Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Garmin-Asus presenterar Nüvifone A50 – går över till den gröna sidan

Postat:
10:45 - 2010-02-12
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

Garmin-Asus har tidigare producerat en telefon (G60) i en modellserie som man kallar för nüviphone. Genom att kombinera hårdvara från Asus och mjukvara för GPS-navigering från Garmin uppger man ha sig en riktigt bra produkt för den som ständigt är på vägen. Nu har Garmin-Asus i ett pressmeddelade avslöjat att man har en ny nüviphone på gång och operativsystemet skall för denna modell och för första gången vara Googles Android.

Telefonen har fått modellbeteckningen Nüviphone A50 och kommer att vara utrustad med en extra känslig GPS-mottagare för bättre tillförlitlighet, en 3,5″ stor HVGA-upplöst skärm (480x320px), 4GB inbyggt minne, 3MP kamera med autofokus och bygger på en ny SoC-lösning från Qualcomm som kallas gpsOne. Mjukvarumässigt följer förstås en applikation för GPS-navigering från Garmin med och telefonen kör version 1.6/Donut av Android. Lanseringsdatum är satt till första halvan 2010 och under det stundande MWC (Mobile World Congress) i Barcelona väntas fler detaljer avslöjas.

Varför Garmin-Asus valt att satsa på Android 1.6 är i vår mening ett stort frågetecken när 2.1 är fritt tillgängligt för alla tillverkare att använda sig av. I övrigt finns det nog många som uppskattar Garmins mjukvara och som kan tänka sig att satsa på en telefon optimerad för vägen, men hårdvaruspecifikationerna imponerar inte, så priset måste bli rätt.

The A50 also has many of the same features as a high-end Garmin nüvi® navigation device such as lane assist with junction view that guides drivers to the correct lane for an approaching turn or exit and realistically displays road signs. Ready for pedestrian or automotive navigation out-of-the-box, the A50 includes a custom Garmin car mount and vehicle power cable.

Genom NordicHardware

Mest kommenterat

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 3. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 4. Alarm-appen Timely upphör sista maj
 5. Fler rykten om nätta Asus Zenfone 8
 6. Facebook Messenger blir tredje appen att nå 5 miljarder installationer

Mest läst

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 3. Sonys specialmodell Xperia Pro släpps i Sverige för 24 990 kronor
 4. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 5. Alarm-appen Timely upphör sista maj
 6. Fler tillverkare erbjuder längre uppdateringsperioder

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta startar du om din mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om