Gameloft berättar om kommande FPS-spelet Modern Combat 4 [Video]

Postat:
19:05 - 2012-10-15
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

Franska spelstudion Gameloft har lite mer klöver än de flesta spelutvecklare för Android. Det märks dels genom den mängd titlar de pumpar in i Play Store och dels genom att dessa ofta är förhållandevis påkostade. Företaget bildades 1999 och har över 5000 anställda med filialer i 28 länder.

När vi för ett par månader sedan frågade om spelupplevelsen på pekskärmsenheter svarade 59 % att vissa spel faller bort helt och 18 % ansåg att det var helt hopplöst att försöka spela utan fysisk kontroll. Samtidigt finns det en marknad för förstapersonsskjutare – en typ av spel som anses vara svåra att kontrollera med hjälp av en pekskärm.

Gameloft har laddat upp en video i vilken de berättar om sitt kommande 3D-actionspel Modern Combat 4: Zero Hour. Det ser ut att bli ett av de grafikmässigt mest avancerade mobilspelen och skulle sannolikt passa för kommande androidbaserade spelkonsolen Ouya.

Gränsen mellan mobilspel och konsolspel suddas ut alltmer (även om dedikerade PC- och konsolspel naturligtvis alltid kommer ligga före). Mobiler kan kopplas till teveapparater och spelkontroller kan kopplas till mobiler och alltfler lär sannolikt börja använda sina telefoner som spelmaskiner.

Genom AC

Processor: 1,3GHz quad-core
Plattform: Tegra 3
RAM: 1GB
Skärm: 7" / WXGA / 216PPI
Skärmtyp: LCD
Kamera: MP