Galaxy Nexus ansiktsupplåsning går att lura med vanlig bild [Notis]

Postat:
15:44 - 2011-11-11
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
100

httpvh://www.youtube.com/watch?v=BwfYSR7HttA

En av de nya funktionerna i Ice Cream Sandwich och därmed även i Googles senaste flaggskeppsmobil Galaxy Nexus är upplåsning av skärmen genom ansiktsigenkänning. Efter att ha låtit enheten registrera ditt ansikte i inställningarna kan man låsa upp mobilen genom att hålla den framför ansiktet.

Den möjligheten har somliga bärbara datorer erbjudit sedan tidigare. Skeptiska röster höjdes dock och vissa undrade vad som skulle hända om någon obehörig höll upp en bild av ditt ansikte och på så vis försökte gäcka enheten.

Google försäkrade att de naturligtvis tagit hänsyn till den risken och gjort så att ansiktsigenkänningen inte låter sig luras så enkelt. Nu har någon på YouTube faktiskt lyckats överlista Galaxy Nexus genom att hålla upp en bild av sig själv på en Samsung Galaxy Note.

Galaxy Nexus tolkar bilden som ett riktigt ansikte och låser upp skärmen. Detta utgör dock en mindre risk i praktiken och ifall man mot förmodan skulle ha en massa hemligheter på sin mobil använder man sig sannolikt av säkrare låsningsmetoder. Hur ser ni på saken och tänker ni som väntar på en Galaxy Nexus använda funktionen?

Genom Phandroid

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu: