Gestbaserade tangentbordet SlideIT uppdateras till v4.0, får stöd för teman

Postat:
06:33 - 2011-07-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
16

SlideIT

SlideIT är ett gestbaserat tangentbord som vissa anser är snäppet vassare än konkurrenten Swype. En av fördelarna med SlideIT gentemot Swype är att man slipper göra en speciell rörelse när man skriver ord som har samma bokstav två gånger i direkt följd. SlideIT tycks även ofta vara bättre på att gissa rätt ord när man skriver på svenska och när Swedroid nyligen frågade efter det bästa virtuella tangentbordet för Android kom SlideIT på en andraplats. SwiftKey X hamnade först.

Utvecklaren Dasur uppdaterade sitt keyboard till version 3.2 i mitten av mars och nämnde då att stöd för teman och exportering av den egna ordlistan stod på tapeten. Nu har de blivit färdiga med SlideIT v4.0 och nya releasen innehåller mycket riktigt olika teman, eller ”skins” som de kallas i appen.

I skrivande stund kan man bara ladda hem version 4.0 direkt från utvecklarens hemsida, men Dasur räknar med att SlideIT 4.0 ska finnas i Market någon gång under dagen (måndag). Importering och exportering av egna ordlistor verkar appen inte stödja än – dock har utvecklaren bland annat gjort SlideIT snabbare och mer effektivt och putsat på layouten.

Det finns tre teman med från början: SlideIT 3D, Classic och Cold Steel. Det sistnämnda temat försöker efterapa den look som Gingerbreads tangentbord har. Gillar man inte de teman Dasur knåpat ihop är det tänkt att man ska kunna ladda hem fler teman från Market som användare själv gjort. Just nu finns det dock inga sådana att tillgå.

SlideIT finns att köpa i Market för drygt 40kr och version 4.0 bör som sagt vara tillgänglig för nedladdning någon gång under dagen.

Tipstack till lor!

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Evo 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Flyer på Prisjakt just nu: