Galaxy S5 kommer i mars eller april enligt Samsung-chef

Har eventuellt ögonscanner

Postat:
14:37 - 2014-01-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
82

En chef inom Samsungs mobilverksamhet, Lee Young Hee, har sagt i intervju att Galaxy S5 presenteras kring mars och april. Uppgiften kommer inte som någon överraskning då företagets tidigare flaggskepp lanserats kring den tiden på året.

Lee Young Hee säger samtidigt att vi kan förvänta oss en uppföljare till Galaxy Gear i samband med presentationen av Galaxy S5. Hon berättar att uppföljaren till Galaxy Gear kommer ha fler avancerade funktioner och en mindre klumpig design.

Angående ryktet om att Galaxy S5 kommer utrustas med ögonscanner, som ett alternativ till fingeravtrycksläsare, meddelar Young Hee att Samsung faktiskt ”undersöker möjligheten”. Hon säger samtidigt att hon inte kan bekräfta huruvida S5 får en ögonscanner.

For the S5, we will go back to the basics. Mostly, it’s about the display and the feel of the cover.

Lee Young Hee berättar att Galaxy S4 kan ha misslyckats att infria konsumenternas förväntningar eftersom designen var för lik föregångaren Galaxy S3. Årets flaggskepp kommer tydligen bli annorlunda, men Young Hee berättar inte på vilka vis. Rykten florerar om ett omarbetat TouchWiz och det är möjligt att Galaxy S5 bjuder på ny design av både hård- och mjukvara.