WiFi -problem att ansluta

Diskussion i 'Legend' startad av Leerok, 21 jan 2011.

  1. Leerok

    Leerok Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    8 mar 2010
    Inlägg:
    42
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Hejsan

    Efter nyåret bytte jag leverantör av mitt bredband och fick ett trådlöst modem med router funktion. Datorer, skrivare, boxee box och sambons X10 fungerar perfekt på hemma nätverket. Modemet/routern är, om jag inte missminner mig, en Netgear. (kan kolla upp modell när jag är hemma)

    Men min legend vägrar att ansluta till nätverket.
    Står bara och tuggar.
    Testat att ändra krypteringen för lösenordet och det har inte hjälpt.

    Någon som sitter inne på några tips?
    Vill surfa med min lilla legend:(
     
  2. Delarium

    Delarium Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 okt 2010
    Inlägg:
    256
    Mottagna gillanden:
    38

    MINA ENHETER

    Vad har du för leverantör och tillverkare på routern? Dubbelkolla om det är netgear. Det du ska kolla efter är förstås att du använder rätt lösenord; men också så du inte har MAC-lås inställt i routern. Kan även heta "access list".
     
  3. 2444ever

    2444ever Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    22 nov 2010
    Inlägg:
    398
    Mottagna gillanden:
    8

    MINA ENHETER

    Läste faktiskt en tråd idag om nån som fick netgear-router till comhem abb och hade typ samma symptom som du. Han bytte till nån annan router o då funkade det.
    Du får söka efter tråden, kommer tyvärr inte ihåg nått mer om den. Sök på netgear tex

    Sent from my X10i
     
  4. Leerok

    Leerok Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    8 mar 2010
    Inlägg:
    42
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Min leverantör är ComHem XXL paketet med en Netgear CG3100
    Inget maclåsning vad jag kan finna heller i routern :(
     
  5. Fredde08

    Fredde08 Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 jul 2010
    Inlägg:
    15
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    min linksysrouter beter sig likadant.

    Det funkar om jag konfigurerar ip-adress manuellt.. (wi-fi inställningar > avancerat)
    Har man gjort det en gång och fått det att funka så är det bara att bocka ur den rutan om man ska ansluta någon annanstans, så nästa gång bockar du bara i rutan så ligger inställningarna kvar.. :)

    Skriv i det som står i dina ip-inställningar på datorn bara att du ändrar sista siffran i ip-adressen. :cool:
     
  6. sector01

    sector01 Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    23 jul 2010
    Inlägg:
    25
    Mottagna gillanden:
    2

    MINA ENHETER

    Kolla med din leverantör av ditt bredband. Du kan ha uppnått max tillåtna inkopplade enheter.
     
  7. Leerok

    Leerok Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    8 mar 2010
    Inlägg:
    42
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    max inkopplade enheter ? 1 trådlös enhet och 3 upptagna portar i routern ?
    Låter lite väl snålt om de skulle begränsa något sånt.

    Tjejens x10 funkar kanon, vänners iphone, desire och andra x10:or funkar bra.

    Ska återställa telefonen i helgen så får vi se.
     
  8. olavbolaski

    olavbolaski Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    28 okt 2009
    Inlägg:
    109
    Mottagna gillanden:
    1

    MINA ENHETER

    Har du provat att ansluta luren till ett annat trådlöst nätverk??
     
  9. Leerok

    Leerok Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    8 mar 2010
    Inlägg:
    42
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Japp de funkade att ansluta till andra nätverk

    men jag tröttnade och gjorde en reset på telefonen
    och då funkade det kanon :)
     
  10. olavbolaski

    olavbolaski Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    28 okt 2009
    Inlägg:
    109
    Mottagna gillanden:
    1

    MINA ENHETER


    Vad skönt!!! :D Hoppas att problemet inte återkommer!!;)