Mottagna gillanden:
    602
    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    Note 10 + Aura Glow

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    Note 10 + Aura Glow
    ROM:
    Stock
    Platta:
    Surface Pro 5 i5 8/128GB
    Övrigt:
    Gear S3 Classic
    Det är samma pip i LP, jag kör den nu. Alltså inget nytt för MM.
     
  15. Snelhest

    Snelhest Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 maj 2012
    Inlägg:
    64
    Mottagna gillanden:
    19
    Telefon:
    Huawei P10

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Huawei P10
    Är inte säker på att du är med på vad jag menar. Det var tidigare en signal som bekräftade när man höjde volym från ljudlös till ljud på ringsignal med volymknappen. Det var däremot inte signal när man genom knappen i notification panel skiftade till profil med ljudsignal. Det är nu på MM en sådan signal, och den signalen dödar dessutom t.ex musik eller andra ljud-ut under tiden den spelas upp. Samma "ploppande" ton ljuder ur telefonen innan min väckarklockas signal går igång från en ljudlös profil på morgonen, något som inte förekom på LP för mig.

    Tydligare beskrivning: jag har en separat väckarklocke-app som väcker mig med en musikfil som fadeas in. Sedan MM kommer först ett svinhögt PLOPP/PIP-ljud ur högtalaren en sekund innan larmsignalen fadeas in.
     
    Lasse58 gillar detta.
  16. Lasse58

    Lasse58 Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 apr 2010
    Inlägg:
    1 346
    Mottagna gillanden:
    602
    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    Note 10 + Aura Glow

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    Note 10 + Aura Glow
    ROM:
    Stock
    Platta:
    Surface Pro 5 i5 8/128GB
    Övrigt:
    Gear S3 Classic
    Aha, tack för klargörandet, nu är jag med;)
     
  17. Bamsefar

    Bamsefar Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 sept 2010
    Inlägg:
    271
    Mottagna gillanden:
    26
    Telefon:
    Sony Xperia XZ Premium

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Sony Xperia XZ Premium
    Platta:
    Sony Z4 LTE
    Platta 2:
    Nexus 7 2013
    Idag hängde sig min Note 4 med Android 6 uppdateringen - såhär har den ALDRIG hängt sig tidigare, någonsin, varesig med 4.4.4. eller 5.0.1 - så helt klart någon form av bugg någonstans.

    Sedan är det alltså så att WiFi helt klart inte gör re-connect till befintliga sparade WiFi access punkter. Man måste starta skärmen för att så skall ske. Det finns rätt många sådana buggar anmälda på Google om just detta "fenomen" så katten vet om det någonsin kommer rätta sig - speciellt med Samsungs extremt dåliga uppdateringspolicy...

    Så 6.0.1 är skit i mina ögon just nu.
     
  18. Snelhest

    Snelhest Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 maj 2012
    Inlägg:
    64
    Mottagna gillanden:
    19
    Telefon:
    Huawei P10

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Huawei P10
    Jag har upplevt samma wifi-problem och att den oftare tappar kontakten också. Dessutom har jag ett par gånger nu fått uppleva märklig lagg i hela telefonen. Både med tänd skärm under användning, att inputs fördröjs etc, men också när jag haft den i fickan och lyssnat på musik eller podcasts att ljudet börjar lagga och ge distorsion och/eller stutter (lagrade ljud, inte streamade).
     
  19. Bamsefar

    Bamsefar Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 sept 2010
    Inlägg:
    271
    Mottagna gillanden:
    26
    Telefon:
    Sony Xperia XZ Premium

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Sony Xperia XZ Premium
    Platta:
    Sony Z4 LTE
    Platta 2:
    Nexus 7 2013
    Åh där tokhängde sig radiodelen i mobilen och sög ut all kräm i battrriet. Android 6.0.1 är masssssssivt sämre än den redan dåliga 5an. Bara 4.4.4 som fungerat hitintills.

    Dags kasta ut Samsung skiten.
     
  20. Itchy

    Itchy Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    8 nov 2010
    Inlägg:
    115
    Mottagna gillanden:
    4

    MINA ENHETER

    Jag antar att alla som uppdaterat till 6.0.1 har gjort en systemåterställning efteråt.
    Om inte så prova det MVH