Problem: Wii-kontroller funkar inte...

Diskussion i 'Off Topic' startad av Montagna, 24 apr 2022.

  1. Montagna

    Montagna Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    23 apr 2022
    Inlägg:
    0
    Mottagna gillanden:
    0
    Hej!

    Skriver här i Swedroid, även om det är gäller Nintendo. Verkar vara måga multikunniga i forumen...

    Installerade Homebrew (v70r65) och priiloader (IOS v60, v0.8(beta v3)) på min konsoll för vääldigt många år sedan. Allt funkade jättebra tills jag en dag inte kunde koppla ihop/styra konsollen med kontrollerna (tror det ev var när batteriet tog slut i kontrollerna). Jag la spelet i malpåse, men nu har mina sönder visat intresse igen och jag bestämde mig för att ge det en ny chans. Kan fortfarande inte knäcka hur jag ska få konsollen att prata med kontrollerna. Har provat att syca dem med de orange knapparna på konsoll och kontroll, men inget händer. De blåa lamporna blinkar en stund och sedan slutar de, utan de har fått kontakt.

    När konsollen startar är den konfigurerad så att den läser direkt från den externa hårddisken med mina spel. Jag ser får en lista på alla spel som ligger på min HD. Alternativt kan jag starta och komma till Priiloader-menyn genom att trycka på Power och sedan hålla in Reset ett tag under uppstarten. Oavsett meny, så får kontrollerna inte kontakt med konsollen så jag kan göra några val.

    Jag har originalkontroller med fräsha batterier (testade kontrollerna i svågerns spel för någon vecka sedan och de funkade). Min Sensor Bar funkar (lyser fem små blåa lampor i den när jag tittar på den i min mobilkamera). Jag har även försök att starta ett spel från en DVD, med min HD urkopplad. Den läser kort från DVD'n och sedan slutar den och fortsätter bara vara svart på skärmen.

    Skulle jag kunna "aktivera" kontrollerna om jag ändrade i uppstarten så att jag istället hamnar på Homebrew-menyn direkt och inte automatiskt går in och läser från HD'n? Hur gör jag det i så fall (det var länge sedan jag gjorde modden...;))?

    Jag har förstått att om jag kopplar in en Gamecub-kontroll så skulle jag kunna styra konsollen, men jag skulle vilja testa om jag kan lösa mitt problem utan att köpa en sådan först.

    Någon som känner igen detta och kan ge mig lite hjälp på vägen?

    Tack!
    Ulf
     
  2. zappa79

    zappa79 Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    23 aug 2010
    Inlägg:
    820
    Mottagna gillanden:
    99

    MINA ENHETER

    Det låter som om du har problem med att få kontrollerna att ansluta till konsolen, vilket kan bero på olika orsaker. Här är några förslag på saker du kan prova för att försöka lösa problemet:

    1. Försök att synka kontrollerna igen genom att trycka på den lilla orangea knappen på både konsolen och kontrollerna. Det kan hända att kontrollerna inte längre är synkade med konsolen, och därför inte kan ansluta.

    2. Kontrollera att batterierna i kontrollerna är fulladdade och att de sitter ordentligt i kontrollerna. En död eller lös batterikontakt kan orsaka att kontrollerna inte fungerar.

    3. Kontrollera att Sensor Bar är rätt ansluten till konsolen och att den ligger på rätt plats. Sensor Bar används av infraröd-kameran i kontrollerna för att bestämma deras position, så om den inte fungerar kan det påverka hur kontrollerna ansluter till konsolen.

    4. Prov att starta konsolen utan den externa hårddisken och se om du kan använda kontrollerna då. Om du kan använda kontrollerna när du startar konsolen från en DVD men inte när du startar från den externa hårddisken kan det betyda att det är något problem med hårddisken som förhindrar att kontrollerna fungerar.
    Om ingen av dessa förslag hjälper kan det vara en god idé att försöka starta om modden. Detta innebär att du tar bort alla modifikationer du har gjort på konsolen, inklusive Homebrew och Priiloader, och startar om från grunden. Det här kan hjälpa om det finns några konflikter eller problem med de modifikationer du har gjort som kan påverka hur kontrollerna fungerar.

    Det är inte möjligt att ändra på uppstarten så att du hamnar på Homebrew-menyn direkt, men du kan starta konsolen i Homebrew-läge genom att hålla in reset-knappen när du startar konsolen. Detta bör ge dig tillgång till Homebrew-menyn där du kan prova att starta ett spel eller göra andra ändringar.

    Jag hoppas att det här kan hjälpa dig att få kontrollerna att fungera igen. Om du fortfarande har problem