Genomgång av nyheterna i Android 4.2 Jelly Bean

Postat:
18:21 - 2012-10-29
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
57

Eftersom Google ställde in evenemanget i New York på grund av orkanen Sandy räknade vi inte med att få några nyheter från sökjätten idag. Vi har dock inte bara till sist fått en presentation av LG Nexus 4 utan även en inblick i den senaste versionen av Android.

På Androids officiella hemsida har Google nu offentliggjort nyheterna i Android 4.2 Jelly Bean: en förbättring av det Jelly Bean som släpptes i somras och debuterade på Nexus 7. Vi börjar med den nya och unika kamerafinessen som Google kallar för Photo Sphere

Den kan i korthet beskrivas som ett foto i stil med de som går att titta på med Street View. Genom att fånga bilder i alla riktningar kan man sedan utforska scenen genom fotosfärer. Dessa sfärer kan man titta på direkt i mobilen, dela på Google+ eller till och med lägga upp på Google Maps.

Android 4.2 för även med sig ett nytt gestbaserat tangentbord som låter användare skriva genom att dra ett finger över de bokstäver som bildar ordet man vill skriva. Det fungerar därmed på samma vis som Swype, SlideIT och kommande SwiftKey Flow.

Som vi tidigare hört via rykten har Android nu fått stöd för flera olika användare. Varje användare får sitt eget skrivbord och sina egna appar, spel och widgetar. Det går snabbt att byta mellan användare och man behöver inte logga ut för att göra detta. Stöd för användarkonton kommer bara finnas på surfplattor.

En annan nyhet i Android 4.2 är stöd för att låta en enhet fungera som trådlös display. Allt som visas på enhetens skärm kan enkelt delas med en HD-TV genom att koppla en trådlös displayadapter till tevens HDMI-port. Senaste versionen av Googles plattform har därtill något som kallas för Daydream vilket låter oss avgöra vad som ska visas på skärmen när enheten är i viloläge eller i en dockningsstation.


I Android 4.2 finner vi även en finslipad Google Now-app, ännu mer flexibla aviseringar, en ny design för Googles sökfunktion, stöd för widgetar i låsskärmen samt finesser som ska göra det lättare för synskadade att använda Android. De som vill läsa mer kan bege sig till Androids officiella hemsida.

Tack till alla som tipsat!

Processor: 1,3GHz quad-core
Plattform: Tegra 3
RAM: 1GB
Skärm: 7" / WXGA / 216PPI
Skärmtyp: LCD
Kamera: MP