Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Fransk LG-chef uttalar sig om lanseringen av Nexus 4

Postat:
10:07 - 2013-01-18
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Brist på LG Nexus 4

Många kunder har säkert inte märkt av några bekymmer i lanseringen av Nexus 4 utan har kunnat lägga beslag på ett exemplar som planerat. Globalt sett är det dock uppenbart att något gick fel när Google och LG släppte den senaste Nexus-mobilen då tillgången inte kunnat möta efterfrågan. Vi fick nyligen höra en talesperson från LG i Sydkorea säga att företaget inte har problem med tillverkningen så vad beror bristen på?

Nu har Cathy Robin, chef för LGs mobilavdelning i Frankrike, intervjuats om saken och hon hade en del intressanta saker att säga. Robin menar att bristen på enheter helt enkelt beror på en felberäkning av efterfrågan. Hon berättar att Google inledningsvis beställde enheter baserat på försäljningsvolymen av tidigare enheter, som Galaxy Nexus. 

Om det stämmer undrar vi hur sökjätten resonerade då Nexus 4 säljs i Play Store till ett mer attraktivt pris än den förra Nexus-mobilen. Google borde ha förstått att många skulle bli intresserade när topphårdvara tillhandahålls för en spottstyver i sammanhanget. Android växer därtill hela tiden, fler blir medvetna om Nexus-serien och därmed har även efterfrågan ökat.

Enligt Robins prognos kommer tillgången kunna möta efterfrågan kring mitten av februari. Tillverkaren har ökat produktionen och levererar enheter så fort det bara går. Om detta endast avser Frankrike eller den globala marknaden vet vi dock inte.

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 4. Disney+ utökas med Star [Notis]
 5. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 6. Nu kan Netflix ladda hem rekommenderade filmer och serier

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om