Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Gamelofts rollspel Eternal Legacy är nu släppt för Android

Postat:
12:54 - 2011-04-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Gamelofts rollspel Eternal Legacy är nu släppt för Android

Det råder inga tvivel om att franska spelstudion Gameloft gör några av de mest ambitiösa och avancerade 3D-spelen för Android, och sedan maj förra året har utvecklaren släppt en lång rad påkostade titlar för Googles plattform. Gameloft har sedan 1999 fokuserat på att släppa spel till mobila enheter, och företaget grundades av bröderna Guillemot, vilka även startade och äger Ubisoft – en stor spelutvecklare med populära titlar som Far Cry och Heroes of Might and Magic i bagaget.

Med detta i åtanke är det förståeligt att Gameloft har mer resurser att lägga på sina titlar än de allra flesta spelutvecklare för Android. Detta märks inte minst genom att vissa av Gamelofts spel laddar hem uppemot 1GB data till minneskortet. Jag måste tillstå att rollspelet Dungeon Hunter är en personlig favorit, och förstapersonsskjutare som N.O.V.A. och Modern Combat går inte heller av för hackor.

Gameloft har dock fått mycket kritik senaste året för att inte ha släppt sina spel i Market – företaget säljer nämligen sina titlar genom egen butik, vilken ibland är klart undermålig. Att Gameloft inte använder sig utav Market har sannolikt flera orsaker: dels behöver de inte betala en del av inkomsten till Google, men den främsta anledningen beror förmodligen på begränsningar i Market.

Utvecklaren släpper nämligen ofta olika versioner av sina spel, vilka är optimerade för specifika processorplattformar. Genom sin egen butik kan de se till att kunden får rätt version av spelet, medan detta skulle bli svårt i Market. Dessutom skulle de få väldigt många låga betyg av användare som försökt installera ett processorkrävande 3D-spel på sin HTC Wildfire eller dylikt.

Nu har Gameloft släppt ett nytt rollspel för Android vid namn Eternal Legacy, som tydligen bygger på en japansk föregångare. I spelet får man anta rollen som Astrian, som måste rädda Algoad från undergång. Spelet erbjuder turbaserade strider i diverse miljöer, och det går att prata med personerna man möter – vilka gestaltas av röstskådespelare. Man får en bättre bild av spelet genom att titta på promovideon nedan.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=fECZ0QKVhhQ

Vad har ni läsare för erfarenheter av Gamelofts Android-spel och deras egen butik, och är det någon som kommer skaffa Eternal Legacy? Spelet kan köpas för 30kr i utvecklarens nätbutik. Det bör nämnas att när jag själv testade butiken i samband med att artikeln skrevs, fungerade den helt enkelt inte, men förhoppningsvis var detta ett undantagsfall. Enligt Gameloft stödjer Eternal Legacy följande Android-enheter:

HTC Desire, HTC Desire HD, HTC Desire Z, HTC Evo 4G, HTC EVO Shift 4G, HTC Inspire 4G, HTC My Touch 4G, Motorola A955 Droid 2, Motorola Droid X, Motorola MB611 Cliq 2, Samsung Galaxy S Showcase, Samsung Google Nexus S, Samsung GT-i9000 Galaxy S, Samsung GT-i9000B Galaxy, Samsung GT-i9000T, Samsung SCH-i400 Atlas, Samsung SCH-i500 Fascinate/Galaxy S, Samsung SGH-T959 Vibrant, Samsung SPH-D700 Epic 4G

Lägsta pris på HTC Desire HD på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 2. Google RCS är på väg att få krypterade meddelanden (E2EE)
 3. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 4. Googles hälsoapp Fit får nytt gränssnitt med bättre översikt
 5. Kommer Sony återuppliva Compact-serien?
 6. Realme 7 är en av de minst kostsamma 5G-mobilerna hittills

Mest läst

 1. Kommer du byta från Google Photos?
 2. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 3. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 4. Test: Google Pixel 5
 5. Här är Nokia 6300 och Nokia 8000 med KaiOS
 6. Senaste Chrome för med sig största prestandaökningen på flera år

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du byta från Google Photos när gratislagringen upphör?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om