Diskussion: YouTube Music & YouTube Premium i Sverige

Diskussion i 'Google Play' startad av Swedroid, 18 jun 2018.

 1. Ollie79

  Ollie79 Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  29 maj 2019
  Inlägg:
  56
  Mottagna gillanden:
  35
  Telefon:
  iPhone 12

  MINA ENHETER

  Telefon:
  iPhone 12
  Känns skumt.
   

  Bifogade filer:

 2. iterva

  iterva -_- Hedersmedlem

  Blev medlem:
  3 aug 2013
  Inlägg:
  2 017
  Mottagna gillanden:
  1 635

  MINA ENHETER

  Detta är då du går via Apple. Gå via dator eller Android telefon så ska du se det lägre priset.
   
  Ollie79 gillar detta.
 3. Ollie79

  Ollie79 Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  29 maj 2019
  Inlägg:
  56
  Mottagna gillanden:
  35
  Telefon:
  iPhone 12

  MINA ENHETER

  Telefon:
  iPhone 12
  Ok tack för hjälpen.
   
 4. Volatyle

  Volatyle Teen Droid Medlem

  Blev medlem:
  14 jan 2010
  Inlägg:
  373
  Mottagna gillanden:
  71

  MINA ENHETER

  Är det någon här som tidigare hade Google Music som nu fått problem med migreringen till YT Premium?
  Jag var på Google I/O 2013 och tog då del av erbjudandet när dom lanserade Google Music, för 7.99/månad. I detta ingick dessutom Youtube (videos) så det var helt klart ett rätt bra erbjudande.

  Har betalt månadsvis och är nu inne på 7:e året. Nu gick migreringen av till YT Music och tanken var att man skulle få behålla YT Premium (dvs music+video) för samma pris man alltid betalat. Har använt transferfunktionen, men den har failat varje gång - gissar att deras system är förvirrade av min riktigt gamla specialsubscription.

  Nu igår avbröts min music subscription då den löpte ut, men den migrerade då INTE till YT Premium. Vid kontakt med Google säger dom nu att jag är den som manuellt cancellerat min gamla subscription och kan därför inte få det gamla priset. Detta stämmer såklart inte, den har avbrutits på grund av att deras transfer ej fungerat.

  Har försökt eskalera ärendet och få specialhjälp, vilket ledde till att en supervisor skickade mig en URL för att kunna aktivera premium och få mitt gamla pris som jag skulle ha rätt till. Detta fungerade dock inte heller (gissar den inte gillar att jag befinner mig i Sverige, då jag ser svenska priser på YT nu).

  Studsar nu via en amerikansk dator, så jag får US-upplevelsen i Youtube, men när jag klickar på den URL jag fått av supporten säger den fortfarande att mitt konto inte är "eligable" och om jag redeemar den manuellt säger den att koden redan är förbrukad.

  Ska försöka komma i kontakt med dom igen, men tänkte ändå kolla av om det är nån på forumet här som kanske till och med var på Google I/O det året, eller på annat sätt har haft en specialprenumeration på Music som dom nu överfört till YT premium och om nån haft problem eller det funkat som det ska?

  Vol
   
 5. N6290

  N6290 Senior Droid Medlem

  Blev medlem:
  12 sept 2012
  Inlägg:
  1 959
  Mottagna gillanden:
  859

  MINA ENHETER

  Att få behålla det ursprungliga GPM-priset (7.99) även när man lade till video-funktionerna (Youtube Red, senare Youtube Premium) är en specialdeal och har bara funnits på den amerikanska marknaden. Användare i Sverige och i alla andra länder mig veterligen, även i UK, som ville lägga till video-funktionerna fick godta en kostnadshöjning från GPM-priset. Det hände mig själv bland annat, från 79 kr till 99 kr för videofunktionerna. Jag försökte eskalera det i supporten och hoppades på en specialdeal, men icke.

  Förstår jag rätt, att du har legat kvar på endast GPM-prenumeration (utan videofunktioner) fram tills idag? Och nu gör du en dubbel övergång på samma gång, dels så att du betalar i YT/YTM istället för GPM samt får videofunktionerna (Youtube Premium), dels att du överför musiksamlingen samtidigt?

  Du har alltså betalat i dollar fram till idag? Men har du någon gång haft amerikanskt kreditkort och amerikansk "billing address" i kontot? Jag hade gissat att det inte räcker att använda VPN för att få USA-dealen, du måste även ha ett amerikanskt Google-konto med amerikansk adress och amerikanskt kort för att få USA-dealen skulle jag tro... Men om du i alla dessa år betalat i dollar fast du haft svenskt kreditkort så kanske jag har fel. Men att VPN inte tycks hjälpa nu talar ändå för att spärren ligger i att du inte är amerikan och att de ser att kontot är svenskt. Har du bott i USA tidigare eller haft andra saker som pekat på att kontot ska betraktas som amerikanskt? Eller bara tillfälligt besök på I/O? Om du verkligen lyckas övertyga Google om att du är amerikan så borde det fungera att få behålla priset kan tyckas, men blir nog svårt om all info i kontot pekar på Sverige. 2013 när du skaffade dealen i dollar så kanske de inte hade samma kontroll som idag.
   
  Volatyle gillar detta.
 6. tag

  tag Senior Droid Medlem

  Blev medlem:
  29 jul 2013
  Inlägg:
  1 145
  Mottagna gillanden:
  651
  Operatör:
  Fello
  Telefon:
  Pixel XL Serien

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Fello
  Telefon:
  Pixel XL Serien
  ROM:
  Egen bygd
  Skulle nog gå tillbaka till spotify om det bara kunde fixa ett abonnemang som har Dolby Atmos :D, eller inkludera det i samtliga, Amazon Music tar bara 105:- 6:- mer än Spotify och man får Dolby Atmos, men alla som avsaknar dolby atmos lär ju inte kräva det i samma utsträckning :D
   
 7. krpes

  krpes Kid Droid Medlem

  Blev medlem:
  13 apr 2020
  Inlägg:
  95
  Mottagna gillanden:
  133

  MINA ENHETER

  Övrigt:
  NVidia Shield Pro, Google Nest (Google Assistant)
  Brukar Google köra erbjudanden på Youtube Music i Norden? Kanske missade BF dealen? Och ja någon som kör Youtube Premium? Kollar egentligen väldigt lite på Youtube så reklamen stör mig inte - men 20kr / månad extra är inte så mycket (fast för 240kr / år får man ett par bira).
   
 8. 6150

  6150 Android Apprentice Medlem

  Blev medlem:
  18 nov 2012
  Inlägg:
  4 479
  Mottagna gillanden:
  1 697
  Operatör:
  Telia, Tele2, Hallon.
  Telefon:
  Samsung Galaxy S20+

  MINA ENHETER

  Operatör:
  Telia, Tele2, Hallon.
  Telefon:
  Samsung Galaxy S20+
  Telefon 2:
  Samsung Galaxy S10+
  Jag har valt Youtube premium ink YTM, tot 120 kr / mån, tycker det är en väldigt bra deal då jag kollar (väldigt) mycket på Youtube, så skönt att slippa reklamen.

  Saknar inte Spotify speciellt mycket.
   
  krpes gillar detta.