Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Gingerbread-baserade ROM:en CyanogenMod 7 släpps i skarp version

Postat:
11:04 - 2011-04-11
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Gingerbread-baserade ROM:en CyanogenMod 7 släpps i skarp version

CyanogenMod är en av världens största och mest populära skräddarsydda versioner av Googles operativsystem; ett slags fristående firmware som är baserat på källkoden Google tillhandahåller av Android. Ett community av entusiaster med utvecklaren Cyanogen i spetsen har alltså tagit Androids källkod, anpassat den och lagt till egna funktioner. Alla kanske inte är bekanta med begreppet rooting, så här följer en kort förklaring.

Android är ett Linux-baserat operativsystem med öppen källkod, vilket gör att vem som helst kan ladda hem koden och de filer som utgör plattformen. Inom Linux, och alltså även Android, finns något som heter rootaccess, vilket enklast kan beskrivas som ett slags konto för administratörer. När man rootar en Android-enhet får man full kontroll över systemet, vilket bland annat gör att man kan använda en hel uppsättning systemapplikationer i Market som bara är tillgängliga för rootanvändare. Rootaccess är inget krav men ett vanligt inslag vid installationen av helt nya Android-versioner på telefoner – så kallade ROM:ar.

CyanogenMod är som sagt en av de mest populära av dessa ROM:ar, och efter fyra månaders arbete och diverse alfa- och betareleaser, har nu Gingerbread-baserade CyanogenMod 7 till sist släppts i skarp version. För närvarande stödjer communityn med det något infantila namnet Team Douche hela 30 olika Android-enheter. Cyanogen meddelar att det dock fortfarande kan finnas vissa buggar, men att arbetet med CyanogenMod aldrig upphör och att de ska försöka få ROM:en så stabil som möjligt.

Är det några av er läsare som kör CyanogenMod på era telefoner, eller tycker ni ROM:en är överskattad och föredrar releaser släppta av mindre utvecklare? De som har en rootad Android-telefon och vill prova på CyanogenMod, kan med fördel besöka den officiella hemsidan.

 

Tipstack till Jens och Jan-Olof!

Lägsta pris på HTC Desire på Prisjakt just nu:

Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 2. Google RCS är på väg att få krypterade meddelanden (E2EE)
 3. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 4. Googles hälsoapp Fit får nytt gränssnitt med bättre översikt
 5. Kommer Sony återuppliva Compact-serien?
 6. Realme 7 är en av de minst kostsamma 5G-mobilerna hittills

Mest läst

 1. Kommer du byta från Google Photos?
 2. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 3. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 4. Test: Google Pixel 5
 5. Här är Nokia 6300 och Nokia 8000 med KaiOS
 6. Senaste Chrome för med sig största prestandaökningen på flera år

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du byta från Google Photos när gratislagringen upphör?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om