Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Gestbaserade tangentbordet SlideIT uppdateras till version 3.2

Postat:
15:26 - 2011-03-14
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Det går kanske inte alltid snabbare att skriva med gestbaserade virtuella tangentbord än med de traditionella motsvarigheterna, men vissa upplever de nya tangentborden som mycket roligare att använda. Eftersom gestbaserade tangentbord nästan uteslutande används i porträttläge, går det dessutom mycket bra att skriva med tummen medan andra handen är fri.

Swype är naturligtvis det mest välkända virtuella tangentbordet av det här slaget, men SlideIT från Dasur har kommit att bli ett vettigt alternativ. Båda apparna låter oss skriva genom att dra ett finger i mönster över de bokstäver som bildar orden vi vill mata in, och tanken är att detta ska gå fortare eftersom vi slipper lyfta fingrarna. Det tar ett tag innan man vänjer sig vid den här typen av textinmatning, men de flesta som väl fått in snitsen vill sedan ogärna gå tillbaka till ett vanligt mjukvaru-QWERTY.

SlideIT hade tidigare tydliga tillkortakommanden, men i och med v3.0 som släpptes i början av året blev detta tangentbord en värdig konkurrent till Swype. Den främsta fördelen med SlideIT är kanske dock att tangentbordet till skillnad från Swype faktiskt finns tillgängligt i Market. Swype följer med vissa Samsung-telefoner och det finns även en betaversion att få tag på, vilken tyvärr inte stödjer svenska. Att Swype inte finns i Market beror sannolikt på avtal med telefontillverkare, och Swype har valt att inte svara på ifall tangentbordet överhuvudtaget kommer gå att köpa i framtiden.

Nytt i version 3.2 av SlideIT är bland annat utökat stöd för tablets, 14 nya språk, fler symboler tillgängliga från huvudlayouten, samt en samling buggfixar. Det går numera även att ändra höjden på tangentbordet genom ett långtryck uppe i vänstra hörnet: mycket smidigt för dem som vill göra textinmatningsrutan större. Utvecklaren Dasur nämnde också i mejl att de planerar att lägga till stöd för teman, samt importering/exportering av ens egen ordlista.

Finns det några SlideIT-användare bland er läsare, och en fråga till dem som provat både SlideIT och Swype – vilket tangentbord tycker ni är bäst? SlideIT är kanske i kostsammaste laget då det går på ca 40kr i Market, men det finns lyckligtvis en demoversion för de som vill prova tangentbordet först.
 

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:

 

Mest kommenterat

 1. Realme 8i erbjuder 120Hz-skärm för 199 euro
 2. Nya pressbilder på Pixel 6 visar hur mycket kamerorna sticker ut
 3. Google kommer få kontinuerlig skrollning på mobiler
 4. Sony tillkännager ny produkt 26 oktober
 5. Qualcomm ogillar att Google skapat egen systemkrets
 6. Amazfit lanserar handledsenheten GTR 3 Pro

Mest läst

 1. Hur länge har du använt samma smartphone som längst?
 2. Sony tillkännager ny produkt 26 oktober
 3. Konceptbilder på Samsung Galaxy S22 Ultra
 4. Nya pressbilder på Pixel 6 visar hur mycket kamerorna sticker ut
 5. HBO Max kostar 89 kronor i månaden
 6. Hiroshi Lockheimer uppmanar återigen Apple att implementera RCS

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad är längsta tiden du använt samma smartphone utan att skaffa ny?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om