Fyra nyheter i Android 15 beta 3

Postat:
13:36 - 2024-06-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
5

Google skickade under gårdagskvällen ut Android 15 beta 3 som erbjuder plattformsstabilitet. Även om senaste versionen av nya Android inte innehåller några omvälvande nyheter har Google justerat designen – och det finns två nya inställningar.

Först ut är den tidigare nämnda inställningen som visar långa appnamn i Pixel Launcher istället för att kapa av dem. Alternativet nås genom att långtrycka på hemskärmen och välja startinställningar > inställningar för applistan > visa långa appnamn. Funktionen har dock ingen effekt på en Pixel 8.

Bland skärminställningarna finns nu ett nytt alternativ kallat ”självjusterande tidsgräns” som låser systemet automatiskt – oavsett vad skärmen har för angiven tidsgräns – när systemet registrerar att enheten inte används. Om du exempelvis lägger ifrån dig mobilen på ett bord och inte stänger av skärmen kan Android låsa systemet automatiskt.

Sist ut är att gränssnittet för att ange bakgrundsbilder gjorts om med nya förhandsvisningar, samt att förhandsvisningen för skärmbilder fått en ny design.