Tips: Wifi hotspot på Google ADP1

Diskussion i 'Dream' startad av gunnar-medial, 9 okt 2010.

 1. gunnar-medial

  gunnar-medial Youth Droid Medlem

  Blev medlem:
  22 jun 2009
  Inlägg:
  137
  Mottagna gillanden:
  3

  MINA ENHETER

  Jag gav mig ut till en stuga på norra Ornö men glömde både Nexus One och ett 3G-modem hemma. Inget internet i laptopen en hel helg ?
  Laptopen kom till slut i kontakt med nätet genom Bluetooth och kvinnovännens Sony Ericsson W980. Hygglig nödlösning där man kommer upp i nära 800 kbit/s via Bluetooth.

  Men för att bli mer självständig hittade till slut ett sätt att kunna använda min gamla Google ADP1 (utvecklarversion av HTC G1) som Wifi-hotspot. Och det löste helgåtkomsten riktigt bra.

  1: Detta omfattar att roota sin telefon och det får läsaren avgöra lämpligheten av. Jag använde en app Universal Androot
  2: Sedan installerad jag appen "Barnacle Wifi Legacy" från Market.
  Den beskrivs här.

  Fantastiskt resultat :-* helt i klass med hotspot på Android 2.2,
  4.77 Mbit/s nerladdning med Bredbandskollen till laptop via hotspoten provat på 4 meters avstånd. Telenor har en Vodafone-mast här på norra sidan av ön och nu när sommarfolket åkt hem är det bra kapacitet. Därmed var nätåtkomsten löst och helgen ute på ön räddad ur internet-hänseende. Precis som i 2.2 så tömmer hotspot batteriet i telefonen snabbt. Men med t ex en USB-kabel mellan laptop och telefon eller separat laddare hålls telefonen vid liv. Som sagt jag använde "legacy"-versionen av Barnacle Wifi, som var det som fungerade på ADP1:an som har senaste HTC-image (Android 1.6) för ADP1 som finns här. Den imagen är bara för ADP1 så flasha inte den på en G1:a.
  Om root-appen + Barnacle Wifi fungerar med en vanlig kommersiell G1 vet jag inte man jag tänkte värt att nämna dessa observationer ändå.
   
  Last edited: 9 okt 2010
 2. henca

  henca Senior Droid Medlem

  Blev medlem:
  30 dec 2009
  Inlägg:
  1 296
  Mottagna gillanden:
  123

  MINA ENHETER

  Själv kör jag wired tether med min G1 i stället för att blanda in wifi:
  https://swedroid.se/forum/showthread.php?t=10160

  Precis som du säger så bör man ju ändå ha en usb-kabel kopplad.

  När jag skulle hjälpa en kompis att installera samma sak upptäckte vi dock att wired tether endast stöder ett fåtal telefonmodeller varav G1/ADP1 råkade vara en.

  m v h Henrik
   
 3. gunnar-medial

  gunnar-medial Youth Droid Medlem

  Blev medlem:
  22 jun 2009
  Inlägg:
  137
  Mottagna gillanden:
  3

  MINA ENHETER

  Ok, bra grej med Wifi är att jag kunde använda flera alternativa maskiner mot denna hotspot utan krav på något speciellt i datorn (Macbook och Windows 7).
  Toppnotering var 5.4 Mbit/s, Telenor är otroliga att kunna erbjuda den kapaciteten en halvmil frän fastlandet. Man ser topp-lanternan på masten från stugan. På samma plats kan inte Telia upprätthålla tillförlitlig datauppkoppling ens i 64 Kbit/s.
   
 4. mannyb

  mannyb Androidpamp Moderator

  Blev medlem:
  14 maj 2009
  Inlägg:
  4 295
  Mottagna gillanden:
  738
  Operatör:
  Project Fi
  Telefon:
  Google Pixel XL

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Project Fi
  Telefon:
  Google Pixel XL
  ROM:
  Stock
  Telefon 2:
  ZTE Axon 7
  ROM:
  Stock
  Platta:
  Xiaomi Mi Pad 3
  ROM:
  Stock
  Wifi-tethering är trevligt. Även om man har den inkopplad via USB för att underhållsladda så föredrar jag wifi-tethering före USB-tethering.

  Som Gunnar nämner ovan så kan man ansluta flera enheter samtidigt via wifi, och för min del så är det trevligt att kunna rycka ur sladden och knalla omkring i bostaden om man får ett telefonsamtal, utan att datorn/datorerna tappar internet.