Gametel – en spelkontroll för mobilen från svenska Fructel

Postat:
15:33 - 2011-11-17
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
59

Ett svenskt företag i Lund vid namn Fructel AB har en produkt på gång som ser ut att kunna bli retrospelares våta dröm. Det är en spelkontroll som ska gå att ansluta via USB Bluetooth till i stort sett alla enheter som kör Android 2.1 eller senare.

Med en Gametel kan man därmed göra om de flesta androidmobiler till en bärbar spelkonsol i stil med Sony Ericsson Xperia Play. Som går att se på bilderna erbjuder Gametel ett styrkors, fyra actionknappar samt både Select- och Start-knappar. Det finns även två knappar på baksidan, så kallade ”shoulder buttons”.

Mobilen hålls tydligen på plats med en fjäder och storleken på själva enheten spelar därför mindre roll. Över 50 spel i Market ska redan vara kompatibla med kontrollen som exempelvis Cordy, Asphalt 5, Reckless Getaway, Happy Vikings och Zenonia. Vi förutsätter att kontrollen även kommer fungera ypperligt tillsammans med den mängd emulatorer Market har att erbjuda.

Gametel ska först lanseras i England där den får en prislapp på 50 pund (drygt 500kr) när den börjar säljas i början av december. Fructel är för tillfället inte säkra på exakt var tillbehöret kommer att släppas utöver England, men vi hoppas naturligtvis på en svensk lansering.

Genom Gametel

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc s på Prisjakt just nu: