Freescale ”SmartBook” – SmartPhone möter NetBook.

Postat:
17:54 - 2009-06-08
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Har storleken någon betydelse? Det händer mycket i Androidvärlden och Android sprider sig som en löpeld, inte bara till nya telefoner utan även till NetBooks och nu ”SmartBooks”, vilket Freescale hävdar är en helt ny klass av smartphones. Med en skärm på minst 4 tum hamnar de i segmentet ovanför dagens smartphones som vanligen ligger på en skärmstorlek mellan 2.8 och 3.8 tum. Jag gillar konceptet, men jag misstänker att det börjar bli svårt att få plats med telefonen i byxfickan när man går upp över 4 tum, såvida tillverkaren inte lägger ner mycket tid, möda och pengar på att göra enheten så liten som möjligt – den stora skärmen till trots.

Videoklipp och noteringar följer längre in i artikeln.

Som vi kan se i videon så dras deras prototyp med en del underliga buggar, notera exempelvis hur applikationstabben nedtill i bild får fnatt drygt 40 sekunder in, vilket lustigt nog får Steve Sperle – ”Director of Business Development” på Freescale – att tappa talförmågan i ett par sekunder. Notera även att Android inte växlar till landskapsläge då han fäller ut tangentbordet. Det ser ut som en mycket tidig prototyp, men dessa buggar till trots så är det alltid kul att se att det händer saker i Androidvärlden. Mer Android till folket.

Vad säger ni om telefoner med skärmar på fyra tum (eller större) – är det något för er? Jag kan definitivt tänka mig det. HTC Touch HD har exempelvis en skärm på 3.8 tum utan att ha galet stora yttermått, och det finns onekligen utrymme för ytterligare förbättringar i form av tunnare bezel (”ram”) runt skärmen.

Via Engadget