Garmin visar upp tre nya smartklockor

Fenix 3, Vivoactive och Epix

Postat:
18:59 - 2015-01-05
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
18

Garmin har introducerat tre nya smart- och träningsklockor under CES: Fenix 3, Vivoactive och Epix. Förstnämnda smartklockan (se bild ovan) har inbyggd GPS+GLONASS, ANT+, en färgskärm och kan visa aviseringar från ansluten smartphone. Fenix 3 bjuder även på kompass, barometer och höjdmätare.

Smartklockan kan ansluta till externa sensorer som exempelvis pulsmätare och har en rad olika funktioner för att kartlägga och underlätta träning, både för de som tränar på fritiden och för professionella idrottsutövare.

Konstruktionen är stryktålig och kan hantera vattendjup upp till 100 meter. Genom en plattform kallad Connect IQ kan enheten köra egna appar. Garmin väljer alltså precis som Pebble att satsa på en egen lösning och undviker Android Wear. Fenix 3 kostar 500 dollar.

Garmin Epix

Garmin Epix

Epix presenteras som en stryktålig GPS-navigeringsklocka för de som ofta är i skog och mark. Den har en 1,4 tum stor pekskärm, 8GB lagring och ANT+. En ettårig prenumeration på satellitbilder ingår i köpet. Även Epix stödjer Garmins Connect IQ-plattform för appar. Enheten är vattentät ner till 50 meter. Epix säljs för 599 dollar.

Sist ut har vi Vivoactive, som är en billigare smartklocka ($249) från Garmin. Den har färgskärm, kan köra Connect IQ-appar och har finesser för träning och motion.

Garmin Vivoactive

Garmin Vivoactive